2.2.23

Λόγος & αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Εκλογολογία εκλολαγνεία

Η εκλολογία εδώ και 60 χρόνια από το 1964 έγινε εκλογολαγνεία, δηλαδή διασύρθηκε ο βασικότερος θεσμός της Δημοκρατίας με τεράστιες συνέπειες για την χώρα μας. Το κυριότερο να αμφισβητείται το από αρχαιοτάτων χρόνων δημοκρατικό πολίτευμα. Μια κομματική πλάνη να γίνει πάθος, θηριώδες διχασμός του λαού με όλες τις συμφορές που ακολουθούν. Επέστρεψε η χώρα σε πραξικοπήματα. χάσαμε την συνοχή μας και ακόμη μπλέξαμε και σε πόλεμο το 1974. Αλλά ευτυχώς για την τύχη της χώρας υπήρξε ο εθνάρχης Καραμανλής ο οποίος ήταν ο μόνος μυαλωμένος εκείνη την περίοδο και σώθηκε η χώρα. Η Ελλάδα σταμάτησε τον πόλεμο και έτσι σταμάτησαν τα ξένα σχέδια για την καταστροφή όλης της χώρας. Μόνο θύμα η Κύπρος μας ως δώρο στην Τουρκία.

Δεν ζήσατε οι νεώτεροι τον ανένδοτο αγώνα της ακυβερνησίας. Δυστυχώς η δήθεν δημοκρατική παράταξη, σήμερα με αλλαγμένο όνομα, προοδευτική παράταξη, ταλανίζει τον τόπο. Θέλουμε να μάθουμε αν έγινε από την παράταξη αυτή ένα έργο υποδομής, μία προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας. Έβαζε πάντα εμπόδιο στην ουσιαστική πρόοδο της χώρας και την ένταξή της από την ανατολίτικη ζωή στην προοδευμένη Δύση, και η τύχη μάς έσωσε και μας κράτησε στην Ευρώπη για πάντα.

Το πάθος της εκλογολαγνίας, της ανικανότητας των παλιών κυβερνήσεων να διοικήσουν τέσσερα συνεχή χρόνια την χώρα είναι φανερό και αποδεδειγμένο. Ήθελαν και θέλουν την αντάρα, να μη λογοδοτούν, και το μόνο σωτήριο που έχουν το καλλιεργούν με τα ανύπαρκτα-ανυπόστατα σκάνδαλα των αντιπάλων. Δείτε και στην πράξη τη ζωή όταν συναντώνται ένα μικρό σκυλάκι με ένα μεγάλο, πως γαβγίζει προκλητικά το μικρό από τον φόβο του. Ακριβώς αυτή είναι συμπεριφορά τους. Ρωτάμε τους προοδευτικούς ηγέτες, αν έχουν πράξει κάτι καλό για τον λαό; Το μόνο που διαλαλούν και επιζητούν είναι ο εκάστοτε αντίπαλος πρωθυπουργός. Αυτοί θέλουν μόνο την ατιμωρησία και τίποτε άλλο. Γι’ αυτό ζητούνε εκλογές πρόωρες. Δυστυχώς ο λαός στο τέλος πάντα τρώει την παπάρα και τσακωνόμαστε εμείς στα καφενεία, ενώ αυτοί στο καφενείο της Βουλής τα φτιάχνουν πλακάκια.

Και τώρα άρχισαν το ίδιο βιολί πριν από ένα χρόνο και μας ζαλίζουν τα όργανα, ας πούμε τα αυτιά, με τους τραγκακηδες δημοσιογράφους αρσενικούς και θηλυκούς κάθε καναλιού της προπαγάνδας, της γλυκιάς γλώσσας. Πρώτοι οι αρχηγοί των κομμάτων στο χορό, στο πανηγύρι με συνοδούς δημοσιογράφους γιατί γνωρίζουν καλά αυτά που κάνουν χρόνια. 

Αλλά εμείς, ο λαός, θα πρέπει κάποια στιγμή -με αρχή αυτές τις εκλογές- να σταματήσουμε, εκτός από αυτούς που είναι κοντά στα κόμματα, κυρίως την νεολαία που είναι οργανωμένη σε όλα τακόμματα ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΣυΡιζΑ, ΚΚΕ… να καταργηθούν οι κομματικές νεολαίες με νόμο, γιατί τα κόμματα ξεκινούν με το 30% των Ελληνοπαίδων, που είναι η νεολαία, το εθνικό μας προϊόν και οι ηγέτες των κομμάτων μετατρέπονται σε γυμνασιάρχες, λυκειάρχες, πρυτάνεις και συνεχίζουν την διαίρεση του πληθυσμού στην διχόνοια της χώρας, το χειρότερο πάθος που έχουμε, και έφερε τις μεγαλύτερες συμφορές στον τόπο από το 1980 και εντεύθεν. Το μόνο εθνικό προϊόν που έχουμε, η παιδεία της χώρας, σέρνεται σαράντα χρόνια στους δρόμους με τις γνωστές παράνομες ενέργειες ακόμη και στα ιδρύματα. 

Με τον επάρατο συνδικαλισμό τους στα σχολεία έγιναν το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα ανωμαλίας της χώρας, αντί να κρατούν στα χέρια τους τα μολύβια και τις κιμωλίες, κρατούν τσιμεντογωνίες που τις ρίχνουν απερίσκεπτα όχι στον χωροφύλακα, αλλά στον πατέρα τους και την μάνα τους που θυσιάζονται για την μόρφωσή τους.

Κανένας άλλος δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί την νεολαία εκτός από την πατρίδα. Δεν το κατάλαβαν τα κόμματα της διαμαρτυρίας, της μόνης σωτήριας σανίδας που έχουμε, και τους περιφρονούμε και δεν τους θέλουμε, γιατί κοιτάνε μόνο την εξουσία και εδώ και ένα χρόνο λόγω εκλολαγνίας να μη εργάζονται για την πατρίδα και την ανάπτυξή της, αλλά το καλοπέρασμά τους. Όχι άλλο καραγκιοζλίκι.

Κάθε 4 χρόνια πρέπει να γίνονται εκλογές για όσους είναι άξιοι και αγνοί Έλληνες, χωρίς να δωρίζουμε κομμάτια της χώρας χωρίς αγώνα σε κανένα και ιδιαίτερα για το χατίρι των εταίρων που έρχονται από τους συμμάχους. Οι σύμμαχοι είναι τρεις και δουλεύουμε γι’ αυτούς όλοι οι άλλοι, για να μοιραστούν τα λάφυρα των πολλών εταίρων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που τόσο ωραία το χειρίζονται από μακριά. Σε λίγο θα διοικούν όλη την ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό και τους πολέμους στην Ευρώπη από κάθε μεριά.

Υ.Γ. Τελευταίως δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως διότι αποδεικνύεται ότι τα πολιτικά κόμματα είναι από τα πλουσιότερα. Οι πολιτικοί είναι από τους πιο ευκατάστατους και χαιρόμαστε γι’ αυτό, να μην τους χάσουμε. 

Με τιμή
Νίκος Αχιλ. Πρώιος
Νοτιομακεδόνας του Σύριζα 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Ιουλίου 2022, αρ. φύλλου 1132.



8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/2/23

    Η Ελλάδα είχε τα τελευταία 150 χρόνια τέσσερις δυναστείες. Η μία καταργήθηκε πριν 50 σχεδόν χρόνια με δημοψήφισμα. Η δεύτερη 100 χρόνια μετά την ίδρυση της πνέει τα λοίσθια. Η τρίτη βρίσκεται σε παρακμή και ίσως επανέλθει. Η τέταρτη βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της.

    Η πρώτη επιβλήθηκε στην Ελλάδα από ξένους. Για τις άλλες τρεις φταίνε αυτοί που τους ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/23

      Προσεχώς ίδρυση βογατσιώτικης δυναστείας.

      https://fouit.gr/2023/02/18/o-agis-tzikalagias-gia-tin-episkepsi-toy-prothypoyrgoy/

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/2/23

    Ξεχάσαταε το ΕΚΚΕ κύριε Πρώϊε που μας δώρησε τον [....] Στουρνάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/2/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/2/23

      Συγνώμη ΟΔΟΣ γράψε λάθος, στο ΕΚΚΕ ήταν μαοϊκοί και όχι [....] όπως έγραψα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/2/23

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/2/23

    Με το συμπάθειο ρε ΟΔΟΣ, η χρήση της λέξης [....] είναι αποκλειστικό δικαίωμα των κομματόσκυλων της ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ