17.6.11

ΟΔΟΣ: Parking IΙ


Τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τέλεσε ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, στον υπόγειο χώρου (που προοριζόταν για παρκινγκ) του ναού Αγίου Γεωργίου. "Σήμερα ο όσιος βρίσκεται ανάμεσά μας με τη θαυματουργική του παρουσία και δια πρεσβειών του οποίου αιτούμαστε να μας ελευθερώσει ο Χριστός μας από τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουμε", είπε μεταξύ άλλων ο επίσκοπος Καστοριάς.

Φωτό: Romfea


Σχετικά κείμενα:

50 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/6/11

    Plirone telika i Mitropoli to prostimo afteretou stin Poleodomia Kastorias tosous mines?
    Nai i oxi?
    Kai ti egine telika me tin Poleodomia kai egainiase o Mitropolitis ekklisaki kai ethousa mnimosinon, anti garaz?

    Meta anarotiomaste giati i Ellada eftase ekei poy eftase.

    An stin thesi tis Mitropolis itan kanenas foukariaris, tha ton eixan trelanei sta prostima.

    Ante meta na exei KYROS mia Ekklisia i opoia symperiferetai etsi opos symperiferetai, kai ktizei aftereta ta opoia fainetai na ta nomimopoiei stin synexeia.

    Kai ola afta gia na mi xasei ta XRHMATA apo ta mnimosina ta opoia pigainan sto zaxaroplasteio Basileiou, i sta kafeneia stin Omomoia.

    Kapoioi zoysan apo ta mnimosina stin Kastoria, kai ekane oti itan dynaton i EKKLISIA na tous pareis ta esoda kai na ta ekmetalevetai i idia.

    Krima papades mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/11

    mono to xrhma toys endiaferei oxi oi cyxes poy einai agorasmenes me aima.mono h kalh zvh toys endaferei kai oxi mono'''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/6/11

    Η αμύθητη περιουσία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο φως.
    Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

    Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

    Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

    Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

    600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
    Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/6/11

    (ΣΥΝΕΧΕΙΑ 2)
    Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
    Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
    30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
    Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
    Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
    Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
    Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
    Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
    Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
    50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
    100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
    200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
    25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
    40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
    Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
    Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
    Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
    Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
    Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
    Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
    Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
    Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
    Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
    Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
    Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
    Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
    Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
    Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου ...;
    Πηγή: i-rm.blogspot.com (Από το περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/6/11

    Γιατί δεν σκέφτεται η Εκκλησία να προσφέρει από την περιουσία της, για να βοηθήσει την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/6/11

    ολα ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ.ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΛΙΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΖΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/6/11

    ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!
    Όταν σήμερα σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, φορείς…ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ουδείς διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας.

    Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας.

    Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δέκα φορές το ελληνικό χρέος;

    Όχι η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς από τους φύλαρχους της αριστεράς δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

    Αναλώνονται σε ψευτοεπαναστατικές ανούσιες δράσεις που κανένα αποτέλεσμα δεν φέρουν παρά μόνον δημιουργούν προβλήματα σε άλλους πολίτες ή ενθαρρύνουν κατάπτυστες νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κοινωνική κατάρρευση όπως το «κίνημα» της Κερατέας και ποιούν την νύσσα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα χρέους της χώρας μια και καλή!

    H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Ο ιστός αυτών των ΝΠΔΔ, κρύβει αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

    Κάθε ένα από αυτά τα ΝΠΔΔ έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι ουδείς μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και των δεσμευμένων από δήμους και κράτος οικοπέδων.

    Το οργανόγραμμα της Εκκλησίας χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες. Την κεντρική διοίκηση, τις ιερές μητροπόλεις, τις ιερές μονές και τους ενοριακούς ναούς. Οι ομάδες αυτές διοικούνται από συλλογικά όργανα. Οι ιερές μητροπόλεις από τα μητροπολιτικά συμβούλια, οι ιερές μονές από τα ηγουμενοσυμβούλια και οι ενοριακοί ναοί από τα εκκλησιαστικά συμβούλια. Με εξαίρεση τα ηγουμενοσυμβούλια που απαρτίζονται μόνο από μοναχούς, όλα τα άλλα όργανα διοίκησης περιλαμβάνουν ως μέλη και «λαϊκούς».

    Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

    Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνον η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 2,5 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 6-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

    Περισσότερα εδώ:

    http://ecosmopolis.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/6/11

    "Σήμερα ο όσιος βρίσκεται ανάμεσά μας με τη θαυματουργική του παρουσία και δια πρεσβειών του οποίου αιτούμαστε να μας ελευθερώσει ο Χριστός μας από τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζουμε" ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    -ΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ? ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/6/11

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ,ΣΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ,ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΥΝΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΡΑΚΙΛΑ.ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/6/11

    ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ -ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ. ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛ/ΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ -ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΥΣΣΙΤΙΑ-ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ,ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΤΙ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/6/11

    Το ζητούμενο με την υπόθεση δεν είναι η δημιουργία αίθουσας για τα μνημόσυνα. Φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα ο Σεβασμιώτατος και κάθε Ενορία να δημιουργήσει παρόμοιες αίθουσες.

    Το ζητούμενο είναι ότι το κτίσμα είναι αυθαίρετο!
    Έλαβε άδεια για υπόγειο πάρκινγκ και όχι για αίθουσα μνημοσύνου.
    Εκεί βρίσκεται το ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
    Γιατί περί τούτου πρόκειται.

    Και είναι σοβαρότατο λάθος του Σεβασμιωτάτου, επειδή το Κράτος μας είναι τριτοκοσμικό και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, καθώς και οι σχετικοί μηχανισμοί του και κυρίως η Πολεοδομία, εκμεταλλεύθηκε αυτό το τριτοκοσμικό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τις πελατειακές σχέσεις με την πολιτική τοπική εξουσία, και έφερε τα πάνω κάτω.

    -Πόσο ΗΘΙΚΟ λοιπόν είναι, για μια τοπική Μητρόπολη, να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται.

    Εδώ είναι και η αιτία του προβλήματος της μη ευρείας αποδοχής του Σεβασμιώτατου.

    Τι περιμένει κανείς; Με αυθαίρετα, όπως στον Άγιο Γεώργιο, στην Μαυριώτισσα κλπ και πρακτικές άλλες, όπως το θέμα της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων, ή του Γηροκομείου, ή της παραχώρησης από τον κ. Τσαμίση και των συν αυτώ Δημοτικού οικοπέδου, ή … ων ουκ έστι αριθμός, ο φιλήσυχος κόσμος της Καστοριάς να σταθεί δίπλα τους;

    Γιατί θα πρέπει η συνείδηση των πιστών να «σφαλιστεί» όταν πηγαίνει στον Άγιο Γεώργιο π.χ. να προσευχηθεί, και να κάνει τα «στραβά μάτια» στην αυθαιρεσία του κτιρίου, και να το θεωρήσει ηθικό; Χριστιανικά ηθικό; Επειδή έχουμε διαφθαρμένους κρατικούς μηχανισμούς που συναλλάσσονται εύκολα;

    Αν πρέπει να κάνουμε τα «στραβά μάτια» σ’ αυτήν την κατάσταση, τότε να την βράσω την Ορθοδοξία. Σας την χαρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/6/11

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΕΙΜΕ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΩΣ ΚΑΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ,Ο ΑΓΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΝΩΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΚΑΡΟΝΤΑΣ 5 Π.Χ.ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/6/11

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΑ.ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος24/6/11

    Το ζητούμενο είναι ότι το κτίσμα είναι αυθαίρετο!
    ????????????????????????????????????????????????
    Όποιος λέει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το τεκμηριώνει να εχει αποδείξεις αλλιώς είναι ο ίδιος αυθαίρετος και κρύβεται πισω απο την ανωνυμία που του προσφέρει αυτό το μπλογκ.
    Και εγώ θα μπορούσα να κατηγορήσω τον καθένα ανώνυμα δεν το κάνω όμως αν δεν έχω και τις αποδείξεις αλλά και γιατί δεν το θεωρώ ηθικό....
    Οι συγκεκριμένες πάντως συνεχείς αναφορές στα παραπάνω θέματα έχουν καταντήσει κουραστίκες και δηλώνουν μιά εμπάθεια από κάποιους.Σταματήστε να μασάτε τις ίδιες και ίδιες καραμέλες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/6/11

    "Άπιστε Θωμά", μη είσαι οπαδός του "Πίστευε και μη ερεύνα", και κυρίως μη είσαι οπαδός κανενός ρασοφόρου. Η Αλήθεια πάνω από όλα.

    Ψάξε λίγο εδώ στο blog, και θα βρεις τις αποδείξεις.

    Όπως πχ. εδώ:

    http://odos-kastoria.blogspot.com/2009/08/blog-post_27.html

    ή εδώ:

    http://odos-kastoria.blogspot.com/2008/09/blog-post_8538.html


    ή εδώ:

    http://odos-kastoria.blogspot.com/2010/07/2005.html

    ή αν θες και φωτογραφική απόδειξη με το ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ προς την Ι. Μητρόπολη, εδώ:

    http://1.bp.blogspot.com/_Bhh4CxKm4Zs/TEwiK4ezk7I/AAAAAAAAAu0/ub6vqMkScHo/s1600/%CE%91.%CE%93%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3+%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%97+%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3.jpg

    -Τώρα τι έχεις να ανταπαντήσεις αγαπητέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/6/11

    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ.ΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΗΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/6/11

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
    Δ/νση Πολεοδομίας
    Γραφείο Οικοδομικών αδειών και Αυθαιρέτων
    Πληρ. Αλέξης Βέργος τηλ. 2467024371
    Καστοριά 4-11-2004
    Αριθμ. Πρωτοκόλλου 12769

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

    ΘΕΜΑ: Διακοπή οικοδομικών εργασιών

    Κατόπιν αυτοψίας αρμοδίου Υπαλλήλου της Υπηρεσίας μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στην οδό Αγ. Αθανασίου 50 στην πόλη της Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι εκτελούνται εργασίες ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΗ Της 29/2004 ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ και συγκεκριμένα ενώ έχουν περαιωθεί οι εργασίες κατασκευής αδείας δύο όροφοι πάνω από τον υπόγειο χώρο ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ υπόγειος εκ των οποίων ο πρώτος βοηθητικής χρήσης και ο δεύτερος κύριας χρήσης.

    Το Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς λόγω αρμοδιότητας να διακόψει κάθε εργασία που εκτελείται στην εν λόγω οικοδομή

    Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού παρακαλείται εντός 4 μηνών από την λήψη του παρόντος να υποβάλει στην Υπηρεσία μας φάκελο για την αναθεώρηση της 29/04 οικοδομικής αδείας και τις μελέτες που τροποποιούνται, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης της περιοχής.

    Για το Τμήμα Πολεδομίας
    Αλέξης Βέργος

    Ο Πρ/νος του Τμήματος
    Ευάγγελος Γκουμπιδένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος26/6/11

    Το αυθαίρετο πάρκινγκ δεν είναι το μεγαλύτερο "κακό" [….]. Έ[χουν γίνει] και άλλα τα 15 τελευταία χρόνια. [….] και να διαφημίζεται στη Romfea, προκειμένου να δημιουργήσει προφίλ, για να πάρει μετάθεση σε μεγάλη Μητρόπολη!
    Εδώ [….] έγινε άνω κάτω στη Μητρόπολη, με αποτέλεσμα να είναι διχασμένη η κοινωνία. Και ο λόγος: διότι χειροτόνησε μοναχό τον Λυκούργο Λευτεράτο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο […]. Εν έτει 1999. Περισσότερο αυθαίρετο από αυτό υπήρχε; […]

    _______________________________

    Η ΟΔΟΣ υποχρεώθηκε να περιορίσει το σχόλιο του ανωνύμου, επειδή περιείχε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για πρόσωπα που υπερέβαιναν τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος27/6/11

    καλως κανατε κ.ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ ΚΑΙΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ .ΣΑΣ ΤΙΜΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΦΕΒΓΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΡΚΕΤΑ .ΦΤΑΝΕΙ ,ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/6/11

    Η Εκκλησία έχει να κάνει τεράστιο πνευματικό έργο είτε υπάρχουν αίθουσες μνημοσύνων είτε όχι. Δεν νομίζω ότι το πενυματικό - παρηγορητικό έργο ενός ιερέα σε μία οικογένεια που πενθεί ότι δεν μπορεί να γίνει και στην αίθουσα ενός "κοσμικού" καφενείου.
    Γιατί η Εκκλησία θέλει όλα να τα "γκετοποιεί" και δεν ανοίγεται στον κόσμο;
    Ο λόγος του Χριστού, Σεβασμιώτατε και πατέρες, δεν περιχαρακώνεται και δεν φυλακίζεται στις ενοριακές αίθουσες, πολλώ δε μάλλον αν αυτές σκανδαλίζουν συνειδήσεις με αυθαίρετες άδειες κλπ.
    Ταπεινή γνώμη ενός πιστού της Καστοριάς που διψά επιτέλους για πνευματικό λόγο και που έχει σιχαθεί τη διαμάχη Μητρόπολης και Γερασίμου-Αμβροσίου για τις λίρες της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων..
    Αφήστε στο χρυσό.. Ζητήστε Χριστό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος28/6/11

    Ο Μητροπολίτης κάνει έργο πνευματικό, το οποίο δεν το διαφημίζει και δεν το διατυμπανίζει.
    Από κει και πέρα, αν υπήρξαν παρατυπίες στο συγκεκριμένο ακίνητο, γιατί να λιθοβολούμε τον Μητροπολίτη και όχι τις αρμόδιες πολιτειακές αρχές που δεν επιβάλλουν την νομιμότητα; Τι κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες; Αυτοί οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.
    Και αν όντως ο Σεβασμιώτατος άσκησε πιέσεις, για να επιβληθεί η παρανομία, τότε όχι μόνο κριτική να του ασκηθεί, αλλά και τα δέοντα από τη νομοθεσία.
    Ειδάλλως, να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι υπάλληλοι.
    Ας τον αφήσουμε τον άνθρωπο να κάνει το έργο του. Πνευματικό έργο κάνει με όποιο τρόπο μπορεί.
    Δεν τον υποστηρίζω, αλλά χτυπάμε τον Δεσπότη και αφήνουμε στα "μαλακά" Πολεοδομία, Δήμο, Αστυνομία κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος29/6/11

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ,ΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ,ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ.ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΣΥΝΧΩΡΕΤΟ ΦΤΥΣΗΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ΄,ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΗΜΟ,ΟΧΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος1/7/11

    Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΣ, ΑΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ, ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ, ΟΛΟ ΑΓΑΠΗ, ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ, ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΜΗΝ! ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ; ΠΟΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ... ΕΛΕΟΣ! ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.
    ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ. ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος2/7/11

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τους βάλει τους δεσποτάδες στη θέση τους.. Το διαβάσατε; Την άλλη εβδομάδα, ημερα Τετάρτη, ανακοινώνει στην Ιερά Σύνοδο ότι θα απαλλοτριώσει άνευ αποζημίωσης την περιουσία της εκκλησίας και των μονών!!!!
    Επιτέλους!!! Έπρεπε να αναλάβει ο Μπένυ, για να γυρίσει η περιουσία της εκκλησίας στο λαό, από τον οποίο εκλάπη.
    Βενιζέλος αρχηγός! Άντε και πρωθυπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος2/7/11

    Η ΟΔΟΣ είναι εφημερίδα, που σέβεται αληθινά τον διάλογο και τον υπηρετεί. Και κυρίως τις γνώμες, που δεν συμφωνούν μαζί της.
    Αυτό να παραδειγματίζει τους σχολιαστές που φανατίζονται και φορτίζονται αρνητικά με τις γνώμες που δεν τους βρίσκουν σύμφωνους.
    Ο σεβασμός στην κάθε γνώμη είναι πολιτισμός.
    Μπράβο σας κ. Μπαϊρακτάρη. Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος2/7/11

    Μακάρι να το πετύχει αυτό ο Βενιζέλος. θα πρέπει σε τελική ανάλυση, να υπάρξει ο διαχωρισμός του Κράτους με την Εκκλησία, που τόσα χρόνια συζητείται. Καλό θα κάνει και στις δύο πλευρές. Και στο Κράτος και στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος4/7/11

    ΛΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΚΛΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΕΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ,Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΦΟΡΙΑ Κ.Λ.Π.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕ.ΙΟ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος5/7/11

    κ.ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ.ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιατί οι ιερείς και ιεράρχες εξαιρούνται από το Μνημόνιο; Γιατί θα πρέπει να πληρώνει πάντα ο φτωχός λαός τελικά; Γιατί εγώ που χάνω τόσα πολλά από το μισθό μου, συνεχίζουν να μου κρατούν φόρους για την μισθοδοσία του Κλήρου.
    ΓΙΑΤΙ;
    Και μάλιστα με τους φόρους και τις κρατήσεις που κάνουν στον μισθό μου, να πληρώνουν την μισθοδοσία ενός Κλήρου που τόσα και τόσα χρήματα βγάζει. ΜΑΥΡΑ χρήματα, από τα βαφτίσια, γάμους, κηδείες, κλπ…. Γιατί η Δ.Ο.Υ. δεν επεμβαίνει, και γιατί δεν αναγκάζουν τους ιερείς να κόβουν αποδείξεις στις κηδείες, γάμους, βαπτίσεις, παρακλήσεις, ευχέλαια, μνημόσυνα… κλπ
    Γιατί η Εκκλησιαστική περιουσία και αυτή εξαιρείται;
    Μπράβο σας! Καμαρώνουμε για την Εκκλησία του Κράτους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος19/7/11

    ΤΖΑΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ,ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος26/7/11

    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ΄.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος9/8/11

    ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΙ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ΄,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ.ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΟΧΙ.ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος5/9/11

    Η ΕΝ ΛΟΓΩ [......] ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΦΥΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος12/9/11

    Είναι πολύ λυπηρό, να μην δίνει κανείς εξηγήσεις το τι συνέβη στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, ούτε από την πλευρά της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς, ούτε από την Ι. Μονή Αγίων Αναργύρων. Ο Θρησκευτικός Μεσαίωνας ζει και βασιλεύει στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος28/9/11

    Αν δωσουν εξηγησεις για τους Αγιους Αναργυρους, θα πρεπει να δωσουν εξηγησεις και για το γυναικιο μοναστηρι.Ειναι γελιο να κοροιδευουν τον καστοριανο λαο.Δεν τιμα την τοπικη Εκκλησια τετοια συμπεριφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΦΡΟΔΙΤΗ29/9/11

    Νομιζω πως ο Π.Νικολαος εδωσε εξηγησεις και για τα δυο Μοναστηρια,μαλλον δεν θα τα ακουσατε.Για το γυναικιο Μοναστηρι συμφωνω και εγω πως η περπατιαρα πρεπει να φυγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος30/9/11

    Το Μοναστήρι των Αναργύρων το διέλυσε ο π. Γεράσιμος. Αντί να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές από τις οποίες καταδιώκεται για σοβαρές αξιόποινες πράξεις, προτίμησε την φυγοδικία (αντί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την "αθωότητα" του), εδίωξε πρώτα τους μοναχούς που διαφώνησαν, δεν άντεξαν και δεν ήθελαν να τον ακολουθήσουν (Βασίλειος, Ευλόγιος, Συμεών, Ανάργυρος, Αναστάσιος), και μη αντέχοντας την κατακραυγή ετράπη σε άτακτη φυγή με αυτούς, άγνωστο για ποιο λόγο, τον ακλουθούν (Γρήγορος, Γερβάσιος, και μέχρι πρότινος Γεώργιος), και εξαναγκάζοντας, μη έχοντας άλλη επιλογή, τον ανύπαρκτο και άβουλο και διακοσμητικό Ηγουμενεύοντα (Ηγουμενεύοντα τον έκανε ο Γεράσιμος και όχι ο Δεσπότης. Ο Γεράσιμος τον αχρήστεψε) Αμβρόσιο σε παραίτηση ως δήθεν άρρωστο, για να γλιτώσει και αυτός τις δικές του, λιγότερες ίσως σε σχέση με τον Γεράσιμο, κανονικές και πνευματικές και ποινικές ευθύνες.
    Αυτά για τους Αγίους Αναργύρους.
    Όσο για το γυναικείο Μοναστήρι. Αυτό δεν πρόκειται να προκόψει ποτέ, διότι και αυτό έχει τον Γεράσιμό του: την Ευφημία. Την Ευφημία πρέπει να διώξει ο Δεσπότης, και όχι τις μοναχές.
    Την μεγάλη ευθύνη την έχει ο Δεσπότης: αυτός έκανε μοναχό τον Λυκούργο και του έδωσε τόσο μεγάλη εξουσία. Αυτός έφερε και την Ευφημία και της έδωσε τόση μεγάλη εξουσία. Τα ίδια είχε κάνει και με τον Αλέξιο: του έδωσε υπερεξουσίες και είδαμε το αποτέλεσμα. Και με άλλους Γερασίμους έχει κάνει τέτοια...
    Τώρα, ή […....] είναι ο Δεσπότης ή ανασφαλής είναι ή […….], ή ένας Γεράσιμος και αυτός, ίδιος με τον Γεράσιμο.
    Για όσους θέλουν επαρκείς εξηγήσεις
    εκ των έσω...


    Σημ. H ΟΔΟΣ προέβη σε απαλοιφή κάποιων χαρακτηρισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος3/10/11

    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ […...] ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΝ [ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ] ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΑΣ [……]

    Σημ. H ΟΔΟΣ προέβη σε απαλοιφή κάποιων χαρακτηρισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος3/10/11

    τις μοναχες δεν τις εδιωξε ο Δεσποτης,εφυγαν απο μονες τους γιατι δεν υπαρχει Πνευματικοτητα στο Μοναστηρι αυτο.Εχει αλλα ενδιαφεροντα η αδερφη [....]


    Σημ. H ΟΔΟΣ προέβη σε απαλοιφή κάποιων χαρακτηρισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος4/10/11

    Για την Ηρωδιαδα της Μητροπολης μηλατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αφροδιτη5/10/11

    Δεν μιλαμε για καμια Ηρωδιαδα γιατι δεν υπηρχε ποτε ,ουτε υπαρχει ,ουτε θα υπαρχει........Αυτα ειναι μονο κακιες,αν ειχατε φοβο Θεου και Χριστιανικη συνειδηση δεν θα εκφραζωσασταν ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος5/10/11

    Μην πυροβολατε την […….]
    […..]
    Ας την αφησουμε στο εργο της.
    Ελεος.
    Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να σεβαστούν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η ΟΔΟΣ αναγκάζεται να μην αναρτά σχόλια τα οποία εξ αιτίας του -κατά λοιπά κατανοητού ζήλου, που μπορεί να αναπτύσσεται στις τάξεις των πιστών, ωστόσο μπορεί να περιέχουν ανάρμοστες εκφράσεις, υπαινιγμούς και στοιχεία φαιδρότητας, με διάθεση προσβολής προσώπων, και όχι ανταλλαγής απόψεων ή απλής διαφωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος6/10/11

    Δεν πυροβολαμε το προσωπο,πυροβολαμε τα εργα που χτυπανε και λερωνουν την Εκκλησια. Σεβομαστε τα καλα και Θεαρεστα εργα που ανεβαζουν το επιπεδο της Εκκλησιας,επιτελους φτανει η καταντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος8/10/11

    Aραγε η Μητροπολη εχει γνωση της οικονομικης δυσκολιας που υπαρχει και διοργανωνει εκδρομη στη Κωνσταντινουπολη;Θα μας τρελανουν;αλλα μηπως τους λειπει και τιποτα; νανε καλα το παγκαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος13/2/12

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,Η ΑΔΕΡΦΗ ΕΥΦΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος24/2/12

    ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ? ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος16/3/12

    ΣΙΩΠΗ = ????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος11/4/13

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ / ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Η Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΚΙΝΓΚ" ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ? ΚΑΙ ΠΟΣΑ?
    ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΒΕΥΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ?
    ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ (???) ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ (ΜΕ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ???) ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος11/4/13

    Τα κακομοιρα! Γραψτε στερημενα, γραψτε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ