26.8.21

Καθώς γράφεται η ιστορία | Σύλλογος "Ομόνοια" II




Η ΟΔΟΣ καταχωρεί την ανταπάντηση του πολιτιστικού συλλόγου "Ομόνοια" προς τον δήμαρχο Καστοριάς, σχετικά με το θέμα της εγκατάλειψης των προσπαθειών εκ μέρους των πολιτικών της Καστοριάς, για λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στην Κουμπελίδικη. Η Νέα Δημοκρατία και οι εκπρόσωποί της, για άλλη μία φορά, επιδεικνύουν αδιαφορία για την Καστοριά.

* * *

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε. Λάβαμε την από 2.12.20 Επιστολή - Απάντησή σας. Σας ευχαριστούμε εκ νέου για τη συνολική βοήθεια και τη στήριξή σας προς το Σύλλογό μας, από την ανάληψη των καθηκόντων σας, αναφορικά με δράσεις για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και συντήρησης της πλατείας Ομονοίας. Άμεση ήταν και η ανταπόκρισή σας με την επιτόπια επίσκεψή σας, συνοδευόμενος και από τους αρμόδιους παράγοντες της Δημοτικής Αρχής, σε συνέχεια της από 16.11.20 επιστολής μας. 

Οι ευχαριστίες μας εκφράστηκαν και δημοσίως με το από 1.12.20 δελτίο τύπου μας, αλλά και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου στην από 4.12.20 συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι Δίκτυο1, σχετικά με τις ενέργειες αναζωογόνησης του ιστορικού κέντρου και για το θέμα μετεγκατάστασης υπάρχουσας σχολικής δομής στο κτίριο του πρώην 1ου Γυμνασίου στην περιοχή της «Κουμπελίδικης». 

Θελήσαμε να υπενθυμίσουμε, ενόψει των τελευταίων εξελίξεων, την πάγια θέση μας, τις ενέργειές μας και των υποστηρικτών της ιδέας αυτής, για εγκατάσταση και λειτουργία στο εν λόγω κτίριο του πανεπιστημιακού τμήματος της Αρχιτεκτονικής και να καταδείξουμε την αδικία που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια από τη ματαίωση της ίδρυσης του τμήματος αυτού. 

Για τους λόγους αυτούς δηλώσαμε πως δεν εγκαταλείπουμε, ούτε θα εγκαταλείψουμε το πλάνο ίδρυσης οποιουδήποτε πλέον πανεπιστημιακού τμήματος, καθώς, μελλοντικά, και με το πέρας της πανδημίας, ελπίζουμε σε ευνοϊκότερες συνθήκες για την περιοχή μας εν γένει. Είναι αυτονόητο πως κανένας μας δε θέλει την καταστροφή, λόγω αχρησίας, ενός κτιρίου όπως το πρώην 1ο Γυμνάσιο, όπως και κανένας μας δε θέλει να μένουν αναξιοποίητες οι οποιεσδήποτε ευκαιρίες, τρέχουσες ή μελλοντικές. 

Γνωρίζουμε πως έχετε τις καλύτερες των προθέσεων, τόσο εσείς προσωπικά, όσο και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αναλάβετε, όπως κάνετε άλλωστε, πρωτοβουλίες για να αλλάξει εικόνα κάθε γωνιά του Δήμου μας. Δεν είμαστε αρμόδιοι για το θέμα της μετεγκατάστασης από πολλές απόψεις, αλλά ως Σύλλογος της περιοχής και πολίτες-δημότες, οφείλουμε να πάρουμε θέση, μακριά όμως από στείρα κριτική ή αδιέξοδη επίρριψη ευθυνών, αλλά με συμμετοχή, συνεργασία και γόνιμο διάλογο με επιχειρήματα. 

Αναλογιζόμενοι τις κοινές μας αυτές αξίες, με τη δυναμική μιας νέας Δημοτικής Αρχής, συζητήθηκαν κατά τις προηγούμενες επαφές μας, ζητήματα λειτουργίας τμήματος Α.Ε.Ι. της Μαθηματικής σχολής, ή τμημάτων μεταπτυχιακών σπουδών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, ή τμημάτων Ι.Ε.Κ. αισθητικής κλπ. 

Όλα αυτά τα ζητήματα, κατά την άποψή μας, είναι καλό να παραμείνουν ανοικτά και ίσως κάποια στιγμή να υλοποιηθούν. Είμαστε σύμφωνοι και πρόθυμοι να συμβάλλουμε με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε αξιόλογη λύση, που θα αποφέρει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για να πάρει ζωή και να αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης, της «Ομόνοιας» και της «Κουμπελίδικης».

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία και ευημερία, πίστη και ελπίδα για να βγούμε όλοι μας αλώβητοι από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση που βιώνουμε.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος
Κων/νος Κακαγιάννης   

Ο Γεν. Γραμματέας
Ευάγγ.Πανταζής


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1059


Σχετικά:

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/8/21

    Αυτά τα χαϊδέματα αυτιών θυμίζουν την ορχήστρα του Τιτανικού που συνέχιζε να παίζει καθώς βυθιζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/21

    Σκοπός είναι να τους μαυρισετε στις εκλογές, όλη η Ομόνοια, όλος ο δικηγορικός σύλλογος (πλην συμβίας), όλος ο εμπορικός σύλλογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/8/21

      Το μαύρισμα... είναι το λιγότερο
      Πριν από αυτό... καλά θα ήταν
      Ο οικονομικός εισαγγελέας να κάνει ένα έλεγχο... Γιατί τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά..
      Μόνο έτσι θα καταλάβει ο μέσος πολίτης...τι εστί ώρα για δουλειά...με το υποτιθέμενο δικηγορικό γραφείο.,..

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/8/21

    "Άλλα λόγια ν' αγαπιέμαστε"
    (Γεώργιος Καπαχτσής, τέως Νομάρχης, δικηγόρος, εκ Βογατσικού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ