9.2.23

Το Σκάκι


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
Ακόμη και στους «επιτυχημένους» αγώνες ήταν «αρχοντικά» έρημα.


“Eπώνυμα τα ανώνυμα”


Ίσως ο κ. Ι. Κορεντσίδης να τα βλέπει όλα απ’ ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, εξ ου και το ποσό που δαπανήθηκε.

■ Στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, στις 27-12-2021 υπέβαλε την παραίτησή του ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Κ----- Δ----- του Α----- (έτσι ακριβώς αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια!). Την επόμενη μέρα η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον κ. Ι. Κορεντσίδη. Το φαινόμενο της μη δημοσιοποίησης των ονομάτων των ειδικών συνεργατών του δημάρχου εδραιώθηκε. Νομότυπο αν είναι (προφανώς δεν είναι), δεν γνωρίζουμε. 

■ Από τον αριθμό πρόσληψης, ο οποίος αναγράφεται στην παραίτηση, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για τον ειδικό σύμβουλο τού κ. Ιωάννη Κορετσίδη, τον κ. Δημήτριο Κωτούλα του Αλεξάνδρου. 

■ Στο έγγραφο της πρόσληψης, το όνομά του γράφεται φανερά, δηλ. προσλήφθηκε επώνυμα και παραιτήθηκε ανώνυμα (κοινώς, την έκανε με ελαφρά). 

■ Νέα ήθη από τη δημοτική αρχή. Και όπως πάμε σε λίγο θα λέμε η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη κυρία Μ----- Α----- του Β----- .

■ Καμμία αναφορά αυτής της παραίτησης δεν έγινε από τα φίλα (φίλτατα) τοπικά μουμουέ, ουδέν σχόλιον. Ούτε όμως και ο ειδικός σύμβουλος δημοσιοποίησε τους λόγους της παραίτησής του. Ούτε και προέβη σε αρνητικά σχόλια προς τη δημοτική αρχή, όπως είχε πράξει κατά το παρελθόν όταν παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Ανέστη Αγγελή. Σιγή ιχθύος εκατέρωθεν. 

■ Παραιτήθηκε ο κ. Κ----- Δ----- του Α----- λίγες εβδομάδες μετά την εξαφάνιση από το δημοτικό μέγαρο του αδελφού τού δημάρχου κ. Σ-----  Κ-----  του Α----- .  
Σύμπτωση να ‘ναι; 

■ Το πολύπαθο και πολυαναμενόμενο έργο της «αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς», το οποίο έχει ξεκινήσει επί της δημαρχίας Αγγελή, αφού εγκρίθηκε (μετά από δύο περίπου χρόνια) η διάλυση της σύμβασης ομόφωνα, ένθεν και ένθεν δηλ. και από την ανάδοχο εταιρεία και από τη δημοτική αρχή και από την ΔΕΥΑΚ, διαβάζουμε ότι έγινε η ανακήρυξη προσωρινού (!) μειοδότη για το έργο αυτό. Η εταιρεία η οποία κατατάχθηκε δεύτερη στο διαγωνισμό της μειοδοσίας (φύγε εσύ, έλα εσύ). 

■ Στην αποχωρήσασα όμως εταιρεία κατέβαλλε η ΔΕΥΑΚ το ποσόν των 19.889,91 € για την… εκπόνηση στατικής μελέτης δεξαμενής ύδρευσης για το συγκεκριμένο έργο που θα εκπονήσει και παραδώσει στην ΔΕ ΥΑΚ. Μάλιστα, τι άλλο θα μάθουμε!

■ Έχουμε και νέα μελέτη να πληρώσουμε, με θέμα: «Μελέτη προστασίας βραχωδών πρανών οδικών τμημάτων και κοινοχρήστων χώρων ΔΚ Καστοριάς». Αμέ! Αφού όλα τα έχει πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή και αυτή η πόλη ανθεί, είχαν μείνει τα βραχάκια στις άκρες των οδών, τί θα τα κάνουμε! Το ποσόν  53.734,51 €. Κοιμηθείτε (αν)ήσυχοι. 

■ Επειδή ένα καλογραμμένο κείμενο με σοβαρότητα και ουσία πρέπει να προβάλλεται, έτσι ακριβώς είναι οι σκέψεις (πολιτικές) τις οποίες δημοσιοποίησε ο κ.Κίμων Μηταλίδης , πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου: «Πραγματοποιήθηκε η Ν.Σ. της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτη φορά μετά από καιρό κλήθηκαν τα μέλη να συμμετάσχουν (αυτό σημαίνει ότι τις προηγούμενες φορές οι πόρτες ήταν κλειστές για τα στελέχη). Η αλήθεια είναι πως υπήρξε έκπληξη αλλά και χαρά. Δυστυχώς λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να παραβρεθώ και να εκφράσω τις απόψεις μου για την πορεία του κόμματος τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά. Το κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί με αποκλεισμούς και με ενοχικά σύνδρομα, καταστάσεις που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Η Νέα Δημοκρατία έχει πληθώρα στελεχών για να γίνεται μόνιμος επαίτης του σημιτικού ΠαΣοΚ. Δε νοείται ο πρωθυπουργός μονίμως να αγνοεί τα αιτήματα της Καστοριάς και να αποφεύγει την επίσκεψη στην πόλη μας. Αν οι ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές για την Καστοριά συνεχίσουν να είναι απαξιωτικές τότε να είστε σίγουροι πως τα εκλογικά αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν αλλά με δυσάρεστο τρόπο. Ανοίξτε μάτια και αυτιά, κατεβάστε μύτες και τουπέ, η κοινωνία βιώνει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Η παράταξη είναι μεγαλύτερη από πρόσωπα και μεγαλύτερη και από το ίδιο το κόμμα».

■ Ο κ. Ι. Κορεντσίδης εμφανίστηκε στην αθλητική εκδήλωση “Trimore-Kastoria/Isoman 2022”. Στην ομιλία του τόνισε την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης. Φυσικά και απορούμε, πώς γίνεται να είναι μία εκδήλωση επιτυχημένη σε μια έρημη πόλη και με μηδαμινή παρουσία των πολιτών στην ίδια την εκδήλωση. 

■ Ίσως ο κ. Ι. Κορεντσίδης να τα βλέπει όλα απ’ ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, εξ ου και το ποσό που δαπανήθηκε (που πληρώσαμε δηλαδή εμείς)  μόνο από τον δήμο γι’ αυτήν την αθλητική φιέστα:  8.844,00 €. Αυτά τα λεφτά για να φωτογραφηθούν δήμαρχος, βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης  και φυσικά η πανταχού παρούσα "επικεφαλής". 

■ Μία από αυτές τις μέρες πληροφορηθήκαμε από τα ευτυχισμένα μουμουέ ότι «ο δήμαρχος παρέλαβε νέο αυτοκίνητο, ΙΧ, για τις  ανάγκες του δήμου» όπως μας είπε. Ευτυχισμένος και αυτός (ο δήμαρχος) λόγω του μεγάλου έργου της δημοτικής αρχής φωτογραφήθηκε με τον έμπορο της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων μπροστά στο αμάξι. 

■ Ο τελευταίος (ο έμπορος, o Ν----- Π-----) έγραψε στο φωτογραφικό στιγμιότυπο: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παραδώσαμε σήμερα ένα αυτοκίνητο στον Δήμο Καστοριάς για την κάλυψη των αναγκών του. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Καστοριάς για την συνεργασία. Ευχόμαστε καλοτάξιδο!!!»

■ Όχι δεν παρέδωσε στο Δήμο, και ούτε ο Δήμος παρέλαβε. Πούλησε στο δήμο και αγόρασε ο Δήμος. Δηλαδή το αγοράσαμε εμείς οι δημότες, με το ποσό των 18.990,00€.  Σπατάλη του δημοσίου χρήματος για το τίποτα; 

■ I----- K-----: «Εμείς υποσχεθήκαμε και πήραμε εντολή από τους συμπολίτες μας, να σηκώσουμε μανίκια, να βάλουμε σειρά και να συμμαζέψουμε και να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο». 

■ Αγαπητοί συμπολίτες να χαιρόμαστε το νέο αμαξάκι μας και καλές βόλτες. Στα γνωστά μέρη.

Καληνύχτα Ελλάδα 
όπου και να ‘σαι.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουνίου 2022, αρ. φύλλου 1130.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/2/23

    53.734,51 € για μια «Μελέτη προστασίας βραχωδών πρανών οδικών τμημάτων και κοινοχρήστων χώρων ΔΚ Καστοριάς»; Θα με ενδιέφερε να γνωρίσω το αντικείμενο αυτής της μεγαμελέτης. Βρωμάει κουμπάρο παιδιά. Και από μακριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lila Panou [fb]9/2/23

    Στα γνωστά μέρη!!!
    ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιάνα Γούσιου [fb]9/2/23

    Αυτό το σκάκι έχει στόχο την βασίλισσα θυμηθείτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περικλής Κιορπελίδης [fb]9/2/23

    Ο κύριος που αναφέρατε καλό είναι να πάει το συντομότερο σπίτι του για το καλό όλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/2/23

    Ο πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να στείλει ούτε κατοικίδιο στην Καστοριά για να τον ψηφίσουν, όχι να έρθει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/2/23

    Λεφτά υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/2/23

    Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΝΔ της Π.Ε. Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια, ομιλία του Μιχάλη Μπινιάκου στη Βουλή.
    Μυρίζει ρουσφέτι και υποψηφιότητα παιδιά.
    Όπως τραγουδούσε και ο αείμνηστος Τζίμης; Στης βουλής τα έδρανα .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/2/23

      Μήπως πριν την ομιλία έριξε και κανέναν ματσεντόνσκι χορό, έτσι για να δείξουμε καστοριανή κουλτούρα.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ