15.6.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Tα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν στη θέση τους; Πριν δύο εβδομάδες συνέβησαν 2 σοβαρά:

Ο Γαύρος επιτέλους κατατροπώθηκε και η Καστοριά προκρίθηκε στις 10 πιο ωραίους προορισμούς της χώρας στο I love.gr. Φαινομενικά άσχετα.

Το δραματικό κράτος των Αθηνών, που τα μοναδικά πράγματα που έχει να περηφανευτεί έχουν ηλικία 2500 ετών, την έχει στημένη εδώ και καιρό προκειμένου να αναπαράγεται. Πέναλτι υπέρ του Γαύρου στο 90', ύποπτες μεθόδους αναρρίχησης σε κύπελλο και πρωτάθλημα, πρώτη είδηση στο κεντρικό δελτίο "ο Ολυμπιακός έχασε", πέμπτη είδηση "ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Άρσεναλ", εκφωνητές αγώνων από το κατηχητικό του Πειραιά, κλπ. κλπ. Την έχει όμως στημένη και στη Βόρεια Ελλάδα. Προβολή του πιθανού επαρχιωτισμού, παρουσίαση π.χ. της Ξάνθης ως εξωτικό μέρος, ενώ της Τρίπολης σαν οικείο, ελληνικό (διότι όλο και κάποιος Πελοποννήσιος καναλάρχης θα ένιωθε απόγονος του Κολοκοτρώνη), επιλογή της Καστοριάς να διαγωνιστεί με Ίο και Φολέγανδρο (μα μόνο από νησιά θα μπορούσε να χάσει... βάλ'την ρε Πατριν-όπουλε να διαγωνισθεί με την ανύπαρκτη Κόρινθο..).
Κι όμως.

Τις (λίγες προβλέπω) μέρες που ξεγυμνώνονται γιατροί και Βοσκόπουλοι φοροφυγάδες, ξεγυμνώνεται και η αλήθεια, διότι με την οικονομική κρίση αναπτύσσεται η λογική κρίση και κάποια πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, τους διέφυγαν, τα χάνουν ..
Η υπερβολή βέβαια πάλι υπερβάλλει. Περάσαμε από την οθωμανική αποχαύνωση στην πλήρη αυτοκριτική. Σαν νέο χόμπι ψάχνουμε τους μεγαλύτερους κλέφτες μεταξύ μας κι αυτούς που φταιν περισσότερο, όπως τον Δημητράκη που λέει "ο Ηλίας έφαγε δύο παγωτά, εγώ ένα".

Είμαι επιτέλους ευχαριστημένος, έστω και προσωρινά: ο Γαύρος μαζεύει τα κομμάτια του και θα τρέχει από τις 15 Ιουλίου στην Ευρώπη, καταστηματάρχες αρχίζουν και αναφέρουν πρώτοι την απόδειξη με ψήγματα ενοχής για τα τελευταία 30 χρόνια, η γενέθλια πόλη ακούγεται περισσότερο από την...Κινέττα (που κανείς , ποτέ, δεν μας είπε πού είναι, επειδή είναι 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα και έπρεπε να το ξέρουμε) και δεν απεργούμε τυφλά όταν θέλουν οι συνδικαλιστές.
Πάμε για καλό μουντιάλ.

X.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ