2.2.23

ΟΔΟΣ: Έναν χρόνο μετά

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Από τον αιφνίδιο στην πραγματικότητα θάνατο του Νικολάου Δόϊκου όπως και του Δημητρίου Ταλίδη.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον αιφνίδιο στην πραγματικότητα θάνατο του Νικολάου Δόϊκου όπως και του Δημητρίου Ταλίδη, αρχιτέκτονα και παιδιάτρου αντίστοιχα. Καθώς πίσω στο 2021 οι απώλειες των ανθρώπων, είχαν ένα διαφορετικό αντίκτυπο όπως αυτός είχε διαμορφωθεί από τις συνέπειες απώλειας χιλιάδων λόγω του κορωνοϊού· οι θάνατοι των πιο πάνω συμπολιτών, δεν συνειδητοποιήθηκαν στην πραγματική διάστασή τους. Καθόσον και οι δύο, εμφορούμενοι από την αγάπη τους για την ιδιαίτερή τους πατρίδα, την Καστοριά, είχαν την δική τους διαδρομή στα δημόσια πράγματα και την κοινωνική ζωή στην Καστοριά. 

Παρά τους τίτλους και τους χαρακτηρισμούς των πολιτικών ιδεολογιών που επιγράφουν τις δήθεν διαφορές ορισμένων ανθρώπων, πολίτες όπως ο Νίκος Δόϊκος, ο Δημήτρης Ταλίδης και άλλοι, είχαν κατορθώσει να ανήκουν στην Εθνική Καστοριάς πέρα και ανεξάρτητα από κόμματα και προκαταλήψεις. 

Οπότε, δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι, η Καστοριά έχασε πέρσι το καλοκαίρι δύο από τους καλύτερούς της πολίτες, που κρίμα για όλους και ατυχώς δεν ασχολήθηκαν με τα κοινά ενεργά, αφού οι επιτήδειοι των κομμάτων και των στερεοτύπων τούς κρατούσαν μακριά και απ’ έξω. Και που έστω κι έτσι άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό ρομαντισμού και φιλοπατρίας. 

Έναν χρόνο μετά η πόλη τους είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση και δεν έχει ακόμη σημάνει ο συναγερμός. 


Στην φωτογραφία, στιγμιότυπο από τα Κατά Ματθαίον Πάθη του Μπαχ, σε σκηνοθεσία Καστελλούτσι, στο Φεστιβάλ Μουσικής του Αμβούργου 2016. Η παράσταση "εδώ".

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1139.


1 σχόλιο:

  1. Fani Michou [fb]3/2/23

    Για τον Δημήτρη, τον δικό μας Δημήτρη Ταλίδη. Ο άνθρωπος, ο επιστήμονας, ο φίλος, η ψυχή η καλοσυνάτη, αυτός ήταν ο Δημήτρης Ταλίδης, που δεν νομίζω να υπάρχει καλύτερο και αγαπητό άτομο στην πόλη μας. Δημήτρη, πάντα θα σε θυμόμαστε με πολύ αγάπη. Να είσαι καλά εκεί που είσαι. Κάποτε θα βρεθούμε. Με πολύ πολύ αγάπη και εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ