7.8.08

ΟΔΟΣ: Σε περίοδο ύφεσης

Η επίσημη επίσκεψη του σεβασμ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Γρηγορίου στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων την περασμένη Κυριακή και η συλλειτουργία λίγο καιρό μετά και την επίσημη άρση του διαβόητου πια επιτιμίου, που είχε επιβληθεί -με εξοντωτική αυστηρότητα- στον ηγούμενο και μοναχούς της ΙΜ Αγίων Αναργύρων, επισφραγίζει την αξία της γενναιότητας. μακροχρόνια κρίση στις σχέσεις των δύο κληρικών, που σταμάτησε την κοινωνική διχόνοια ακριβώς στο χείλος ενός ιδιότυπου σχίσματος, κρίση που υποδαυλίστηκε από τις κάκιστες επιρροές συμβούλων και κολάκων, και από τα δύο στρατόπεδα, φαίνεται επιτέλους να περνά πια σε περίοδο ύφεσης. Η ενέργεια του Μητροπολίτη συμβάλλει αναμφίβολα στην ενίσχυση ενός κλίματος σύμπνοιας με σεβασμό στην ιεραρχία αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εμπλεκομένων.

Τώρα θα πρέπει να συνεχίσουν οι δυο τους τις προσπάθειες που θα επιτρέψουν να στηθούν και πάλι οι γέφυρες της ενότητας, και να αντισταθούν στις ένθεν και ένθεν Σειρήνες της μεμψιμοιρίας και της καχυποψίας.

Νέοι άνθρωποι στην ηλικία και οι δύο τους, μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τόπο, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους σε κοινές προσπάθειες, επιδιώκοντας έτσι την ενότητα που αποτελεί αυτονόητη απαίτηση των περισσότερων κατοίκων του νομού. Παρά τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που εκτόξευαν αλλήλους τα περιβάλλοντα, ποτέ δεν πίστεψαν ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο κληρικών. Παράλληλα μέσω της ενότητας και της ειλικρίνειας μπορούν και οι ίδιοι να αποκομίσουν πολλά οφέλη. Αρχίζοντας από την αναγνώριση της τιμής που αξίζει σε ανθρώπους με θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα να αλλάξουν τα πράγματα.

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10.7.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ