17.9.07

ΟΔΟΣ: Προσεγγίσεις

Μια νέα δυναμική που αναθέρμανε τις προσδοκίες για προσέγγιση του Σεβασμ. Μητροπολίτη Καστοριάς και του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων, διαφάνηκε τις περασμένες ημέρες, όταν από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων αναλήφθηκε πρωτοβουλία ειρήνευσης των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζονταν και προσωπικές, απ' ευθείας συναντήσεις των δύο.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται σημαντική και αναμένεται να αποδειχθεί, αν θέλοντας πράγματι την καταλλαγή και οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, θα αξιοποιήσουν τις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον ενότητας και ομοψυχίας στους πιστούς του νομού Καστοριάς, το οποίο από αυτονόητο, έγινε ζητούμενο.

Είναι αλήθεια ότι στην αποκατάσταση της καλής ψυχολογίας βοήθησαν και οι μετριοπαθείς εκδηλώσεις των "υποστηρικτών" του κ. Αμβροσίου οι οποίοι, σε αντίθεση με τους πρώτους θερμόαιμους απέφυγαν έξυπνα να προχωρήσουν σε εκδηλώσεις βίαιης οργής και τις γνωστές ύβρεις.

Για την ΟΔΟ, που σε όλα τα σχόλια και την κριτική που ασκεί για το ίδιο θέμα, έχει υποστηρίξει κατ' επανάληψη την άποψη πως οι διαφωνίες των δύο -αν υπάρχουν πράγματι τέτοιες- είναι δευτερεύουσας σημασίας, αν όχι ανούσιες, και πως τα προβλήματα προκαλούνται από συγκεκριμένα πρόσωπα των περιγύρων τους, που ρίχνουν λάδι στην φωτιά και δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δύο κληρικών, ώστε θα αρκούσαν λίγα λεπτά της ώρας για να ξεπεραστούν τα δήθεν αδιέξοδα και τα ανύπαρκτα χάσματα, η πρωτοβουλία της ΤΕΔΚ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία που πρέπει να αδράξουν.

Η αποκατάσταση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας και της ειρήνης, χωρίς αποκλεισμούς και προσβολές, χωρίς ταπεινώσεις και ευτελισμούς, χωρίς επιτίμια και εξοντώσεις, προέχει οποιασδήποτε κριτικής για όσα έγιναν, ή καλλίτερα για όσα δεν έγιναν μέχρι τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό η εφημερίδα, ως βήμα έκφρασης της κοινής γνώμης θα αποφύγει να προχωρήσει σε αναλύσεις και κριτική που είχε αναγγείλει ήδη από το προηγούμενο φύλλο. Με την ελπίδα ότι, στο τέλος αυτής της πορείας διαλόγου και προσέγγισης, η Ιερά Μητρόπολη θα έχει ξαναγίνει μητρόπολη, και η Ιερά Μονή και πάλι μοναστήρι.


Σχετικά κείμενα:

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2010 | Μητροπολίτης [2]
ΟΔΟΣ: Οικογενειακά αμπελοχώραφα
ΟΔΟΣ: Deal
ΟΔΟΣ: Δημοσιεύσεις, διαψεύσεις, απαντήσεις, ανταπαντήσεις....
ΟΔΟΣ: Καταδίκες προσώπων
ΟΔΟΣ: Αποτύχαμε! Καλά Χριστούγεννα!
ΟΔΟΣ: Χέρι-χέρι
ΟΔΟΣ: Σκανδαλισμοί
ΟΔΟΣ: Το ιερατείο
ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2007 Μητροπολίτης Καστοριάς & Ηγούμενος ΙΜ Αγίων Αναργύρων
ΟΔΟΣ: Άρση
ΟΔΟΣ: Ανθρώπινες ενέργειες 
ΟΔΟΣ: Το (τέως) βυζαντινό τείχος
ΟΔΟΣ: Cassa
ΟΔΟΣ: Προπέτασμα
ΟΔΟΣ: Ο βαθμός συμβολής στην επιδείνωση της κρίσης
ΟΔΟΣ: Φωτιές
ΟΔΟΣ: Ένθεν & ένθεν 
ΟΔΟΣ: Προσεγγίσεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ