22.6.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Προς κ. Παναγιώτη Μπαϊρακτάρη,
Εκδότη-Διευθυντή της εφημερίδας ΟΔΟΣ

Με αφορμή σχόλιο συνεργάτη σας που υπογράφεται από τον «στοχαστή», στο φύλλο 545/3-6-2010 της εφημερίδας σας ΟΔΟΣ, στέλνουμε το δικό μας σχόλιο-απάντηση και σας παρακαλούμε να το δημοσιεύσετε.

Βέβαιοι για τηνφιλοξενία
Αναστάσιος Τσαλμίδης
Βασίλειος Αντωνίου

***


ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ Ο … ΜΗ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΟΣ

Αγαπητέ κ. "Στοχαστή"

Στο φύλλο µε αριθ. 545/2-06-2010 της εβδομαδιαίας εφημερίδας "ΟΔΟΣ" και στη σελίδα 6 την οποία επιµεληθήκατε, αναφέρεστε, µεταξύ άλλων, στη στάση που τήρησε και στη θέση που πήρε για τον "Καλλικράτη" στο Νοµό Καστοριάς ο Βουλευτής του Νοµού µας και Πρόεδρος της Boυλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.
Στο δηµοσίευµά σας αυτό επικρίνετε το Βουλευτή γιατί τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ίδρυσης του Δήµου Μακεδνών, ενός Δήµου που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και διέθετε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο Μεγάλο Όνοµα, ο οποίος, πιστεύουµε, ήταν απαραίτητος για την περιοχή µας, ενός Δήµου µε ιδιαίτερη αυτοτέλεια, ιδιαίτερη δυναµική για ανάπτυξη και ένα ξεχωριστό δίκτυο υποδοµών, ενός Δήµου που είχε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πρότυπα δικαιώνοντας πλήρως το πνεύµα του "Καλλικράτη"!

Για να ενισχύσετε τα επιχειρήµατά σας, αναφέρετε δύο τοποθετήσεις που εκφράστηκαν από τοπικά στελέχη υπέρ της ίδρυσης λιγότερων των τεσσάρων Δήµων και υπενθυμίζετε την άποψη της πλειοψηφίας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠαΣοΚ Καστοριάς η οποία ετάχθη υπέρ της δημιουργίας δύο µόνον Δήµων. Αποσιωπάτε όµως σκόπιµα το γεγονός ότι, υπέρ της ίδρυσης του Δήµου Μακεδνών κατατέθηκαν χιλιάδες υπογραφές και µεθοδεύτηκαν, από θεσµοθετηµένα όργανα, απείρου κάλλους καταστάσεις, προκειµένου η άποψη της µειοψηφίας να εµφανιστεί ως άποψη της πλειοψηφίας! Στην προσπάθειά σας µάλιστα να εµφανίσετε διαφορετική εικόνα από την πραγµατική, αλλάζετε και τον αριθµό των Ο.Τ.Α. του νοµού, γράφοντας ότι οι Δήµοι είναι επτά (7), αντί του ορθού δώδεκα (12) συν τρεις (3) κοινότητες, δηλαδή σύνολο δεκαπέντε (15)! Αλήθεια, γιατί τόση πρεµούρα;

Εµείς εκφράζουµε την έντονη αγανάκτησή µας και τη µεγάλη µας πικρία, αισθήµατα που νιώθει η µεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του ανατολικού τµήµατος του Νοµού Καστοριάς, ψηφοφόροι όλων των κοµµάτων, γιατί, τελικά, παρ' ότι εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συµβούλιο και ανακοινώθηκε η ίδρυση του Δήµου Μακεδνών, τελικά ο Δήµος δεν έγινε. Πιστεύουµε ότι µε αυτό που έγινε έχασε ο τόπος µας!

Είµαστε όµως υπερήφανοι και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί ο εκπρόσωπός µας, ο ένας από τους δύο εκπροσώπους του Νοµού µας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, µετέφερε την άποψή µας και τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής µας στη Βουλή, δικαιώνοντας, για µια ακόµη φορά τις προσδοκίες µας!
Όσο για σας, αγαπητέ "Στοχαστή" διαπιστώνουμε µε λύπη ότι αποδειχτήκατε μη… στοχαστικός!

Λιθιά, 6-06-2010

Με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο µας

Αναστάσιος Τσαλμίδης
Δάσκαλος

Βασίλειος Αντωνίου
Κτηνίατρος

Δηµότες Δήµου Αγίων Αναργύρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ