18.2.09

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Δημοσιεύστε παρακαλώ το πιο κάτω κείμενο/επιστολή ως μία νότα ανάλαφρη:
Καστοριά 9-1-2009

Θείε Τάκο σε χαιρετώ
Πιστός στην υπόσχεση εδώ και 40 χρόνια λείπεις σου γράφω για το καρναβάλι μας.
Δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω.
Από την οργάνωση; Άψογη. Βέβαια!Οι δημοτικοί και νομαρχιακοί άρχοντες σκοτώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην δουλειά να παρουσιάσουν τις υπέροχες ιδέες τους.
Τις ημέρες του καρναβαλιού ως ταπεινοί άρχοντες χάθηκαν αφήνοντας τους Καστοριανούς να το απολαύσουν. Σοβαρά ούτε μία φωτογραφία δεν βγήκαν.
Κοντά τους βρέθηκαν και οι αρχηγοί από τις παρέες που χρόνια τώρα ετοιμάζουν το καρναβάλι χωρίς να ζητάνε τίποτα, χωρίς να τρώγονται μεταξύ τους δούλεψαν για να κρατήσουν την ομορφιά του καρναβαλιού που εσείς τότε νέοι καθιερώσατε για να σπάτε την μονοτονία του χειμώνα.
Τι μπουλούκια τα Θεοφάνεια και του Άη Γιάννη. Τι χοροί στις γειτονιές με μεζέδες και κρασί. Τι σεβασμός στους γεροντότερους. Με το ζόρι τους τραβούσαν στον χορό που ίσως να ήταν από τους τελευταίους τους.
Αμ στο Τσαρσί, τον ευλογημένο δρόμο της Καστοριάς που τόσα χρόνια όλοι οι δήμαρχοι τρέχανε να τον κρατήσουν ζωντανό, τι σειρά ήταν αυτή; Τι όμορφα χορέψανε οι νέοι μας τους παραδοσιακούς μας χορούς χωρίς να σπάσουν ούτε ένα μπουκάλι, απεναντίας ψάχνανε κουβά να τα πετάξουν.
Τα βράδια όλα τα κέντρα γεμάτα. Ωραίες βραδιές, γεμάτες κέφι μέχρι το πρωί. Για την παρέλαση της Πατερίτσας τι να σου γράφω; Όνειρο. Να σκάσεις από τα γέλια. Από τους επισήμους πουθενά κανείς. Άφησαν τον απλό Καστοριανό να γλεντήσει.
Οι παρέες χωρίς να βρίζουν και χωρίς να προσβάλουν κανέναν σατύριζαν όλα όσα έγιναν στην Καστοριά το 2008. Α ναι! Δώσανε και βραβεία, αλλά κανείς δεν νοιαζόταν γι’ αυτά, σημασία είχε η συμμετοχή. Όμως αγαπητέ θείε νύσταξα, είναι βράδυ Πατερίτσας και αύριο έχει δουλειά.
Σε φιλώ
Και του χρόνου ο ανηψιός σου
ο Παρλακός
Υ.Γ. Μην ακούς τι θα σου πουν οι άλλοι, θα το κάνουν για να σε στενοχωρήσουν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29.1.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ