28.2.22

ΟΔΟΣ: Urbi et Orbi από τον Δήμο Καστοριάς


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 20.5.2021 | 1080


Στην Καστοριά τα πράγματα και τα γεγονότα αποκτούν συχνά μια άλλη διάσταση: την… βυζαντινή, με βυζαντινισμούς. Με θεωρίες συνωμοσίας και εξωμοσίας. Πολιτικής πάντα. Με παρασκήνιο τέλος πάντων. Προκαλούν δονήσεις, ακόμη και χωρίς σεισμό. 


Σε διαφορετικές συνθήκες ή ίσως κάπου άλλου στην Ελλάδα και σίγουρα οπουδήποτε στον κόσμο, η ανακοίνωση μιας «παραίτησης» δημοτικού συμβούλου και ειδικά μάλιστα συμβούλου της μειοψηφίας, μόλις 20 περίπου μήνες από την ανάληψη καθηκόντων και την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου, θα περνούσε απαρατήρητη. Πόσο μάλλον εάν οι λόγοι της παραίτησης που αναφέρονται, ήταν προσωπικοί και ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι (υγείας). Οπότε λόγοι κοινωνικής συμπεριφοράς υποχρεώνουν σε διακριτικότητα. Ανυπόκριτη ή όχι, δεν έχει πρακτική σημασία. Θα μπορούσε να θεωρηθεί γεγονός μεμονωμένο και επιδερμικό, στον φλοιό της δημοτικής μειοψηφίας και όχι στον πυρήνα. 

Όμως στην Καστοριά τα πράγματα και τα γεγονότα αποκτούν συχνά μια άλλη διάσταση: την… βυζαντινή, με βυζαντινισμούς. Με θεωρίες συνωμοσίας και εξωμοσίας. Πολιτικής πάντα. Με παρασκήνιο τέλος πάντων. Προκαλούν δονήσεις, ακόμη και χωρίς σεισμό. 

Πόσο μάλλον που η ίδια η πρόσφατα παραιτηθείσα, –στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυρία Ειρήνη Χρηστάκη (δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς" της κυρίας Κατερίνας Σπύρου) δεν αρκέστηκε στα διαδικαστικά. Υποβάλλοντας για παράδειγμα με μια τυπική δήλωση την παραίτησή της στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Αντίθετα απηύθυνε επιστολή στους συνδημότες της —ούτε καν απλά στους σταυροδότες της ή τα μέλη του δημοτικού της συνδυασμού, ανακοινώνοντας την απόφασή της και «εξηγώντας» επίσης τους λόγους της. 

Κατέστησε κατ’ αυτόν τον τρόπο, δημόσια υπόθεση επικαιρότητας και ανάλυσης όχι μόνο την παραίτησή της, αλλά και τους λόγους της. Οι οποίοι στην περίπτωσή της δηλώθηκαν να είναι σοβαροί λόγοι υγείας που προϋπήρχαν, αλλά επιδεινώθηκαν. 

Ούτε και αυτό, θα μπορούσε υπό κανονικές συνθήκες να αποτελέσει θέμα περαιτέρω ανάλυσης —ίσως μάλιστα και καμιάς ανάλυσης, ακριβώς για τον λόγο ότι αφορά σε θέματα υγείας, εάν στην ίδια επιστολή που αναφέρονται οι λόγοι υγείας δεν περιλαμβανόταν και ένα διακριτικό μεν, αλλά δριμύ κατηγορώ.

Όπως επίσης εάν δεν είχε παραλειφθεί, αλλά περιλαμβανόταν η έκφραση ειδικών ευχαριστιών προς την επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού, στις τάξεις του οποίου πορεύτηκε η παραιτούμενη επί 20 μήνες.

«Περιέργως» όλα αυτά πέρασαν απαρατήρητα και ασχολίαστα σε ένα Δήμο που δίνει την μάχη… με τα χόρτα. Και όπου τα περισσότερα ΜΜΕ περιορίζονται στην διαφημιστική προβολή του μεγάλου έργου που συντελείται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυρία Ειρήνη Χρηστάκη, που παραιτήθηκε, ενώ επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους υγείας που προϋπήρχαν και επιδεινώθηκαν, στην urbi et orbi ανακοίνωσή της, προκάλεσε «σεισμό» με ανάλογα —της περίπτωσής της και του ειδικού της βάρους— ρίχτερ. Η ανάλυση γίνεται σήμερα κυρίως για να μη δημιουργηθεί η παρανόηση ότι στους πολίτες, σε κάποιους απ’ αυτούς τέλος πάντων, όλα αυτά πέρασαν απαρατήρητα.

Παραιτήθηκε λοιπόν με μισόλογα και αιχμές. Ταυτόχρονα εκτός από παραιτούμενη και εκτός από γενικώς ευγνωμονούσα, παρουσιάζεται ως τιμήτρια. Θα μπορούσε όλα αυτά να γίνονται από κάθε δημότη.

Όμως δεν συμβαίνει σε κάθε δημότη, δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας πριν την παραίτησή του να προσλαμβάνεται ως υπάλληλος στην ΔΕΥΑ Καστοριάς. Επί προεδρίας του κ. Πέτρου Τόσκου και επί δημαρχίας Ιωάννη Κονεντσίδη.

Και είναι αυτό που ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της κυρίας Ειρήνης Χρηστάκη. Οπότε, με αυτά τα δεδομένα, τα οποία τροφοδότησε και η ίδια, το ζήτημα της παραίτησης με την πλατειά «απεύθυνσή» της αλλάζει. Διότι επιτρέπει ανάλυση ή και αμφισβήτηση για τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Και έτσι τους φαίνεται φυσιολογικό να σφυρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αδιάφορα, νομίζοντας ότι εκτός από την δημοκρατία που δεν έχει αδιέξοδα, είναι και το κουτόχορτο που δεν έχει όρια. 


* * *

Συγκεκριμένα, στην ίδια επιστολή παραίτησης-ανακοίνωση προς τους «συνδημότες» της, η Ειρήνη Χρηστάκη εκτός από την άσχετη παράθεση της περίφημης φράσης «στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», που το πιθανότερο απευθύνει δηκτικά στον δικό της συνδυασμό (σαν ένα είδος προειδοποίησης ίσως), μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι την παραίτηση της υπαγόρευσαν οι συνθήκες, ως «πράξη πολιτικής ευθύνης, ακεραιότητας και συνέπειας». Λογικά δεν θα υπήρχε ανάγκη να αναφερθεί σε όλα αυτά, εφ’ όσον η παραίτηση οφειλόταν —πράγματι—σε σοβαρούς προσωπικούς λόγους υγείας. 

Τονίζει, η παραιτηθείσα, με βαρυσήμαντο τρόπο ότι, η ενασχόληση με τα κοινά δεν θα πρέπει να αποτελεί απλά εννοιολογική πράξη και πώς η αληθινή αγάπη για τους γύρω μας και η αγάπη της προσφοράς σε όλους τους τομείς, έμπρακτα θα πρέπει να γίνεται εμφανής. Τονίζει ακόμη, ότι ο όρος προσφορά θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα και ανεξαρτήτως εκλογής ή όχι, από όποιο «μετερίζι» και αν βρίσκεται ο καθένας μας. Μάλιστα η αναφορά στον όρο μετερίζι τσακίζει κόκκαλα, αφού η ίδια υπενθυμίζει πώς «εξάλλου η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα σε όλα τα πεδία της ζωής ενός ανθρώπου». 

Και σαν να μην της αρκούσαν όλα αυτά που ήδη εξαπέλυσε, έθεσε αμείλικτα ερωτήματα «προς πάσα κατεύθυνση». Ρητορικά διλήμματα προς «όλους εκείνους οι οποίοι ερμηνεύουν πράξεις και χαρακτηρίζουν ανθρώπους», αποφανθείσα ταυτόχρονα ότι, προφανώς πλην της ίδιας, οι άλλοι και οι υπόλοιποι, το πράττουν «κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια». Έχουν όλα αυτά σχέση με παραίτηση για λόγους υγείας; Προφανέστατα όχι. 

Και τα φοβερά αναπάντητα ερωτήματα, της παραιτούμενης για σοβαρούς λόγους υγείας, νεοπροσληφθείσας στην ΔΕΥΑ Καστοριάς δημοτικής συμβούλου είναι ότι, όπως η ίδια σημειώνει, αναζητεί να βρει «σε ποια δημόσια έκφραση ή παρέμβαση» οι άλλοι και όσοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχουν προσφέρει «έστω και το ελάχιστο σε ζητήματα παιδείας, πολιτισμού, κοινωνικής ευαισθησίας». «Σε ποια τοποθέτησή σας υπήρξε, αντικειμενικότητα και ανιδιοτέλεια; Σε ποια προσπάθειά σας χτίσατε ποτέ αντί να γκρεμίζετε;». 

Ναι, αυτά ήταν —πάντα σε δεύτερο πληθυντικό τα κατηγορώ— τους κατηγόρους μου, της παραιτηθείσας για σοβαρούς λόγους υγείας της δημοτικής συμβούλου Καστοριάς. Που θα προσφέρει τώρα και από το μετερίζι της υπαλλήλου της ΔΕΥΑ Καστοριάς επί Πέτρου Τόσκου, καταλήγοντας στην μεγαλοπρεπή διαπίστωση «Όλοι έχουμε την επιλογή απλά να κοιτάμε ή να μάθουμε να βλέπουμε. Η επιλογή είναι δική μας» κατά πως και οι «ουρανοί» είναι δικοί μας. 

Στο τέλος ξεκαθάρισε δε, ότι η δική της επιλογή, που εννοείται έχει προσφέρει όσα δεν έκαναν οι άλλοι, είναι να σέβεται τους ανθρώπους και τους θεσμούς, να εκτελεί στο ακέραιο τα καθήκοντα τα οποία έχει υποχρέωση να φέρει εις πέρας και να αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών της απέναντι στους δημότες της Καστοριάς.

Τώρα, εάν όλα αυτά μοιάζουν για σοβαροί προσωπικοί λόγοι υγείας, επαφίεται στην νοημοσύνη του καθενός «συνδημότη» στον οποίο απηύθυνε το πομπώδες μανιφέστο της η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, που παραιτήθηκε αφού όμως έτυχε συμπτωματικά να προσληφθεί στην καταχρεωμένη ΔΕΥΑ Καστοριάς, που εν τω μεταξύ εξυγιαίνεται και έχει άριστες υπηρεσίες. 

Μάλλον συμπτώσεις είναι, και όσοι πονηρευτούν θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τα αλλότρια, τα εκ του πονηρού, της νέας υπαλλήλου που υποδέχεται η καταχρεωμένη ΔΕΥΑ Καστοριάς. 

Και σαν να μη έφθανε η ανακοίνωση που θα μπορούσε να θεωρηθεί εμπαιγμός, η κυρία Κατερίνα Σπύρου, με δική της προσωπική ανακοίνωση, αντί να εξηγήσει στους δημότες της Καστοριάς και όσους πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Καστοριάς, για τα πραγματικά γεγονότα και τους συσχετισμούς στις ψηφοφορίες του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς μετά την αξιοκρατική εξέλιξη, έσπευσε να ευχαριστήσει δημόσια την παραιτηθείσα που προσλήφθηκε στην ΔΕΥΑ Καστοριάς. Σαν να μη τρέχει τίποτε δηλαδή!





Όμως δεν συμβαίνει σε κάθε δημότη, δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, πριν την παραίτησή του να προσλαμβάνεται ως υπάλληλος στην ΔΕΥΑ Καστοριάς. Επί προεδρίας του κ. Πέτρου Τόσκου και επί δημαρχίας Ιωάννη Κονεντσίδη.



* * *

Όμως το γεγονός αυτό, διαδέχθηκε ακόμη ένα, ανάλογο που αφορά και πάλι τον ίδιο μειοψηφικό συνδυασμό και παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι κάτι σοβαρότερο συμβαίνει που δεν βρίσκεται στον φλοιό, αλλά τον πυρήνα της "Ενέργειας για το Δήμο Καστοριάς".

Με την έννοια ότι μόλις στις αρχές της εβδομάδας, επίσης urbi et orbi, ανακοίνωσε την αποχώρησή του ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος της ίδιας ομάδας (εκλεγμένος στην Κορησό), ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς. Ο οποίος, σε αντίθεση με την κ. Χρηστάκη, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση νέος στα αυτοδιοικητικά. Πριν την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο πια Δήμο Καστοριάς, είχε εκλεγεί κατ’ επανάληψη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αγίων Αναργύρων και διετέλεσε πρόεδρος του εκεί δημοτικού συμβουλίου. 

Η περίπτωση της αποχώρησης και ανεξαρτητοποίησης του μοιάζει αιφνίδια στην κοινή γνώμη, αλλά το περιεχόμενο της ανακοίνωσής του, προδίδει ότι κάτι συμβαίνει σοβαρό στο εσωτερικό και τα ενδότερα του ίδιου του συνδυασμού και του Δήμου Καστοριάς. 

Ο ίδιος επέλεξε αντί της παραίτησης από δημοτικός σύμβουλος, να ανεξαρτητοποιηθεί, κάτι που παραπέμπει σε ζυμώσεις, οσμώσεις, ανακατατάξεις. Θεωρώντας προφανώς την εκλογή του ως προσωπική του κατάκτηση και υπόθεση, δήλωσε ότι θα είναι ανεξάρτητος έως το τέλος της θητείας του το 2023 στο παρόν δημοτικό συμβούλιο. 

Η αναφορά του, στο κείμενο της δηλώσεώς του πως «πιστεύει ότι τα δημοτικά συμβούλια δεν είναι μόνο αθροίσματα παρατάξεων αλλά δυναμική ένωση εκπροσώπων των δημοτών για να δίνουν λύσεις στα πρόβλημα της καθημερινότητας» και ότι από την «πρώτη μέρα της συμμετοχής του στο δημοτικό συμβούλιο άφησε πίσω εγωισμούς, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ασκώντας ουσιαστική και δημιουργική αντιπολίτευση για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας» παρά τις γενικότητες και αοριστίες της, κατ' ουσίαν αποκαλύπτει αποσκίρτηση μόνο προς τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε και «δημιουργική διάθεση» προς την αποφασιστική πλειοψηφία. 

Ποιος μπορεί άραγε να γνωρίζει τις πιθανές λεπτομέρειες όλης αυτής της κατάστασης, από την στιγμή που και ο ίδιος δεν εξηγεί με λεπτομέρειες και γεγονότα. Όπως θα όφειλε άλλωστε λογοδοτώντας στους δημότες. 

Ισχυρίζεται χωρίς διευκρινίσεις αλλά με σαφείς προσωπικές αιχμές στην επικεφαλής του συνδυασμού κ. Αικ. Σπύρου, ότι οι εισηγήσεις του προς τη δημοτική ομάδα του ήταν για το «δημόσιο κοινό καλό και είχαν πάντα κοινωνικό χαρακτήρα για το μέλλον του τόπου», ήταν «σκέψεις με όραμα και ελπίδα» και όχι «τοξική αντιπολίτευση» και «δεν εισακούστηκα». Προφανώς λοιπόν, ήταν ο ίδιος υπέρ της ατοξικής ή γόνιμης αντιπολίτευσης ή και συμπολίτευσης για το «δημόσιο κοινό καλό». Μόνο που δεν αναφέρει τίποτε απολύτως ειδικό. 

Για την ώρα πάντως, η κυρία Αικατερίνη Σπύρου, δεν εξέδωσε…  ευχαριστήρια επιστολή προς τον ανεξάρτητο πλέον δημοτικό σύμβουλο. Δεν απάντησε και δεν εξήγησε στους δημότες εάν όλοι αυτοί που αποχωρούν έχουν κάποιο λόγο, ιδιοτελή ή όχι ή εάν εξελίσσεται ένα ξήλωμα του συνδυασμού της στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ίσως αμφισβήτησής της. Αν εξελίσσεται φερ’ ειπείν μια κάποια αποστασία, όπως θα έλεγαν παλιότερα. 

Καλύπτοντας απόλυτα ή και συγκαλύπτοντας, τα όσα ενδέχεται να συμβαίνουν και για μια ακόμη φορά, κάνοντας πλάτες στην σημερινή δημοτική αρχή του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη σε ένα ακόμη θέμα. Εκτός πια και εάν οι αιχμές και οι βαρείς υπαινιγμοί, τόσο της παραιτηθείσας όσο και του ανεξάρτητου πλέον συμβούλου, έχουν βάσεις και για τον λόγο αυτό, τα κρύβουν κάτω από το χαλί. 

Και έτσι τους φαίνεται φυσιολογικό να σφυρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αδιάφορα, νομίζοντας ότι εκτός από την δημοκρατία που δεν έχει αδιέξοδα, είναι και το κουτόχορτο που δεν έχει όρια. 

Οπότε από κοινού και μαζί με τον δήμαρχο Καστοριάς, έχουν ριχτεί στην μάχη των χόρτων και των κουτόχορτων η παραιτηθείσα, ο ανεξάρτητος και η δημοτική μειοψηφία. Έπεται συνέχεια;


Urbi et orbi: στην πόλη και στην οικουμένη, προς όλο τον κόσμο της οικουμένης.

Η παραίτηση της κ. Χρηστάκη και το ευχαριστήριο της κ. Σπύρου δημοσιεύονται στην 18η σελίδα. Ελλείψει χώρου, δεν δημοσιεύεται η ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαμαρά.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Μαΐου 2021, αρ. φύλλου 1080.


25 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/22

    Ειρήνη ζούμε υποψήφια με το Γιάνη να σε δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/2/22

      Δεν μπορεί γιατί ετοιμάζεται το κορίτσι με το ποπ κόρν.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/2/22

      Τρέμε Κίμωνα σου την έφαγε την Προεδρία

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/2/22

    Όλα καλά, αγαπητή ΟΔΟΣ, αλλά κάντε και λίγο κράτει... Τελευταία μέρα του Φλεβάρη 2022 και να διαβάζουμε δημοσίευμα από τον Μάη του 2021 ;;;
    Τα ΠΡΟΣΩΠΑ δηλαδή πότε θα τα διαβάσουμε όσοι είμαστε μακριά και διαβάζουμε μόνο την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας;
    Του χρόνου τον Αύγουστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/3/22

      Η [....] τον τίτλο της τον έχει ήδη! Με της υγείας του;;;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/2/22

    Ο Ρομας έχει τρελαθεί στα τραπεζωματα φίλων και συνεργατών... Πότε θα γίνει Αντιδήμαρχος...;; Άντε Δήμαρχε αργείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/2/22

    O Πρώην πρόεδρος Γουνοποιων Καστοριάς και νυν θεσμικός, θα μπορούσε να στείλει επιστολές σε Ρωσία και Ουκρανία, για το τέλμα της Γούνας εξαιτίας του Πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/2/22

      Ευτυχώς τη μυρίστηκε και την έκανε εγκαίρως. Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος1/3/22

    Ο Ζήσης πολύ παραγωγικός είναι, έκανε ερώτηση στον Υπουργό σχετικά με την έκρηξη σε γνωστό ξενοδοχείο. Ζήση συνέχισε να δουλεύεις το ίδιο σκληρά, η Καστοριά περιμένει πολλά από εσένα, γουνοποιια και τουρισμός στηρίζονται στις πλάτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/3/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/3/22

      Και μην ξεχάσεις Ζήση. Και έναν γαμπρό για την κόρη του ραδιοφωνικού μπαμπά. Μην του χαλάς το χατήρι με τόση προβολή που σου κάνει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/3/22

      Έναν εφοπλιστή έναν γιο Βουλευτή κατά προτίμηση

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/3/22

      ΅Εεε ζηλιάρηδες, μην πειράζετε την μοντέρνα και χειραφετημένη κόρη. Ακούει και ρεγκετόν χειραφέτησης, δηλαδή κάτι ανάλογο με τον Ζαγοραίο.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος3/3/22

    Έλα μωρέ πιαστήκατε τώρα από την Ειρηνούλα όταν την ίδια στιγμή εδώ και κάμποσους μήνες πρώην υποψήφιος Δήμαρχος και πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προσλήφθηκε από το παράθυρο στο Διοικητήριο του Γ.Ν. Καστοριάς. Τι πράγμα; Δεν το ξέρατε; Ούτε και εγώ και από ότι φαίνεται το 99.9% της πόλης και λογικά αυτό συμβαίνει σκόπιμα για να μην υπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις. Μείνατε και μ@λ@κες όπως εγώ όταν τον αντίκρισα εκεί; Δεν πειράζει θα σας περάσει όπως μου πέρασε και εμένα όταν θα μάθετε ότι τα Νοσοκομεία είναι πλέον ΝΠΔΔ και αυτό που χρειάζονται όπως μας λένε οι κυβερνώντες είναι περισσότερα προγράμματα ΣΔΙΤ! Γουστάρετε σύμπραξη; Εσείς πληρώνετε, αυτοί τα τρώνε μεταξύ τους, σας κουνάνε το και δάχτυλο.

    Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο 6μηνο ειδικά σε τοπικό επίπεδο θα έλεγε κάποιος ότι είναι πρωτοφανές αλλά μάλλον θα έχει ξεχάσει την τετραετία 2004-2009 και τα πεπραγμένα εκείνης της γαλάζιας λαίλαπας στο Δημόσιο. Στο σήμερα που δημοσκοπικά η κυβέρνηση κατακρυμνήζεται και δεν βλέπει ξανά αυτοδυναμία ούτε με το κυάλι προσπαθούν με νύχια και με δόντια(σ.σ. ρουσφέτια) να αντιστρέψουν το κλίμα.

    Βλέπετε αγαπητοί νοικοκυραίοι ο κοτζαμπασισμός καλά κρατεί πίσω από την προπαγάνδα περί της παρωχημένης κοινωνικής ταξικότητας. Ο σκληρός πυρήνας των κρατικοδίαιτων νεοφιλελέ τελάρων δεν έχει να χωρίσει τίποτα, παίζουν μουσικές καρέκλες με τα παχυλά μηνιάτικα και ούτε που θα μάθεις ποτέ πως και πότε χώθηκαν όσο εσύ μετράς τα κέρματα για να πάρεις μια φραντζόλα ψωμί και δουλεύεις δεκάωρα με μισθό πείνας για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία.

    Να τους ξαναψηφίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/3/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/3/22

    Η Καστοριά χρειάζεται επειγόντως ΑΛΛΑΓΗ να φύγουν να φύγουν να πάνε αλλού!!! Πού;;; Στο υπόγειο στο υπόγειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/3/22

    Ξεκίνησε η κατασκευή του δημοτικού κολυμβητήριου στο Άργος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22

      Εσείς έχετε ολόκληρη λίμνη, μην τα θέλετε κι όλα δικά σας. Ώρα Για Βουτιά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/3/22

      Η Ευρώπη είναι γεμάτη με κολυμβητήρια ερείπια επειδή οι δήμοι δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος7/3/22

    Εμείς εδώ κολυμπάμε στα θά θα θα του Γιάννη. Τα λεφτά από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα τι έγιναν;;;; Δώστε εξηγήσεις στον λαό ρ.....α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22

      Στον ίδιο κουμπαρά με τα λεφτά από τις κούνιες, τις τσουλήθρες και τις τραμπαλες...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/3/22

      Γιάνη όχι Γιάννη.....ναί;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος8/3/22

    Τα φάγαν στην Αθήνα δήθεν στα ταξίδια με τους υπουργούς... και όχι μόνοι.. παλτό να βάλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ