23.8.21

ΟΔΟΣ: Καθώς γράφεται ιστορία

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 10.12.2021 | 1058


Tο θέμα της Πανεπιστημιακής Σχολής παρέμενε ανοικτό σε εκκρεμότητα από το 2008 και κανείς δεν διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Τελικά είναι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης που παραδίδει τα κλειδιά και σφραγίζει μελανά την ιστορία. 


ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ της προηγούμενης εβδομάδας ["εδώ"] και ειδικά στο κύριο άρθρο της ΟΔΟΥ, επιχειρήθηκε η πολιτική κριτική προσέγγιση της πρόσφατης επιπόλαιης απόφασης του Δήμου Καστοριάς. Η απόφαση βάζει ταφόπλακα στην ελπίδα της λειτουργίας τμήματος πανεπιστημιακής σχολής, στο σχολικό κτήριο της Κουμπελίδικης. 

Αποφάσισε δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο, –κατ’ ουσίαν η πλειοψηφία, δηλαδή ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς– να εποικίσει τα Βαρόσια της Καστοριάς. Ένα κτήριο κόσμημα, φιλέτο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αντίστοιχα έπραξαν οι κατοχικές αρχές της Τουρκίας στην Αμμόχωστο της Κύπρου, διοργανώνοντας επιπλέον και πικ-νικ. Εκεί στην Κύπρο έβαλαν ακόμη ένα πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις, εδώ ένα ακόμη πρόσχημα σε βοήθεια αυτών που δεν θέλουν να γίνει κανένα βήμα προόδου στην Καστοριά: Αχρηστεύουν το κτήριο που ανακαινίσθηκε ώστε να γίνει Τμήμα Πανεπιστημιακής Σχολής. 

Έτσι όπως στην Αμμόχωστο της Κύπρου έγινε με το πικ-νικ, έτσι στην Καστοριά και πάλι θα ακολουθήσει στα σίγουρα κάτι αντίστοιχο σε επίπεδο φιέστας και στην περίπτωση της Κουμπελίδικης, κατά την έναρξη, ίσως, του προσεχούς σχολικού έτους. Πιθανώς ταυτόχρονα με τον καθιερωμένο αγιασμό. 

Θυμιατά, ευλογίες, ευχαριστίες, ασπασμοί, δεξιώσεις, μεζέδες και κεράσματα. Θα παρουσιαστεί το event σαν να πρόκειται για αναγέννηση. Ένα μεγάλο δημοτικό κατόρθωμα. Η τριχιά, σκοινί.

 Όμως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Πιο πολύ με αναγόμωση παλιού ελαστικού μοιάζει να εξελίσσεται η ιστορία. Οι επιπτώσεις αυτής της απόφασης είναι σοβαρές και καθοριστικής σημασίας.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, δεήθηκε να απαντήσει με περιττές αναφορές σε παλιά γνωστά ζητήματα, στον Σύλλογο της περιοχής "Ομόνοια" ["εδώ"]. 

Ο Σύλλογος αυτός για μια ακόμη φορά τονίζει την ανάγκη να επιβιώσει το παλιό κέντρο της πόλης από τον αφανισμό και με την απάντησή του ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης δηλώνει περίπου –αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί– ότι δεν του έμεινε χρόνος να έχει αποτελεσματικές προσπάθειες στην λειτουργία Σχολής και όχι σχολείου, διότι αφιερώθηκε στην αντιμετώπιση της... πανδημίας (!).

Το τι ακριβώς έκανε η δημοτική αρχή του και με πια νομιμοποίηση, θα είναι κρατικό μυστικό. Το εάν η πανδημία σταμάτησε την ζωή μόνο στην Καστοριά αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Το ότι δήμαρχος πόλης, λίγο ή πολύ, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ασχολείται αποτελεσματικά με διαφορετικά θέματα (και ενώ περιβάλλεται από μισή ντουζίνα πανάκριβα αμειβόμενους προσωπικούς συμβούλους που ίσως νυστάζουν) μάλλον δεν προβληματίζει. 

* * *


Η Καστοριά είχε ανάγκη ένα ταγό, να εμπνεύσει όραμα, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και στόχους. Η μεγάλη πλειοψηφία πίστεψε ότι τον βρήκε. Δεν χρειάζονταν ούτε πολιτικό λαγό να το βάζει στα πόδια, ούτε πολιτικό ουραγό των εξελίξεων. Ο κόσμος τον ψήφισε όχι μόνο για να λέει αλήθεια, αλλά και για να εργάζεται και να φέρει αποτέλεσμα. Απτό, ορατό, νικηφόρο. 


* * *

ΟΜΩΣ η σύλληψη της ιδέας για τον ενταφιασμό της ελπίδας για τμήμα έστω πανεπιστημιακής σχολής μέσα στην Καστοριά, και η υλοποίησή της, εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοντόφθαλμο και εφήμερο, κακώς εννοούμενο πολιτικό συμφέρον. Μερικών προσώπων. Αυτό είναι βέβαιο, είτε κινούνται τα νήματα από τους ίδιους είτε όχι.

Πρώτα το συμφέρον της κ. Μαρίας Αντωνίου, υπεύθυνης του «άχρηστου» πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη, τέως βουλευτή Καστοριάς, η οποία στην διαδρομή της έμεινε στην ιστορία, περισσότερο για τις ατάκες της παρά με έργα. 

Με πιο χαρακτηριστική, την σαφούς σεξιστικού ύφους, φαλλοκρατική (ατάκα) για τα παντελόνια που δεν τιμούσε άνδρας υπουργός προηγούμενης κυβέρνησης, του κόμματός της. Φαίνεται του άρεσε του κ. Κ. Μητσοτάκη και ανταμείφθηκε. 

Τώρα με την αψυχολόγητη αυτή απόφαση του Δήμου Καστοριάς, κανείς δεν θα μπορεί να την ελέγξει πολιτικά. Διότι ως γνωστό η ίδια παρεμβαίνει και παρεμβάλλεται στην Καστοριά ως outsider μοχλός εξουσίας στον τόπο —όπως πρόσφατα συνέβη με τις φήμες για την σωτηρία του Ξενία, με τις δικές της ενέργειες και όχι του βουλευτή. Στο εξής φεύγει από το κάδρο της Σχολής, διότι απλά δεν θα υπάρχει κτήριο.

Η απόφαση αυτή βλάπτει σοβαρά, ίσως περισσότερο απ’ όλους τους τοπικούς πολιτικούς και τον βουλευτή Καστοριάς με την Ν.Δ. κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Δεν είναι λογικά δυνατό να εξελίσσεται επί τα χείρω μια σοβαρή υπόθεση για το παρόν και (κυριολεκτικά πλέον) την επιβίωση της πόλης, και παρά ταύτα ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος, να μην παίρνει θέση. Να σιωπά.

Όπως και να μην γνωστοποιεί τις θέσεις, τις προσπάθειές του καλύτερα, καθώς οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να υπερακοντίζουν την ανάγκη για την επιβίωση της πόλης. Ούτε είναι θεμιτό στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης εσωκομματικής εικονικής ειρήνης, να μην αποκαλύπτει ποιες είναι οι ενέργειες για την δικαίωση της Καστοριάς.

Η απόφαση βλάπτει και μεμονωμένους του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, που ίσως φιλοδοξούν και μπορούν να διαδραματίσουν στο μέλλον κάποια αποστολή στο πολιτικό προσκήνιο. Πώς μπορούν και συμμορφώνονται τόσο άκριτα στις υποδείξεις και τις άνωθεν εντολές. Πώς θα δικαιολογήσουν στο μέλλον την σύμπραξή τους, το δικό τους λιθαράκι στην ταφόπλακα.


* * *




Ο κ. Ι. Κορεντσίδης δηλώνει περίπου ότι δεν του έμεινε χρόνος να έχει αποτελεσματικές προσπάθειες στην λειτουργία Σχολής και όχι σχολείου, διότι αφιερώθηκε στην αντιμετώπιση της... πανδημίας! Το ότι δήμαρχος πόλης, λίγο ή πολύ, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ασχολείται αποτελεσματικά με διαφορετικά θέματα (και ενώ περιβάλλεται από μισή ντουζίνα πανάκριβα αμειβόμενους προσωπικούς συμβούλους που ίσως νυστάζουν) μάλλον δεν προβληματίζει.



* * *

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται μοιραία για την Καστοριά. Δεν την βοήθησε ποτέ σε οτιδήποτε πρακτικά και στην πραγματικότητα. Ποτέ και για κανένα θέμα. Δεν έβαλε πλάτες. Γίνεται έτσι με αυτό τον τρόπο, η Νέα Δημοκρατία, δεξαμενή ψήφων και υποστηρικτών στα κόμματα των ψεκασμένων. Από εκεί που προέρχονται αρκετοί από την δημοτική παράταξη.

Για την πρακτική σημασία να αναφερθεί ότι το θέμα της Πανεπιστημιακής Σχολής παρέμενε ανοικτό σε εκκρεμότητα από το 2008 και κανείς δεν διανοήθηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο. Τελικά είναι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης που παραδίδει τα κλειδιά και σφραγίζει μελανά την ιστορία. 

Ούτε ο Ανέστης Αγγελής, ούτε ο Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης και πριν απ’ αυτόν ούτε και ο Ιωάννης Τσαμίσης, δεν παρέδωσαν και μάλιστα εντελώς αμαχητί τα όπλα. Δεν υπέστειλαν την σημαία. Ο σημερινός δήμαρχος Καστοριάς στην απάντηση του ["εδώ"] προς σωματείο της "Ομόνοιας" για το θέμα της λειτουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής, ανέφερε ότι οδηγείται στην ταφόπλακα, επειδή τάχα, δεν υπάρχει… πολιτική βούληση! Ο Δήμος Καστοριάς ξεπουλά τα ασημικά του. 

Από ποιον (άλλον) δεν υπάρχει πολιτική βούληση, δεν εξήγησε. Διότι η πολιτική βούληση, που απαιτεί όμως και ένα ισχυρό πολιτικό άνδρα με πυγμή, αφορά πρωτίστως τον ίδιο! Όχι προσωπικά, αλλά τον εκάστοτε δήμαρχο Καστοριάς και τώρα, δήμαρχος είναι κ. Κορεντσίδης. 

Η Καστοριά είχε ανάγκη ένα ταγό, να εμπνεύσει όραμα, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και στόχους. Η μεγάλη πλειοψηφία πίστεψε ότι τον βρήκε. Δεν χρειάζονταν ούτε πολιτικό λαγό να το βάζει στα πόδια, ούτε πολιτικό ουραγό των εξελίξεων. 

Αν πάλι ο δήμαρχος Καστοριάς εννοεί πως η πολιτική βούληση στην οποία αναφέρθηκε, αφορά κυρίαρχα την κεντρική κυβέρνηση, θα πρέπει να εξηγήσει με ονοματεπώνυμα ποιον ή ποιους εννοεί. Αλλά δεν το κάνει. Γεγονός που καθιστά πιθανή την υπόθεση, να επιχειρείται απλώς μια εικονική κάθαρση ευθυνών άλλων.

Όμως ο δήμαρχος Καστοριάς με την πολιτικά μοιρολατρική επίκληση από τον ίδιο των μόλις 15 μηνών που είναι στην δημοτική αρχή και της κόπωσής του από την μάχη με την πανδημία, δείχνει να γνωρίζει καλά ότι η ευθύνη και τιμή της πολιτικής βούλησης ανήκει πρωτίστως στον δήμαρχο προσωπικά. Και εν προκειμένω στον ίδιο.

Η επιχειρηματολογία της απαντητικής επιστολής είναι ρηχή, και διάτρητη. Όχι μόνο διότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του η αντιμετώπιση της πανδημίας και διότι πανδημία υπάρχει παντού, αλλά οι δήμαρχοι αλλού δεν υποστέλλουν τις προσπάθειες. 

Αλλά και διότι οι δηλώσεις του θυμίζουν τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού της λαϊκής Νέας Δημοκρατίας, που είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι… κουράστηκε. Είχε κουραστεί να κάθεται για την ακρίβεια, περιμένοντας ελέω Θεού τις λύσεις να έλθουν από τον Ουρανό ή τον Μεγαλοδύναμο, αφού ο ίδιος το μόνο που είχε να κάνει είναι να υπηρετήσει το δοξασμένο πεπρωμένο του. 

Τώρα ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης δηλώνει ότι έχει κορε(ν)στεί. Λάθος του πολιτικό, που σύντομα θα ξηλώσει ταχύρρυθμα το κουβάρι της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Για την ακρίβεια ίσως και να του το ξηλώνουν άλλοι. 

Διότι όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο φύλλο θα ήταν ευφυές εκ μέρους του να έχει διαρκώς στην φαρέτρα του το θέμα της Σχολής, από το οποίο τώρα, παραιτείται. 

Και παραιτείται χωρίς να έχει γνωστοποιήσει ποιες είναι οι συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν επί θητείας του, με ημερομηνίες, αριθμούς πρωτοκόλλου κ.λπ. και σε ποιο φορέα; Ώστε να δικαιούται να αναφερθεί σε έλλειψη πολιτικής βούλησης τρίτων, έξω από τις δικές του. 

Πολιτικές αερολογίες και στρογγυλές φράσεις περί του προσωπικού του προνομίου να λέει και να πράττει πάντα αληθινά και ελεύθερα σε δημόσιο ή…  ιδιωτικό επίπεδο (αυτό τώρα είναι κάποιος άθλος;) δεν είναι οι τοποθετήσεις που αναμένει κάποιος από ένα δήμαρχο πόλης με τις ανάγκες της Καστοριάς. 

Ο κόσμος τον ψήφισε όχι μόνο για να λέει αλήθεια, αλλά και για να εργάζεται και να φέρει αποτέλεσμα. Απτό, ορατό, νικηφόρο. 


* * *



Ούτε ο Ανέστης Αγγελής, ούτε ο Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης και πριν απ’ αυτόν ούτε και ο Ιωάννης Τσαμίσης, δεν παρέδωσαν και μάλιστα εντελώς αμαχητί τα όπλα. Δεν υπέστειλαν την σημαία. Ο σημερινός δήμαρχος Καστοριάς στην απάντηση του προς σωματείο της "Ομόνοιας" για το θέμα της λειτουργίας Πανεπιστημιακής Σχολής, ανέφερε ότι οδηγείται στην ταφόπλακα, επειδή τάχα, δεν υπάρχει... πολιτική βούληση! Ο Δήμος Καστοριάς ξεπουλά τα ασημικά του. 


* * *

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά στο επονομαζόμενο ιστορικό κέντρο της, γέμισε ποντίκια. Αρουραίους έχει αρκετούς και κρύβονται μια χαρά. Στους δημόσιους χώρους και δρόμους, ειδικά μόλις πέσει το φως, μπορεί κάποιος να συναντήσει ποντικούς να κυκλοφορούν ελεύθερα. 

Φαινόμενο ανησυχητικό που αποδεικνύει ότι τα τρωκτικά έχουν εποικίσει εγκαταλειμμένα μαγαζιά, εργαστήρια, σπίτια, διαμερίσματα. Και ότι η πόλη είναι τόσο έρημη από ανθρώπους που οι ποντικοί δεν φοβούνται πλέον. Και έχουν κοινωνικοποιηθεί. 

Αλεπούδες στον εσωτερικό παραλίμνιο, βίδρες, βιζόν ελεύθερα μέσα στις γειτονιές, γάτες, σκύλοι και τώρα ποντίκια, φιλοτεχνούν την Καστοριά της εποχής που τυχαίνει να έχει δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άλλος θα ήταν απαραίτητα επιτυχημένος. Κάθε άλλο. Διότι δεν μπορεί να καυχηθεί και πολύ η Καστοριά. 

Σημαίνει όμως ότι έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη. Και ότι το όνομά του γράφεται στην ιστορία υπό τουλάχιστον αμφιλεγόμενες συνθήκες. Μέγα σφάλμα και ατόπημα. Αν δεν γνώριζαν πώς να συμπεριφερθούν, ας μιμούνταν τον δήμαρχο του Άργους Ορεστικού, της Κοζάνης και τους δημάρχους παντού. 

Αντίθετα, χωρίς γνωστή προσπάθεια, παραιτούνται και καταστρέφουν τις υποδομές. Και αυτό το τελευταίο είναι πραγματικά κάτι που θα κλείσει την πόρτα. Πίσω τους εννοείται. 



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1058


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

17 σχόλια:

  1. Γιώργος Χατζηδημητρίου [fb]23/8/21

    Αυτή η Δημοτική Αρχή, πρέπει να εκπέσει. Προτού παρασύρει την πόλη στον αφανισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Παναγιώτης Ουσταμπασιδης [fb]23/8/21

    Για άλλα και άλλα πονηρά τεχνάσματα έχει... Για πράγματα και θέματα ουσιώδη δεν έχει χρόνο... Από εδώ και πέρα το μόνο που τον νοιάζει.. είναι να θυσιάσει τά πάντα στόν βωμό τής δεύτερης εκλογικής του επιτυχίας... Ας μη τού τό επιτρέψουμε λοιπόν... Ήταν μία από τα ίδια... Από αυτά πού κατηγορούσε.. Φτάνει χορτάσαμε παραμύθι και πολιτικό θέατρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/8/21

      Νιονιος, Λάζαρος, Στέλιος, Δημήτρης, Δημήτρης, Βασουλα,Μάριος είναι ίδια ομάδα με Ανέστη. Η ομάδα Καλλιθέα, ΠΑΕ Καστοριά δεν γίνεται. Ξύπνα Γιάνη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/8/21

      Και ΠΑΕ Καστοριά να γινόταν, σιγά τα αίματα. Δεν θα ανέβαινε και πολλές κατηγορίες, στον πάτο θα έμεναν.

      Διαγραφή
  3. Μαρια Αλεξιαδη [fb]23/8/21

    Eπιτέλους ξεκίνησαν να λέγονται αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/8/21

    Συγγνώμη ρε παιδιά. Το σχολείο θα παραμείνει άδειο να σαπίζει με την ελπίδα να έρθει ΚΑΠΟΤΕ η αρχιτεκτονική σχολή? Είναι λογικη αυτή???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/21

      Μα το κτίριο είναι μοχλός πολιτικής πίεσης. Και μάλιστα πολύ δυνατός. Σαν την Αμμόχωστο ένα πράμα. Οι πολιτικοί, οι φορείς, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, οι σύλλογοι κλπ θα έπρεπε να πιέζουν και να κινητοποιούνται συνεχώς. Και ειδικά αν πάμε σε εκλογές, θα ήταν ένα γερό χαρτί. Γι' αυτό είναι οι πολιτικοί. Αλλά οι δικοί μας, δε τολμούν να σηκώσουν ανάστημα. Σάμπως έχουν ανάστημα;
      Δηλαδή να μην αφήναμε να σαπίσει η Αμμόχωστος;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/8/21

    Βάλανε 2 λάστιχα στο γρασίδι φέρανε και 20 παιδάκια και το ονόμασαν Survivor. Μάζεψε τα [....] ο Μανικας ενώ θα έφερναν Κρητικό. Δώσανε κι ένα [....] στον Πρώην Πρόεδρο Μαυροβού;;; Κι όλα καλά;;; Έτσι έρχονται τουρίστες;;; Καλύτερα ας τα δίνατε σε μια εφημερίδα για διαφήμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/8/21

      Ναι φίλε και πολύ τους είναι τα 2 λάστιχα. Δυο ειδών άνθρωποι θα πήγαιναν σε αυτό το κακόγουστο πανηγυράκι το οποίο είναι πληρωμένο από την τσέπη όλων μας, α) οι χαζοβιόληδες (και είναι αρκετοί μην αυταπατάστε) και β) οι ψηφοφόροι τους.
      Και το ίδιο ισχύει και για την συναυλία στον Λιμναίο Οικισμό.

      Λογικά σκεπτόμενος και φορολογούμενος πολίτης αρνείται να συμμετάσχει σε πανηγυράκια που πληρώνονται από την τσέπη του την ώρα που ο τόπος νεκρώνει μέρα με τη μέρα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/8/21

      Θέλουν να γίνουν διάσημοι. Πληρώνοντας Survivor εξασφάλισαν κάποια δευτερόλεπτα προβολής για την επόμενη προεκλογική εκστρατεία.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dimitrios V. Tsipos [fb]25/8/21

    V. I. P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/8/21

    Ο δήμος Καστοριάς διοργανώνει μερίδα επιχειρηματικότητας στις 30/08...!!!
    Ποιοί αυτοί που είναι ανίκανοι να σκεφτούν ότι οι κάδοι απορριμμάτων χρειάζονται πεντάλι για να το πατάς να ανοίξει ο κάδος χωρίς να πιάνουν τα χέρια σου τις βρωμιές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/8/21

      Αυτά είναι υψηλά νοήματα. Γιαυτα χρειάζονται θεία φώτιση

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/8/21

      Τι μερίδα ρε μεγάλε, κοντοσούβλι; ΗΜΕΡΙΔΑ λέγεται που μου θες και υψηλή κριτική.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/8/21

      Πετυχημένοι επιχειρηματίες όλοι τους είναι... γι αυτό...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ