18.6.21

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ΝΔ έβαλε ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο Καστοριάς και έστειλε εδώ τον κ. Συρίγο για το μνημόσυνο»



Οπλισμένοι με υποκρισία ως αντιπολίτευση, 
αφοπλιστικά κυνικοί ως κυβέρνηση.

Προεκλογικά η ΝΔ έλεγε σε όλους τους τόνους πως όχι μόνο δε θα καταργήσουν κανένα πανεπιστημιακό τμήμα που ίδρυσε ο ΣυΡιζΑ στην Καστοριά, αλλά θα έκαναν και άλλα.

Χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, στην επίσκεψή του στην Καστοριά, απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για νέο τμήμα μετά από την ήδη κατάργηση του τμήματος Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας και των δυο διετών τμημάτων.

Τι έκανε χθες ο κ. Συρίγος και η κυβέρνηση στη σύσκεψη στην Καστοριά; Δεν απάντησε σε κανένα θέμα που έθεσε η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ήδη μάλιστα ζητήθηκε από το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας να προτείνει το ίδιο συγχωνεύσεις τμημάτων του! Θα κλείσουν δηλαδή κι άλλα τμήματα, αλλά πάρτε εσείς την ευθύνη ποια τμήματα θα κλείσουν! Και θα κλείσουν για να δημιουργηθεί πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια.

Κατά τα άλλα συνεχίζουν με εξωφρενική παραποίηση της πραγματικότητας πως "στηρίζουν" το πανεπιστήμιο.

Κάθε λογικός άνθρωπος διερωτάται τι είδους στήριξη είναι αυτή;

Όταν του ζήτησαν στη σύσκεψη να ανοίξουν θέσεις νέων καθηγητών, για να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο κ. Συρίγος απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Είναι στήριξη για τη ΝΔ να μη διαθέτει κονδύλια για διορισμό νέων καθηγητών αλλά για διορισμό αστυνομικών στα πανεπιστήμια!

Αντί η ΝΔ να ενισχύσει τη δυναμική του Πανεπιστημίου μας, το οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο υφυπουργός Παιδείας ήρθε στην Καστοριά για να προαναγγείλει περαιτέρω συρρίκνωση του και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ χειροκροτούν και βγαίνουν φωτογραφίες χαμογελαστοί.

Οι πολίτες της Καστοριάς όμως γνωρίζουν πως "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός".

Ολυμπία Τελιγιορίδου





30 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/6/21

    Μακεδονία Γη Ελληνική Ολυμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/21

      Γιατί δεν βγαίνεις να διαδηλώσεις τώρα; Δεν ισχύει αυτήν την στιγμή η συμφωνία; Δεν σου έταξαν ότι θα την ακυρώσουν όταν διαδήλωνες παλιότερα επειδή είναι κακή η συμφωνία όπως σου έλεγαν; Το πρόβλημα σας τελικά είναι για την συμφωνία ή για την κουτάλα; Ρητορικό το τελευταίο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/6/21

      Είναι διακρατική η συμφωνία σας και δεν αλλάζει....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/6/21

      Η συμφωνία δεν είναι "μας", ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες και τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και εφόσον μια μερίδα θεωρούσε την συμφωνία προδοτική και κακή τότε μπορούσε να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε συλλογικό όργανο όπως ο Ο.Η.Ε. ή να την τραβήξει στο δικαστήριο της Χάγης.

      Δεν ξέρω ποιος νομίζεις ότι σου απαντάει αλλά σε διαβεβαιώ πως είμαι απλά συμπολίτης σου, όχι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν ψηφοφόρος τους. Η διαφορά μεταξύ μας έγκειται στο ότι πατριωτικό θεωρώ το επωφελές επί του συνόλου, όχι επί των εμμονών και ιδεοληψιών μου και για το συγκεκριμένο ζήτημα η υποκρισία πραγματικά περισσεύει σε ακραίο βαθμό.

      Απλώς θα σου θυμίσω αν έχεις ξεχάσει, ή θα σου τονίσω αν κάνεις πως ξεχνάς ότι αμέσως μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, άνθρωποι όπως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε κοινή τους συνέντευξη σε διεθνές συνέδριο υποστήριξαν ότι η συμφωνία είναι καλή, υπάρχει βίντεο με τις δηλώσεις τους στο εν λόγω συνέδριο. Αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά την εκλογική νίκη.

      Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι την συμφωνία την ψήφισαν στην Βουλή και άνθρωποι οι οποίοι μετέπειτα ανέλαβαν θέσης ευθύνης στην σημερινή κυβέρνηση (βλ. Μαυρωτάς). Ακόμα να θυμίσω ότι όλο αυτό το πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών είναι αποκλειστικό δημιούργημα της Δεξιάς πολιτικής παράταξης και έχει ρίζες δεκαετιών. Για την επίλυσή του πίσω στο 2008 η ίδια πολιτική δύναμη πρότασσε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα ως λύσεις, αλλά σήμερα είναι κακή η συμφωνία που περιλαμβάνει όλα αυτά που ζητούσαν τότε...

      Κάτι σημαντικό, έχει ήδη καθυστερήσει η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη από την Βουλή, πράγμα το οποίο εσκεμμένα πηγαίνει πίσω, καθώς η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και εκεί πλέον θα πέσουν και επισήμως οι μάσκες. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι η συμφωνία σε πληροφορώ, αλλά οι Σαμαρικοί που καραδοκούν στην γωνία, γιατί μπορεί να επαναληφθεί το '93 αν αισθανθούν ότι περιθωριοποιούνται από τον κυβερνητικό πυρήνα.

      Τέλος, όπως παραδέχονται σήμερα όλοι, ακόμη και όσοι δυσκολεύονται για λόγους κομματικούς, η συμφωνία αυτή συμμάζεψε μια κατάσταση πολύ πιο αρνητική για την χώρα, την ιστορία και την ταυτότητά μας, από εκείνη που επικρατούσε παγκοσμίως και μονάχα εμείς μέσω ενός αυτιστικού τρόπου σκέψης και λειτουργίας μετονομάζαμε το κάθε τι των γειτόνων όπως θα θέλαμε το παρουσιάσουμε στους εγχώριους ιθαγενείς την ίδια ώρα που ο σκέτος όρος Μακεδονία χρησιμοποιούνταν παντού από τους γείτονες, άλλα τότε δεν έτρεχε κάστανο γιατί εμείς στους μεταξύ μας αθλητικούς αγώνες γράφαμε FYROM, ο στρουθοκαμηλισμός σε όλη του την έννοια. Ανόητοι όπως οι γείτονες ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αναφέρομαι στις πρόσφατες εξελίξεις της διοργάνωσης Euro 2021, πάντα θα υπάρχουν να τροφοδοτούν μισαλλοδοξία εκατέρωθεν.

      Υ.Γ.: Αν θέλεις γράψε μας τι ακριβώς θεωρείς λάθος στην εν λόγω συμφωνία έχοντας πάντα υπόψη το ιστορικό υπόβαθρο που μας έφερε έως αυτήν και όχι άναρθρες κραυγές, αυτές ας μείνουν για τα ντεμέκ πατριωτικά συλλαλητήρια. Λείπει πολύ μια τεκμηριωμένη άποψη περί των αρνητικών συνεπειών της συμφωνίας, αν μπορέσει ποτέ να υπάρξει θα ήταν ευχής έργο για μια ουσιαστική βάση συζήτησης.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/21

    Κάνεις ένα βασικό λάθος στον συλλογισμό σου και στο συμπερασμά σου. Δεν έχει σημασία τι έκαναν οι σκοπιανοί στα διεθνή φόρα κι αν άλλες κυβερνήσεις τους αποκαλούσαν μακεδόνες. Αρκεί ότι εμείς ώς νόμιμοι ιδιοκτήτες του ονόματος τους το αρνιόμασταν. Δεν πάει ολόκληρη η υδρόγειος να τους έλεγε όπως ήθελε ή να έκανε ότι ήθελαν. Όσο εμείς δεν συμφωνούσαμε αυτοί θα είχαν το πρόβλημα. Ο χρόνος δούλευε εναντίον τους και ειδικά με ένα σκληρό οικονομικό μαρκάρισμα.....ενώ τώρα ο νόμιμος ιδιοκτήτης παρέδωσε τα κλειδιά της "οικίας" στον κλέφτη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/6/21

      Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είμαστε νόμιμοι ιδιοκτήτες του ονόματος τους;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος20/6/21

      Όσο αφορά το «σκληρό οικονομικό μαρκάρισμα» θα με επιτρέψεις να αμφιβάλλω. Οι περισσότερες επενδύσεις στην χώρα είναι ελληνικών συμφερόντων, τα καζίνα και τα μπουρδέλα στα Μπιτολια είναι γεμάτα με Έλληνες.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/6/21

      ("Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί είμαστε νόμιμοι ιδιοκτήτες του ονόματος τους;")

      Αν δεν είναι οι Έλληνες, νόμιμοι ιδιοκτήτες της Ελληνικής Ταυτότητας, ποιοι μπορεί να είναι; Ο Ζόραν Ζάεφ και η Ζόρικα Ζάεφα;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος20/6/21

      ".......ενώ τώρα ο νόμιμος ιδιοκτήτης παρέδωσε τα κλειδιά της "οικίας" στον κλέφτη"

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος20/6/21

      Μιλάς για την Ελληνική Ταυτότητα που είχαμε για δεκαετίες όταν οι στερεοελλαδιτες μας ονόμαζαν βουλγάρους; Τωρα ανακάλυψαν την Μακεδονια; Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι βόρειοι γείτονες μπορούν να σφετερίζονται τα μακεδονικά σύμβολα, παράδοση και ιστορία ούτε να αισθάνονται απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Για τον απλό λόγο ότι ήρθαν στην περιοχή αργότερα. Με ηλιθιοτητες οπως αυτές απλώς γίνονται γελοιοι. Μην ξεχνάμε όμως ότι γεωγραφικά ζουν στο Βόρειο κομμάτι της Μακεδονίας, όπως και πολλοί βούλγαροι.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος22/6/21

      Τώρα μετά το χθεσινό "Μακεδονία" του Ζάεφ, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει καταγγελία της συμφωνίας και να απαλλαγούμε από αυτήν και ο Μητσοτάκης να δείξει ότι δεν τρώμε κουτόχορτο από τους Σκοπιανούς.
      Αλλά ο Μητσοτάκης θα σηκώσει το ανάστημά του;
      Αμφιβάλλω...

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος24/6/21

      Αν όλα ήταν τόσο εύκολα όπως νομίζουν μερικοί......

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/21

    Μπορείτε να μου πείτε ποια είναι τα γεωγραφικά σύνορα της Μακεδονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρος20/6/21

      Η ταυτότητα ενός λαού δεν έχει να κάνει τόσο με τη γεωγραφία. Αλίμονο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/6/21

      Δεν καθορίσθησαν εισέτι. Ο καθορισμός των θα διενεργηθεί υπό του εξόχου Ελληνικού Στρατού....!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος22/6/21

    Δηλαδή,«Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι»
    Φυσικά και με την βοήθεια της παρθένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/6/21

      Αρέσει δεν αρέσει ιστορικά αποδεδειγμένο η ιστορία " γράφεται" με τις λόγχες....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/6/21

      Έχεις απόλυτο δίκιο. Στην εποχή του Κολοκοτρώνη γραφόταν με λόγχες. Σήμερα η ιστορία γράφεται με ατομικές βόμβες και αυτές τις έχουν οι άλλοι. Οπότε.....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/6/21

      Αφήνω το σχόλιο σου περί Κολοκοτρώνη και ατομικών βομβών να το αξιολογήσουν οι αναγνώστες....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος24/6/21

      Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν πάντα μπαλάκι των υπερδυνάμεων που υπεράσπιζαν τα συμφέροντα τους και όχι τα δικά μας. Τώρα αν νομίζεις ότι οι αναγνώστες θα πάρουν τις λόγχες για να καθορίσουν η για να αποκαταστήσουν τα σύνορα της Μακεδονίας του Μεγαλέξανδρου εγώ έχω τις αμφιβολίες μου. Τα εθνικά σύνορα είναι αυτά που είναι. Κάθε αλλαγή θα σήμαινε πόλεμο που σίγουρα δεν επιθυμεί κανένας σοβαρός έλληνας.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/21

    Πάλι δεν εννόησες οπότε άστο δεν το'χείς. Η αλλαγή συνόρων δεν έγκειται στην επιθυμία οιουδήποτε. Συμβαίνει όταν η γενεσιουργός αιτία και η ιστορική πραγματικότητα προκύψει.
    Στην ζωή ελλοχεύει πάντα ο απρόβλεπτος παράγων.....τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/21

      Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/6/21

    Μην μας δέρνεις ρε παιδί. Δεν είμαστε όλοι τόσο μπασμένοι στα πράγματα όσο εσύ. Κάντα λιανά για να καταλάβουμε και εμείς οι αγράμματοι που δεν πιάνουμε τα υψηλά πατριωτικά νοήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/6/21

      Απλά τα πράγματα. Εσύ θείο για αρχή θα μάθεις να μην βάζεις το πουκάμισο μέσα στο σώβρακο και μετά να αλλάζης και κάλτσες .....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/6/21

      Τι να κάνουμε ρε παιδί. Εγώ έμαθα να φυλάγω πρόβατα και έμεινα κούτσουρο. Γιαυτό περιμένω μπας και κανένας διανοούμενος με φωτίσει. Αλλά διαπιστώνω ότι αυτός δεν είσαι εσύ. Δεν πειράζει, να είσαι καλά, θα βρεθεί κάποιος άλλος.
      Τουλάχιστον έμαθα ότι δεν πρέπει να βάζω το πουκάμισο μέσα στο σώβρακο και μετά να αλλάζω και κάλτσες.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/6/21

      Βλέπεις για να διαβάζεις Οδό, κάτι μαθαίνεις. Σιγά σιγά, ξεκινώντας απ'τα βασικά....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/6/21

      Εμ, δεν είμαστε όλοι ίδιοι ρε παιδί. Μερικοί τα πιάνουν γρήγορα και αλλοι αργά αλλά γερά.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ