8.1.22

ΟΔΟΣ: Γνήσιοι συμπατριώτες


ΟΔΟ: εφημερίδα της Καστοριάς

ΟΧΙ ΕΝΔΗΜΙΚΕΣ, αλλά επιδημικές διαστάσεις μοιάζει να αποκτά η κακοποίηση της φύσης και ειδικά των δένδρων. 

ΟΠΟΤΕ όπως δείχνουν τα γεγονότα, το φαινόμενο δεν είναι προνομιακό πεδίο του Δήμου Καστοριάς, αλλά στα σκήπτρα δείχνει να υπεισέρχεται και ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

ΓΙΑ ΤΟ ακριβοδίκαιο της κριτικής, γεγονός είναι πως ο Δήμος Καστοριάς είναι πιο εκτεθειμένος στην κριτική, όχι μόνο για τις "βέλτιστες" επιδόσεις του στο απαίσιο αυτό διαχρονικό χόμπι καταστροφής των δένδρων και του φυσικού περιβάλλοντος. 

ΑΛΛΑ και διότι, ίσως οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της πόλης της Καστοριάς να είναι περισσότερο κοινωνικοποιημένοι και εξωστρεφείς συγκριτικά με άλλους. 

ΔΗΛΑΔΗ μπορεί στα μικρότερα πληθυσμιακά σύνολα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τα στόματα να μένουν περισσότερο κλειστά σε σχέση με την πόλη.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει πως όπως παρουσιάζουν οι φωτογραφίες, ένα από τα ψηλά, αγέρωχα πλατάνια κεντρικής πλατείας του Κωσταραζίου, που με το φύλλωμά του χάρισε σκιά στους κατοίκους και στην πλατεία του χωριού το καλοκαίρι, αποτελεί πια παρελθόν. 

ΔΕΝ ΗΤΑΝ σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι βγαλμένοι από κάποια κινηματογραφική ταινία θρίλερ, αλλά εντεταλμένοι και εντολοδόχοι επίσημα και στο φως της ημέρας που καρατόμησαν τα όμορφα δένδρα και προκάλεσαν αυτό το θέαμα. Το οποίο κατήγγειλε στην εφημερίδα αναγνώστης της και κάτοικος της περιοχής με τις διαμαρτυρίες της.

ΚΑΙ ΕΝΩ είναι συνυφασμένη με την ελληνική κοινωνική και ιστορική παράδοση η παρουσία βαθύσκιωτων πλατάνων στις πλατείες πόλεων και ιδίως χωριών και όλο αυτό το σκηνικό στοιχείο της λαϊκής παράδοσης, τώρα, και στο Άργος Ορεστικό βγήκαν τα μαχαίρια και τα πριόνια. 

ΚΑΝΕΙΣ επομένως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο Άργος, το Νεστόριο ή στα χωριά των δήμων δεν γίνονται τα ίδια ή και χειρότερα από ιδιώτες και τους φορείς.

ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ημέρες πάντως στην Καστοριά, μια αντίστοιχη ηρωϊκή εκστρατεία καταστροφής ήταν σε εξέλιξη -και σε συνέχεια της μεγάλης καταστροφικής επέλασης του Δήμου Καστοριάς- στον εσωτερικό παραλίμνιο. 

ΔΙΟΤΙ και στον εσωτερικό παραλίμνιο αλλά και στις παραλίες της πόλης και σε άλλες περιοχής κατέφθασαν τα ακονισμένα πριόνια του Δήμου Καστοριάς και «καθάρισαν»

ΤΟ ΘΕΜΑ παρά την ελαφρώς σκωπτική διάθεση του σχολίου είναι σοβαρότατο. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για γέλια, παρά για κλάματα. 

ΩΣΤΟΣΟ με την αφορμή της επέλασης του Δήμου Άργους Ορεστικού στο Κωσταράζι, με ανακούφιση καταδείχθηκε ότι περιττεύει η εξέταση DNA στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Γνήσιοι συμπατριώτες.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Απριλίου 2021, αρ. φύλλου 1076.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/1/22

    Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/22

    Το χόμπυ των διοικούντων είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ