7.1.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά, σας προωθώ ένα μήνυμα από έναν φίλο, ελπίζοντας στην δημοσίευσή του:
Ν. Παναγιωτόπουλος

nickpa@mail.com


ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;


Εγώ επιμένω στην άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης (την εποχή που καθαίρεσε τον Σαμαρά από υπουργό Εξωτερικών), έκανε την πρώτη «γκάφα» γύρω από την υπόθεση: Και η άποψή μου είναι η εξής: Αφού οι άνθρωποι, οι Σκοπιανοί, νιώθουν τόσο πολύ … «Έλληνες», γιατί δεν κάνουμε πρόταση να τους προσαρτήσουμε στην …«Μητέρα» Ελλάδα;

Ακόμα και τώρα, που «λιγουρεύονται» τελείως φανερά τον Λευκό Πύργο (φωτογραφία με το χαρτονόμισμά τους), η καλύτερη κίνηση θα ήταν να απαιτήσουμε την (επαν)ένταξή τους στην …«πατρίδα» «τους».

Ότι και να λένε, ότι και να κάνουν αυτοί, «ενωθείτε με την μητέρα Ελλάδα», εμείς.
Θα ήταν πολύ καλύτερο και πολύ πιο αξιοπρεπές, από το να γελοιοποιούμαστε με το «δεν συμφωνούμε στο ένα και στο άλλο», συνεχώς απολογούμενοι και μην βρίσκοντας ποτέ δίκιο.
Αγαπητοί, γελάνε μαζί μας. Τα σχολεία τους, διδάσκουν στους σκοπιανούς τελείως διαφορετική ιστορία από αυτήν που ξέρουμε εμείς. Επίσης, έχουν «δικά»τους άτομα ανάμεσά μας, οι οποίοι χρησιμοποιώντας άπταιστα ελληνικά, κάνουν προπαγάνδα εναντίον μας αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνικότητα της δικής μας Μακεδονίας. Σχετικό email λάβαμε πριν λίγες μέρες από κάποιον που έμοιαζε «πολύ σπουδαγμένος» και μας ανακοίνωνε ότι θα στο στείλει σε όλους του ευρωβουλευτές (υπογράφοντάς το σαν αυθεντικός Έλληνας –και μάλιστα άνθρωπος των γραμμάτων και γνώστης της ιστορίας,- υπέρ του να λέγονται τα Σκόπια Μακεδονία).

Οργανωμένα πράγματα. Τα προκαλούν αυτοί που έχουν συμφέρον, κάποτε, να χάσουμε την ταυτότητά μας σαν Έλληνες, ώστε να γίνουμε πιο ευάλωτοι. (παραείμαστε ελεύθεροι για τα δυνατά κράτη που έχουν κυριαρχικές και εξουσιαστικές τάσεις, όπως, π.χ. οι ΗΠΑ)
Εμείς, «όχι το ένα και όχι το άλλο», για το όνομα των Σκοπίων και νομίζουμε ότι …κάτι κάναμε.

Η «γκάφα»του κ. Μητσοτάκη, τότε, ήταν, το ότι δεν έστειλε και αυτός (εμείς) στρατό μαζί με τον στρατό που έστειλαν τα άλλα κράτη για να «περιφρουρήσει και να διατηρήσει την ειρήνη» στα Σκόπια που αυτονομήθηκαν για πρώτη φορά. Δεν μπόρεσε να βρει μια δικαιολογία όπως έκαναν τα άλλα κράτη που έστειλαν το στρατό τους. Έτσι, μας «έφαγαν» μέσα από το στόμα οι Τούρκοι (Οι μουσουλμάνοι, ευρύτερα, για την ακρίβεια), τα Σκόπιά (μας).

Αντί να στείλουμε στρατό για να προστατέψουμε ό,τι (τέλος πάντων) ήταν ελληνικό σε αυτή η την χώρα, αλλά και, γενικότερα για την διατήρηση της ειρήνης, τους επιτεθήκαμε σαν να ήταν «ξένοι» που ήλθαν να μας «κλέψουν» και στη ουσία εμείς τους διώξαμε, τους βάλαμε απέναντί μας, σαν αντίπαλους και τους χάσαμε για πάντα..
Ο άσχετος! Και λίγα που του …ψέλνω.

Αυτή η γκάφα που έγινε τότε και η γκάφα με τον Οτσαλάν, κατά την γνώμη μου ήταν τα δύο μεγαλύτερα και τραγικότερα λάθη της εξωτερικής πολιτικής της πρόσφατης νεοτέρας ιστορίας της χώρας μας.

Χάσαμε πάρα πολλά από αυτά και τα αλυσιδωτά αποτελέσματα από τις συνέπειες θα συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν για γενεές. Εξολοθρεύουν τους φίλους μας και άλλους τους στρέφουν εναντίον μας.

Σε δυο τρεις γενεές, αν συνεχίσουμε έτσι θα ξεχάσουμε και την ιστορία μας και, να ‘μαστε και εμείς …σερβιρισμένοι σε «πιάτο», σαν τόσους και τόσους άλλους λαούς που δεν αντιδράνε πια, στις παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις - παγίδες.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/1/08

    αυτό με το χαρτονόμισμα των σκοπιανών με τον Λευκό Πύργο δεν το ήξερα. Είχα μείνει στα χαρτονομίσματα που είχαν το 2005, που απεικπόνιζαν....Αγίους. Πλήρωνες τον καφέ σου με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και έπαιρνες ρέστα σε Κύριλλο και Μεθόδιο... Και όταν ήμουν εκεί ως τουρίστας αισθανόμουν ότι βρίσκομαι σε πόλη-Playmobil. Η αίσθησή μου αυτή επιβεβαιώθηκε όταν υιοθέτησαν την παρούσα σημαία τους.Δεν είναι φτυστή η σημαία του 'καραβιού των πειρατών' (πάλι της γνωστής σειράς παιχνιδιών-Playmobil). Φανταστείτε , ούτε ένα κράτος-ψευδαίσθηση δεν μπορούμε να 'κάνουμε καλά'.
    Αφου είναι Μακεδόνες, ε, ας τους απελευθερώσουμε τέλος πάντων. Είναι όμως σίγουρα πολύ αργά. Σε λίγο θα τους ζητάμε εμείς οι Μακεδόνες να μας απελευθερώσουνε αυτοί. Ικανοί θα είμαστε ακόμα και γι'αυτό..
    Τη φάγαμε ακόμα μια φορά όπως τη φάγαμε στην Κύπρο και έπεται συνέχεια..Ας το κάνουμε γαργάρα και αυτό.
    Πότε θα αλλάξει επιτέλους όλο το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο κάθε χρωματισμού και απόχρωσης;Είναι όλοι ανίκανοι. Άραγε ο μέσος Έλληνας το έχει συνειδητοπιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ