2.3.22

«Πιστεύω»


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 20.5.2021 | 1080


Ο κ. Ζ. Τζηκαλάγιας παρέχει πολιτική κάλυψη ακόμη και στις αμφιλεγόμενες παροχές και υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Καστοριάς του κ. Πέτρου Τόσκου, με δήμαρχο τον κ. Ι. Κορεντσίδη. 


Με τίτλο την φράση «αυτά πιστεύω» (παραπέμπει στο «αυτά είπαμε – αυτά κάναμε» του Ι. Κορεντσίδη) ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας διένειμε ανακοίνωσή του για το «νερό που πίνουμε». Αναφερόμενος κυρίως στην ΔΕΥΑ Καστοριάς αλλά και στην ύδρευση του Άργους Ορεστικού, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του ως βουλευτής, κάποτε μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Καστοριάς (την περίοδο που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος) και ως ιατρός, έστω και διαφορετικής ειδικότητας. 

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Ούτε στον χρόνο, ούτε στην πολιτική περίσταση. Έχουν προηγηθεί οι αντίθετες απόψεις του αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρίου Σαββόπουλου που επιβεβαίωνε το πρόβλημα των μολύνσεων, που αποτέλεσαν αφορμή για κύριο άρθρο στην ΟΔΟ πριν έναν μήνα με τον τίτλο "Οφθαλμοφανές".  Ενώ, αντιθέτως, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας μόλις μερικές εβδομάδες προηγουμένως κατά την επίσκεψή του στην έδρα της ΔΕΥΑ Καστοριάς παρέσχε διαβεβαιώσεις. Δηλώνοντας ότι είναι «Άριστης ποιότητας το νερό που παρέχεται μέσω ΔΕΥΑΚ»! Και οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν και εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. 

Έτσι ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, όπως φαίνεται έκρινε, ότι πρέπει να «ξεκαθαρίσει» τις αρχικές θέσεις του καθώς αυτό του ζητήθηκε καλοπροαίρετα από πολλούς «αλλά και με κακεντρέχεια από ελάχιστους οι οποίοι ανώνυμα πάντοτε παραποιούν τις κατά καιρούς εκφρασθείσες θέσεις» όπως τόνισε. Παρά την μεγάλη εμπειρία και την νηφαλιότητα του λόγου του διαχρονικά, δεν απέφυγε στο να κρίνει την προαίρεση ή την κακεντρέχεια των άλλων από την επωνυμία ή ανωνυμία τους. 

Εν πάση περιπτώσει με την ανακοίνωση του που περιλαμβάνει το ρήμα «πιστεύω» με μια πρώτη ανάγνωση, ο καθένας μπορεί να εξάγει το δικό του συμπέρασμα. Για παράδειγμα ότι ο βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της σύμπνοιας που εδώ και περίπου ένα έτος δεν κρύβει προς την δημοτική πλειοψηφία της Καστοριάς –του δημάρχου της περιλαμβανόμενου– (υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν ότι αρκετούς μήνες πριν ανακοίνωσε ως κάτι το πρωτοποριακό την ομιλία Κορεντσίδη για την λίμνη σε επιτροπή της Βουλής– που δεν έγινε ποτέ, ούτε καν διαδικτυακά όπως ήταν προγραμματισμένο), παρέχει πολιτική κάλυψη ακόμη και στις αμφιλεγόμενες παροχές και υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Καστοριάς του κ. Πέτρου Τόσκου, με δήμαρχο τον κ. Ι. Κορεντσίδη. Όπως αντίστοιχα παρέχει αναλογικά κάλυψη και προς τους άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα τον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Ακόμη επιτρέπεται το συμπέρασμα ότι κάποιοι κύκλοι, κοντά στην δημοτική συγκυρία της Καστοριάς, τον πίεσαν να κάνει την extra κίνηση. Που σε καμμιά περίπτωση δεν όφειλε. Αναλαμβάνοντας όμως έτσι την αντίστοιχη ευθύνη, καθώς η ανακοίνωση δεν είναι σαφής. Και ενδέχεται να πολλαπλασιάζει την σύγχυση. Για ένα εκλεγμένο παράγοντα στο ύπατο πολιτικό αξίωμα είναι πράξη μεγάλης ευθύνης να καλύπτεις πολιτικά (και όχι μόνο) σοβαρά θέματα που επιδρούν στην δημόσια υγεία από την κατανάλωση του νερού του δικτύου της ΔΕΥΑ Καστοριάς, πετώντας μάλιστα το γάντι.  Η επίκληση της εισαγγελικής έρευνας και η ευχή για τα αποτελέσματά της, προκαλεί κατά βάση θυμηδία, καθώς στην κοινή γνώμη είναι εμπεδωμένη η πεποίθηση ότι απολύτως τίποτε δεν θα προκύψει απ’ αυτή. Πόσο μάλλον που ακόμη και εάν καταλήξει κάπου, δεν θα απαντά στα υγειονομικά προβλήματα. Όμως το θέμα είναι πιο σοβαρό και δεν επιτρέπει θυμηδία.

Η χρήση του «πιστεύω» εκ μέρους του κ. Ζήση Τζηκαλάγια, είναι ίσως το προβληματικό στοιχείο της ανακοίνωσής του. Πρωτίστως επειδή οδηγεί ευθέως στην παρανόηση ότι η προσωπική του ή ελπίδα του («πιστεύω») συνιστά υγειονομική εγγύηση για την καταλληλότητα του νερού που φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών.  Αλλά και διότι το φρόνημα του κ. Τζηκαλάγια όπως και κάθε άλλου, δεν είναι φίλτρο του νερού της πανάκριβης και σκανδαλιστικής ΔΕΥΑ Καστοριάς. Πόσο μάλλον που δεν είχε κανένα λόγο να αναλάβει την ευθύνη, να φαίνεται εγγυητής της σημερινής κατάστασης ύστερα απ’ όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε Άργος, Δισπηλιό, Αμπελόκηπους και όχι μόνο. 

Αναλύοντας κάποιος το κείμενο, ασφαλώς και θα πρέπει να προσέξει ότι γίνονται αναφορές σε μολύνσεις του απώτερου παρελθόντος, κάτι που δεν θα αναμενόταν κανονικά να συμβεί σε μια υπεύθυνη στάση σήμερα. Πόσο μάλλον που μια τυπική ανάγνωση της ανακοίνωσης του, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν εγγυάται την κατανόηση ότι σ’ αυτήν ο κ. Τζηκαλάγιας, αναφέρεται τελικά στο νερό με το οποίο τροφοδοτείται κατ’ αρχάς το δίκτυο από τις πηγές Κορομηλιάς. Δεν αναφέρεται στο νερό που κυκλοφορεί στις σωληνώσεις, βρίσκεται σε ταμιευτήρες ή φθάνει τελικά στις βρύσες, ούτε σε άλλες πηγές πρόσμειξης στο δίκτυο με νερό ή άλλα. 

Πάντως δεν διαφεύγει της προσοχής ότι ο βουλευτής Καστοριάς, ενώ θυμάται καλά τι συνέβη 3 δεκαετίες προηγουμένως (!), λησμονεί να αναφερθεί στο ότι μόλις πρόσφατα διακόπηκε η υδροδότηση της πόλης Καστοριάς από τις πηγές Μπουσμπουναρίου, όταν αποκαλύφθηκε η μόλυνση του με τις τοξικές και επικίνδυνες ουσίες (τριτετραχλωροαιθυλενίων) και ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ (νυν δημοτικός σύμβουλος του κ. Κορεντσίδη), να σφραγίσει την πηγή και να απευθυνθεί στον εισαγγελέα. 

Μόνο με μια δεύτερη ίσως και τρίτη προσεκτικότερη ανάγνωση μπορεί ο αναγνώστης της ανακοίνωσης και ο καταναλωτής να υποψιαστεί ότι τελικά ο βουλευτής Καστοριάς στην πραγματικότητα δεν εγκωμιάζει ακριβώς (και για μια ακόμη φορά) τον κ. Ι. Κορεντσίδη και τον κ. Π. Τόσκο. Και πώς η ιστορική αναδρομή του σε περιστατικά ενδημικών φαινομένων σκοπεί πιθανώς παρουσίαση του ζητήματος ως χρόνιου. Του σοβαρότατου προβλήματος για την καταλληλότητα του νερού που καταλήγει σε ανθρώπινους οργανισμούς της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής. Περιοχής με ιδιαίτερα υψηλά περιστατικά σοβαρών ασθενειών που μπορεί και να σχετίζονται. Όμως ακόμη κι’ αν είναι έτσι, ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας επέλεξε διατύπωση και φρασεολογία που ταιριάζει στην αρμονία του με την δημοτική κατάσταση της Καστοριάς. 

Και να που έτσι για ένα τόσο σοβαρό θέμα και πρόβλημα, για μια ακόμη φορά ο βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά που επικαλείται και την πολιτική διάσταση της ιδιότητας του, δείχνει να ανακοινώνει άλλα απ’ αυτά που πράγματι τον εκφράζουν. Έφθασε έτσι κοντά στην βρύση (να θέσει το πρόβλημα στις διαστάσεις του χωρίς να χαρίζεται) και νερό δεν ήπιε. Εκτός κι’ αν στα σοβαρά πιστεύει ότι η Καστοριά σήμερα, «βρίσκεται στην πρωτοπορία», όπως ισχυρίστηκε [σχετικά "εδώ"].





Είπαν


Αρίστης ποιότητας το νερό που παρέχεται μέσω ΔΕΥΑΚ
Ζήσης Τζηκαλάγιας - 1.3.2021

Οι πηγές της Κορομηλιάς παρέχουν και τροφοδοτούν με αρίστης ποιότητας νερό την πόλη της Καστοριάς
Ζήσης Τζηκαλάγιας - 16.5.2021



Αυτά πιστεύω για το νερό που πίνουμε

Για ένα θέμα που διατηρεί διαχρονική σπουδαιότητα για τον πολίτη εκ της φύσεώς του, αλλά και περιοδικά προκαλεί την αυξομείωση του ενδιαφέροντός του ένεκα συνήθως δυσαρέστων συμβάντων ή διαπιστώσεων, έκρινα αναγκαίο να ξεδιαλύνω την θέση μου. Αυτό μου ζητείται καλοπροαίρετα από πολλούς, αλλά και με κακεντρέχεια από ελάχιστους οι οποίοι ανώνυμα πάντοτε παραποιούν τις κατά καιρούς εκφρασθείσες θέσεις μου. Αναφέρομαι στο νερό και την ποιότητά του που πίνει η Καστοριά και πάντοτε μιλώντας για Καστοριά εννοώ τον Νομό μας. Οι απόψεις μου προκύπτουν από την τωρινή μου σημαντική ιδιότητα του Βουλευτού, την άλλοτε αυτοδιοικητική και επί διετία μέλους του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ (1998-99) και την παντοτινή ιατρική. Όσο γίνεται με συντομία και σαφήνεια πιστεύω:
1) Οι πηγές της Κορομηλιάς παρέχουν και τροφοδοτούν με αρίστης ποιότητας νερό την πόλη της Καστοριάς, το Μανιάκι, το Άργος, το Δισπηλιό τελευταία και όπου αλλού φθάνει. Στις εγκαταστάσεις στη Νέα Λεύκη και στην δεξαμενή της Καλλιθέας υπάρχουν τα συστήματα καθαρισμού και χλωριώσεως, ασφαλείας και συναγερμού και πιστεύω πως με μέριμνα της ΔΕΥΑΚ υπάρχει διασφάλιση της ποιότητας του νερού που φθάνει στις βρύσες μας. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη σαφώς και θα προσθέσει στην ποιότητα.
2)Η εκτεταμένη γαστρεντερίτιδα του 1987 στην Καστοριά προήλθε αποδεδειγμένα από ατύχημα εισόδου λυμάτων αποχέτευσης στο δίκτυο ύδρευσης της πηγής Μπουσμπουνάρ. Η  εκτεταμένη γαστρεντερίτιδα των αρχών του 2019 στο Άργος μόνον από ανάμιξη σε κάποιο σημείο περιεχομένου δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης θα μπορούσε ιατρικώς να προκληθεί. Ελπίζω οι δικαστικές πτυχές της υπόθεσης που δεν έχουν ολοκληρωθεί, να δώσουν απαντήσεις και να ξεδιαλύνουν αμφιβολίες.
3) Η διαπίστωση των υψηλών επιπέδων των τριτετραχλωροαιθυλενίων το 2017 στο νερό που έπινε το Δισπηλιό δεν ήταν πρωτάκουστη. Ούτε η επιβεβαίωση πως ο υδροφόρος ορίζοντας της λεκάνης Δισπηλιού-Αμπελοκήπων-Άργους, όπως και ο Αλιάκμων ποταμός έχουν υποστεί ρύπανση από ανεξέλεγκτη χρήση χημικών από λειτουργούσες βιοτεχνίες της περιοχής. Συνηγορούν στα ανωτέρω τα κατά καιρούς ανευρισκόμενα σε μετρήσεις υψηλά επίπεδα ρύπων.
4)Στην λαϊκή συνέλευση του Δισπηλιού τότε είχα μιλήσει και προτείνει «ως δέον γενέσθαι»,αυτό που πολλοί το άκουγαν ίσως πρώτη φορά ,αλλά σήμερα όλοι το πανθομολογούν λόγω της καθημερινότητας της πανδημίας και της εξοικείωσης με τις έννοιες και τα πρόσωπα. Τους επιδημιολόγους-υγιεινολόγους.
Όπως λοιπόν τότε έτσι και σήμερα ζητώ από τους Δημάρχους για τις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τον Αντιπεριφερειάρχη με τις υπηρεσίες τους ,να πράξουν το αυτονόητο που γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Να καλέσουν το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας μίας Ιατρικής Σχολής που θα επιλέξουν για να τεθεί επικεφαλής των ελέγχων που απαιτούνται. Αυτοί έχουν το επιστημονικό προσωπικό και τα τεχνολογικά μέσα για να διαπιστώσουν, να υποδείξουν και να εποπτεύσουν στην εφαρμογή των αναγκαίων λύσεων για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού που πίνουμε, δηλαδή της υγείας μας. Σε αυτή την ζωή ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που είναι το χρέος του, αυτό που του αναλογεί, είτε είναι επιστήμονας, είτε αυτοδιοικητικός, είτε πολιτικός.

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς


* * *


18.3.2021 | 1072 | Αποσπάσματα 

[...]  Οι προφανείς ειδήσεις στο περιεχόμενο των απαντήσεων του κ. Δ. Σαββόπουλου είναι κάτι το οφθαλμοφανές. Και σαφές το SOS που εξέπεμψε, παρά την διαπαραταξιακή σιωπή που "ενώνει" και το κομψό περίβλημα της ουσίας που δεν είναι θετική.

[...] Tα οικονομικά συμφέροντα είναι σημαντικά. Συμφέροντα πραγματικά και γνήσια ή κατά φαντασία μόνο μεγάλα. Όπως και να έχει γνωστό είναι ότι στην Καστοριά παρατηρείται ένα είδος «αλληλεπίδρασης» ή και απλά διαπλοκής. Και ότι το χρήμα, διακινείται μόνο μεταξύ λιγοστών χεριών. Συγκοινωνούντα δοχεία όπως ο υδροφόρος ορίζοντας.

[...] O αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, παραδέχθηκε ότι οι έλεγχοι ήδη μειώθηκαν λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και την παράλληλη αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω lockdown, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρύπων. Πρόσθεσε όμως πως στις μετρήσεις οι επικίνδυνες ουσίες εξακολουθούν να ανιχνεύονται. Aποκαλύφθηκε έτσι ότι ακόμη κι αν είναι κλειστές ή υπολειτουργούν οι επιχειρήσεις, η μόλυνση με επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες συνεχίζει να ιχνηλατείται.

[...] Εύλογα ακόμη ανακύπτει το ερώτημα, τι άραγε συνέβαινε στο παρελθόν πριν αποκαλυφθεί το μέγα σκάνδαλο. Πόσο επικίνδυνα μολυσμένο νερό έτρεξε στις βρύσες και καταναλώθηκε από τους ανθρώπινους οργανισμούς.

[...] Αξιοσημείωτο στην περίπτωση της μόλυνσης των υδάτων στην Καστοριά είναι το γεγονός ότι, τα συμφέροντα που προκαλούν το πρόβλημα, σύμφωνα με φήμες, τις καταγγελίες και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, δεν γνωρίζουν σύνορα ούτε κομματικά χρώματα, ούτε και κανένα άλλο, εκτός από το χρώμα του χρήματος. 

[...] Καθώς μάλιστα δεν δίνονται στην δημοσιότητα διασταυρωμένα στοιχεία, όπως λογικά θα έπρεπε για την ταυτότητα των επιχειρήσεων που υπέπεσαν τελεσίδικα στις παραβάσεις που τους αποδίδονται και αυτές από τις οποίες αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας, δεν είναι εφικτή η διαπίστωση του εάν τηρούνται τα μέτρα και εφαρμόζονται οι κυρώσεις.

[...] Aφού εντυπωσιάζει το γεγονός πως αν και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημ. Σαββόπουλος, με την απάντησή του, στην ουσία επιβεβαίωσε και δεν διέψευσε τα αγωνιώδη ερωτήματα που τέθηκαν με την μορφή της ερωτήσεως στο ζήτημα αυτό που αφορά στην δημόσια υγεία, η σιωπή των παρατάξεων, αλλά και των περισσότερων ΜΜΕ, προκαλεί προβληματισμό. Αγωνία και ανησυχία [όλο το άρθρο "εδώ"]


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 20 Μαΐου 2021, αρ. φύλλου 1080.





38 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/3/22

    Σαπίζουν τα πορτοκάλια, κάηκαν οι γουνεμποροι, πεθαίνει ο τουρισμός. Ζήτω το εμπάργκο στη Ρωσία, Ζήτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/22

    Κολακας. Κολακας. Κολακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/3/22

    Νερό πιό ακριβό κι από την Σαουδική Αραβία.....άσε που σε όλη την Ελλάδα παντού τα νερά βρύσης είναι δηλητήρια. Ας μας δώσουν από την αμαρτωλή εθνική στατιστική υπηρεσία το ποσοστό καρκίνων επί τοις εκατό του πληθυσμού.....

    Πρεσβύτης Μέτοικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/22

    "Πίστευε και μή, ερεύνα."
    Το λέει καί η θρησκεία σου Ζήση.
    ερεύνα και άσε τις αρλούμπες για καθαρά νερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/3/22

    Ζήση να συγχαρείς το Διονύση που δεν αποκλείστηκε η Καστοριά με 1 μέτρο χιόνι και με ήλιο μήνα Μάρτιο.... Το γνωστό blog ήδη έδωσε τα εύσημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/3/22

    Επειδή μόνο η Οδός και οι ανώνυμοι σχολιαστές της γράφουν αλήθειες, τη Δευτέρα θα γίνουν αλλαγές Αντιδημαρχων, με πολλές εκπλήξεις. Αντώνη και 20αρικε πάλι στον ύπνο σας έπιασαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/3/22

    Οι Γουνοποιοι της Καστοριάς ακόμη δεν παραιτήθηκαν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας....;;; Καλά σας κάνει ο Κυριάκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/22

      Όχι. Περιμένουν ρουσφέτια από το κόμμα

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος2/3/22

    Όταν ο Βουλευτής Καστοριάς αποκαλεί τους Αθηναίους φλουφληδες, περιμένετε οι Αθηναίοι να έρθουν ως τουρίστες στην Καστοριά? Ο Ζήσης βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/3/22

    Σας πήρανε για τη δημοσκόπηση; Περίεργα ονόματα ρωτάνε. Λέτε να έχει έκπληξη το ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Το τοπικό κόμμα έχει γνώση για τα ονόματα;
    ο Ανήσυχος Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/22

      Όχι εμείς δεν ψηφίζουμε πλέον ΝΔ, βγήκαμε από το μαντρί.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος2/3/22

    Ζήση άσε τα ΠΙΣΤΕΥΩ . . . δείξε έργο ουσιαστικό για τον λαό τις Καστοριας!
    όχι ΜΟΝΟ συναντήσεις σε υφυπουργούς για να εξυπηρετείς συμφέροντα. . . .
    φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/22

      Πήγε στον σουρακια... Viral που λένε και οι νέοι...

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος2/3/22

    Ζηση,
    ετοίμασε την άσπρη ρόμπα
    μηδέν όραμα
    μηδέν έργο
    Μόνο εσωστρέφεια κ φιλαράκια...........
    Όλοι το βλέπουμε, όλοι το ζούμε,
    Κριμα για το μέλλον τις Καστοριας κ των παιδιών μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/22

      Εσάς τα παιδιά σας ακόμη στην Καστοριά είναι.;; Του Ζήση στας Ευρωπας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/3/22

      Το πρόβλημα για την Καστοριά δεν είναι ο Ζήσης, είναι η ΝΔ γενικότερα. Με Σύριζα κυβέρνηση τα πράγματα ήταν καλύτερα. Η ΝΔ με τα καλαζνικοφ της Ουκρανίας σκότωσε τη γούνα της Καστοριάς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/3/22

      Ζήση η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές. Πόση σύνταξη παίρνει ένας Βουλευτής Ιατρός με 2 θητείες;

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος3/3/22

    Πρόεδρε μετά τις δημόσιες ευχαριστίες σου, ευχόμαστε σύντομα και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/3/22

      Μια χαρά θα τα πήγαινε σαν διοικητής του Νοσοκομείου και όχι μόνο αυτού

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/3/22

      Στη Θεσσαλονίκη θα πάει , εδώ είστε μπασκλασαρια

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος3/3/22

    Λάλησε πάλι ο Ζήσης και μας είπε ότι θα βρούμε δουλειά στην σήραγγα της Κλεισούρας. Δηλαδή από την σταματούρα στην σήραγγα. Καλές δουλιές θα κάνει ο Μπόραβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/3/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/3/22

    Θέλουμε Αφρικανους και Αλβανούς Δημόσιους Υπαλλήλους. Το Υπουργείο Εσωτερικών φέρνει σήμερα τροπολογία στη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/22

      Δεν χρειάζεται, ο Μητσοτάκης φρόντισε να έρθουν ξανθοί, χριστιανοί ορθόδοξοι.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος4/3/22

    Ο Κίμωνας είναι ο μόνος σωστός και θα φτάσει ψηλά. Ο νυν θα γίνει τέως γιατί μόνο για (...) Είναι. Γεια σου Γιάννη γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/3/22

      Άντε και Δήμαρχος. Τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω. Ξέρεις εσύ.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος6/3/22

    Παρμένο από το μπλόγκ του 20σάρικου: ο Τζηκαλάγιας δήλωσε,το άνοιγμα της σήραγγας της Κλεισούρας και ο Λαιμός Πρεσπών θα απογειώσουν κυριολεκτικά το διεθνές αεροδρόμιο μας...!!!!!!
    Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν δύο πτήσεις την ημέρα για Αθήνα....!!!!
    Από που να ξεκινήσεις και που να σταματήσεις με τόσα ανισόρροπα μαζεμένα. Βάση ποιών δεικτών και στοιχείων το άνοιγμα της Κλεισούρας και το συνοριακό άνοιγμα στις Πρέσπες θα απογειώσουν το Αριστοτέλης;
    Βάλτε πρώτα αστικό που γδέρνουν τον κόσμο οι ταρίφες και αφήστε τις φαντασίες και τα μεγαλοπιάσματα για σοβαρές χώρες.
    Ως αναφορά την αύξηση συχνότητας δρομολογίων κανείς δεν μπορεί να το επιβάλει σε ιδιωτικό αερομεταφορέα εάν κρίνεται ασύμφορο.
    Δεν πάει να λέει και ξελέει ο κάθε σανέμπορος για τους βαζιβουζούκους εκλογείς του.....θα τον έλεγα ανόητο αλλά σέβομαι τους ανόητους...

    Έρρωσθε οι αιθεροβάμωνες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/3/22

    Χρόνια Πολλά Ζήση σήμερα του χαρταετού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/3/22

    Χρόνια πολλά και στον δήμαρχο. Του χαρταετού επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/3/22

    Ρε παιδιά από την σηραγγα της Κλεισούρας τι ανάπτυξη να περιμένουμε?
    Μας το παρουσιάζει λες και θα συνδεθούμε με την Ελβετία!
    Τι να πω
    Κάτσε να γίνει πρώτα να και μετά από χρόνια μιλά και για τα αεροπλάνα..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/3/22

      Θα έρχονται οι Πτολεμαιδιωτες για βόλτα με το μοτορι Ολυμπία...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/3/22

      Σου είναι λίγη η σύνδεση με τα Μπίτολα; Οι τζογαδόρικες και οι σεξουαλικές ανάγκες πρέπει να ικανοποιούνται γρήγορα.
      Μπράβο Ζήση.

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος8/3/22

    ομαδικό σέλφι την ΝΔ στον Ναυτικό όμιλο καμουφλαρισμένο ώς "βραβεύσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς". Πώς κατάντησε ο ΝΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος8/3/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8/3/22

    Ξαναχτύπησε ο Ζήσης με σέλφι στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Κέλετρον.
    Ακουσον άκουσον η ανακοίνωση του συλλόγου:
    "Την Γενική συνέλευση των Μελών του Συλλόγου μας, τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής του Νομού μας, Κος ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ Ζήσης." [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/3/22

      Μάλλον τους απαξιωνε τόσα χρόνια η Μαρία και Γιάνης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/3/22

      [....] Ερε Λούση που είσαι να δείς τα εγγόνια σου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ