28.2.22

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
13.5.2021 | 1079

«Στις επισκέψεις της κ. Αντωνίου στην Καστοριά, είχε στο πλευρό της τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ι. Κορεντσίδη, με τον οποίο φαίνεται να διατηρεί άριστες σχέσεις. «Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;» αναρωτιούνται πολλοί, από τους οποίους σαφώς και διαχωρίζω την θέση μου. Μα που πηγαίνει το μυαλό πολλών συμπολιτών σου αγαπητή ΟΔΟΣ; Είναι δυνατόν να συνδέουν την κ. Αντωνίου με το ευρύτερο δημαρχιακό περιβάλλον; Αν είναι ποτέ δυνατόν...»

* * *

«Στις 6 Μαΐου διαγνώστηκα με Covid-19. Τα συμπτώματα είναι ήπια και λαμβάνω αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Για ακόμη μια φορά κάνω έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας».

Δημήτριος Σαββόπουλος
αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

* * *

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Τελευταία και πολύ πριν από τις πασχαλινές εορταστικές ημέρες, παρατηρήθηκε στην Καστοριά μια έντονη και ασυνήθιστη πασαρέλα πολιτευτών της Ν.Δ. Μοιάζει τόσο ξαφνικό όλο αυτό το σκηνικό που αναπαράγεται αποκλειστικά από τα τοπικά ειδησεογραφικά (;) blogs που θα νόμιζε κανείς πως η χώρα βρίσκεται σε τροχιά εκλογών. Ή καλύτερα σε μια αόρατη, σιωπηλή και μακροχρόνια προεκλογική περίοδο, έστω κι αν κανείς δεν έχει προσδιορίσει την ακριβή χρονική τέλεση εθνικών εκλογών.

Από πουθενά όμως ως τώρα δεν προκύπτει κάποιο τέτοιο σενάριο. Τουλάχιστον από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά στόματα δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο, ακόμα και όταν ερωτώνται σε τηλεοπτικά παράθυρα. Εκτός και αν η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες στην οδό Πειραιώς και ορισμένα πολιτευτές “βύσματα” έχουν περαιτέρω ενημέρωση, ώστε να προετοιμάσουν το δικό τους προεκλογικό έδαφος.

Ούτε καν άφησαν κάτι παραπλήσιο να υπονοηθεί και δη εν μέσω της συγκεκριμένης επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Εκτός και αν μέχρι το προσεχές Φθινόπωρο, έχει κτιστεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας που θα επέτρεπε μια εκλογική διαδικασία. Από την άλλη οπτική, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρατούν μια περισσότερο καχύποπτη στάση απέναντι στην προβολή συγκεκριμένων πολιτευτών από τις εν λόγω τοπικές ιστοσελίδες. «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λένε κάποιοι και προσπαθώ να βρω μια καλή αιτιολογία να μην συμφωνήσω μαζί τους.

Και αλήθεια είναι πως παρατηρήθηκαν ασυνήθιστα πολλές δημοσιεύσεις το τελευταίο διάστημα, οι οποίες επιβεβαιώνουν πιθανώς τους "καχύποπτους" πολίτες της πόλης της Καστοριάς. Για παράδειγμα η επικεφαλής του άχρηστου πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου όταν αγνόησε τους γουναράδες της πόλης κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη όταν επισκέφτηκαν αποκλειστικά και μόνο την Σιάτιστα και τους τοπικούς γουνοπαραγωγούς/εκτροφείς γουνοφόρων ζώων.

Αλλά τότε βλέπεις αγαπητή ΟΔΟΣ, δεν υπήρχαν πιθανώς εσωκομματικές διαρροές και σκονάκια που να παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο. Σε διαφορετική περίπτωση, μοιάζει κάτι περισσότερο από σίγουρο, πως η υπουργική αφεντιά του κ. Βορίδη θα είχε φτάσει ως την πόλη της Καστοριάς μετά βαΐων και κλάδων με την κ. Αντωνίου να σπεύδει να καρπωθεί τη συγκεκριμένη επίσκεψη του εν λόγω υπουργού. Παράλληλα με την ανάλογη ώθηση από τα φιλικά προς την ίδια ΜΜΕ της πόλης, σε όλες τους τις μορφές.

Από την στιγμή όμως που από το κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισε να διαρρέεται δεξιά και αριστερά, πιθανή εκλογική διαδικασία το ερχόμενο Φθινόπωρο ή την επόμενη Άνοιξη, τα πολιτικά γραφεία των πολιτευτών πήραν μπρος και άρχισαν τις επισκέψεις, αλλά και την προσωπική τους προβολή. Όπου μπορείς να φανταστείς και για οποιοδήποτε λόγο. Μόνο για το φαίνεσθαι και για να υπενθυμίζουν στους επισκέπτες των blogs την παρουσία τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η προβολή της επικεφαλής του άχρηστου πρωθυπουργικού γραφείου μέσω των συγκεκριμένων ενημερωτικών (;) ιστοσελίδων να είναι όλο και περισσότερο επαναλαμβανόμενη. Από την επίσκεψη της στον χώρο του στρατώνα Μαθιουδάκη όπου κατασκευάζεται το νέο αστυνομικό κτήριο της Καστοριάς (το οποίο φυσικά και είχε στηρίξει ή και όχι) και την προβολή του έργου (;) της μέσω διαφόρων τηλεδιασκέψεων, όπως με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα (ενός εκ των υπευθύνων-αρμοδίων για την διενέργεια εκλογών).

Αλλά και την παρουσία της κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη στην πόλη της Καστοριάς, ως και το πώς γιόρτασε την ημέρα του Πάσχα σε οικογενειακό κλίμα. Στις δύο μάλιστα από αυτές τις επισκέψεις της στην Καστοριά, είχε στο πλευρό της δήμαρχο Καστοριάς κ. Ι. Κορεντσίδη, με τον οποίο φαίνεται να διατηρεί άριστες σχέσεις.

«Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;» αναρωτιούνται πολλοί, από τους οποίους σαφώς και διαχωρίζω την θέση μου. Μα που πηγαίνει το μυαλό πολλών συμπολιτών σου αγαπητή ΟΔΟΣ; Είναι δυνατόν να συνδέουν την κ. Αντωνίου με το ευρύτερο δημαρχιακό περιβάλλον; Αν είναι ποτέ δυνατόν...

Στην γενικότερη δική της προσπάθεια επανάκαμψης στα μάτια της τοπικής κοινωνίας που της γύρισαν την πλάτη στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ρίχνονται όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου και άμεσα συνδεδεμένου με την ίδια. Τόσο στο παρόν ή και στο άμεσο παρελθόν. Ακόμα-ακόμα και του νυν συνεργάτη της στο άχρηστο πρωθυπουργικό γραφείο, του οποίου η επίσκεψη στην Κλεισούρα κατά τον τοπικό εορτασμό της Οσίας Σοφίας αναπαράχθηκε από τα συγκεκριμένα blogs.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
13.5.2021 | 1079

«Μέχρι και αναρτήσεις με την μητέρα της που ορθώς έκανε τον εμβολιασμό της κατά της Covid-19 βρέθηκαν δημοσιευμένες. Παρόλο που η ίδια ως στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό της, παρά το γεγονός πως έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας που ανήκει η ίδια. Το παράδειγμα της οποίας φαίνεται να ακολουθούν και οι τοπικοί αιρετοί στην πλειοψηφία τους. Το γιατί δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Τα ίδια διαπιστώνει κανείς και από τους δύο βουλευτές του νομού.  Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό το μη εμβολιαστικό σκηνικό που έχει στηθεί σε τοπικό επίπεδο από τους αιρετούς».


* * *

Άλλωστε, η σχέση του ίδιου με την τοπική εκκλησία είναι λίγο πολύ γνωστή στην κοινωνία της Καστοριάς και δη με τον μακαριστό μητροπολίτη Σεραφείμ. Κλείνοντας το μάτι και στους πιο ένθερμους θρησκευτικούς υποστηρικτές της τοπικής κοινωνίας μέσω του πιο κατάλληλου ανθρώπου. Ψηφαλάκια είναι αυτά αγαπητά ΟΔΟΣ. Γιατί να πάνε χαμένα σε μια πιθανή εκλογική διαδικασία; Όλοι είναι χρήσιμοι εκείνη την στιγμή. Και ένας πολιτευτής οφείλει να διευρύνει το κοινωνικό φάσμα αν θέλει να ελπίζει σε εκλογική νίκη. Ανεξαρτήτως αν αργότερα γυρίζουν την πλάτη τους στο εκλογικό σώμα.

Μέχρι και αναρτήσεις με την μητέρα της που ορθώς έκανε τον εμβολιασμό της κατά της Covid-19 βρέθηκαν αναδημοσιευμένες στα τοπικά blogs. Όλα στον βωμό της προσπάθειας για την επαναδημιουργία δημοφιλίας. Και φαντάζει η καλύτερη ευκαιρία εν μέσω εμβολιαστικής περιόδου, μια πόζα δίπλα στην εμβολιασμένη μητέρα της.

Παρόλο που η ίδια ως στιγμής δεν έχει πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό της, παρά το γεγονός πως έχει ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας που ανήκει η ίδια. 

Το γιατί δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αλλά μοιάζει αδιανόητο στα μάτια μου η επικεφαλής του άχρηστου πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης να μην δίνει το παράδειγμα στους υπόλοιπους, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στους αρνητές και αντιεμβολιαστές. Και αυτά ψηφαλάκια όμως είναι αγαπητή ΟΔΟΣ. Μην το ξεχνάς.

Το παράδειγμα της οποίας φαίνεται να ακολουθούν και οι τοπικοί αιρετοί στην πλειοψηφία τους. Τόσο ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης και οι αντιδήμαρχοι που έχει ο ίδιος διορίσει, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος (*). Ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό παρά το γεγονός που θα μπορούσε να είχε εμβολιαστεί και ο ίδιος. Τα ίδια διαπιστώνει κανείς και από τους δύο βουλευτές του νομού.

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με όλο αυτό το μη εμβολιαστικό σκηνικό που έχει στηθεί σε τοπικό επίπεδο από τους αιρετούς όλων των βαθμίδων. Καθώς όλοι, μηδενός εξαιρουμένου είχαν και έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν, αλλά ακόμα δεν το έχουν πράξει. Καθυστερώντας την δημιουργία του τείχους ανοσίας που προσπαθεί να στηθεί τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Και το τελευταίο είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους από όσους συνεχίζουν να ζουν στην Καστοριά.

Και όταν οι τοπικοί επικεφαλής όλων των πολιτικών βαθμίδων δεν δίνουν το παράδειγμα προς τους πολίτες που υπηρετούν, τότε ποιος περιμένουν να τους το δώσει; Αναμφισβήτητα είναι δικαίωμα του καθενός ο εμβολιασμός τους ή όχι. Αλλά ο θεσμικός ρόλος που υπηρετούν με το κύρος που τους προσδίδει, οι προαναφερθέντες αιρετοί, μπορούν να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτής της Καστοριάς, να πράξει το σωστό και να εμβολιαστεί.

Και ήδη όλο αυτό έχει καθυστερήσει αρκετά από τους ίδιους. Παραμένει ακατανόητο τι τους κρατά μακριά από μια τέτοια κίνηση παραίνεσης προς τους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν, αν και κάπου μπορεί να πηγαίνει το μυαλό μου από την στιγμή που οι περισσότεροι φέρουν λίγο από ΑνΕλ, Βελόπουλο και λοιπές ψεκαστίκ απόψεις.

Το οποίο φυσικά και θέλω να διαψευστεί άμεσα. Καθώς μόνο αμφιβολίες συνεχίζει να γεμίζει τους απλούς πολίτες της τοπικής κοινωνίας το γεγονός πως οι εκλεγμένοι τοπικοί αντιπρόσωποί του δεν έχουν εμβολιαστεί. Ρίχνοντας νερό στον μύλο των ψεκασμένων, των αρνητών και των πεμπταφαλαγγιτών του κορωνοϊού. Και καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαΐου 2021, αρ. φύλλου 1079.


(*) 28.2.2022 Έγινε εκ των υστέρων γνωστό ότι, το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό του κ. Δ. Σαββόπουλου ήταν στις 5 Μαΐου 2021, όμως λόγω του ότι ήταν σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα και τελικά βρέθηκε και ο ίδιος θετικός, ακολούθησε τις οδηγίες των υπευθύνων του ΕΟΔΥ και επαναπρογραμμάτισε το εμβόλιο στις 4 Οκτωβρίου 2021 και τον δεύτερο (αναμνηστική δόση) στις 8 Ιανουαρίου 2022.

 

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/22

    Η Μαρία στήριξε το Γιάνη, ο Γιάνης στηρίζει τη Μαρία, η Μαρία θα ξαναστηριξει το Γιάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/2/22

    "πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας" ζητά ο ηγέτης και [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/2/22

      [....] γιατι το κόβετε το σχόλιο ρε παιδια; Είναι ψέματα ότι σαλιάριζαν με σταυρούς, εικόνες και άγια χέρια; Όλοι είδαμε τις σελφις που δημοσίευσαν οι ίδιοι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/3/22

      Και οι δύο θα πάρουν πόδι. Χορτάσαμε [....]

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/3/22

    Η Μαρία και ο Γιάννης θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών. Κοινό σημείο αναφοράς του η άμετρη πολιτική Αλαζονεία. Επιπλέον κοινό χαρακτηριστικό το άδειασμα από τους συνεργάτες τους.
    ο Ανήσυχος Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/22

      Δεν χρειάζονται υποστήριξη από τους συνεργάτες τους. Την ευλογία του Παναγιώτατου και του Κούλη χρειάζονται

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος4/3/22

    Και ο λαός της Καστοριάς ο μεγάλος κερδισμένος. Αδειάζετε σιγά σιγά τον τραχανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/3/22

    Πετυχημένος ο πρόεδρος της Μακεδνος!!! Πού ζουν αυτοί;;; Αλλού;; Είπαμε να τα παίρνετε αλλά μη γράφετε και ότι μπούρδα σας πει ο (...)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/3/22

      Από τότε που οι χωριάτες ήρθαν στην πόλη [....]το σύμπαν

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος5/3/22

    Ποιόν άλλο να βρει να βάλει;; Από όλους πόρτα τρώει και καμαρώνει ότι όλα πάνε τέλεια... πόσο ... είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/3/22

    Ο 🍕🍕 θα γίνει αντιδήμαρχος ρε παιδιά ή τσάμπα γλύφει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/3/22

      Γλύφει το τυράκι κι έπεσε στην παγίδα η ποντικό μαμή

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ