15.6.11

ΟΔΟΣ: Κάτι κινείται


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, που αν και δεν ήταν κατάμεστη εμφάνισε ικανοποιητική προσέλευση θεατών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαΐου, συναυλία μουσικής με το Karlsruher Konzert-Duo που αποτελείται από την κ. Dagmar Hartmann (πιάνο) και τον ο κ.  Reinhard Armleder (βιολοντσέλο). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καστοριάς (και συγκεκριμένα την αντιδήμαρχο κ. Ε. Γεωργοσοπούλου Μισκία) και το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, ο πρόξενος της οποίας παρακολούθησε την συναυλία. Το ντουέτο, με μια σειρά σημαντικών εμφανίσεων τα τελευταία χρόνια, προκάλεσε στο κοινό πολύ θετική εντύπωση. Ήταν κάτι το φυσικό αφού πράγματι επρόκειτο για δεξιοτέχνες. Ερμήνευσαν έργα Beethoven, Mendelssohn, Schumann, Ravel, Saint Saens, Piazzolla κ.ά.

Η εκδήλωση παρά τον συγκυριακό χαρακτήρα της (συμπλήρωση 125 ετών λειτουργίας του Γερμανικού Προξενείου στην Θεσσαλονίκη) δίνει ελπίδες ότι κάτι επιτέλους κινείται στον Δήμο Καστοριάς και ότι θα υπάρξει συνέχεια, με την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων για τους φίλους της κλασσικής μουσικής στην Καστοριά. Υπενθυμίζεται ότι στην δεκαετία του 1970, με αρωγό τον Δήμο Καστοριάς αρκούσε ο ζήλος και το επίπεδο φυσικά των τότε διοικήσεων ιστορικού σωματείου της πόλης, καθώς και η άμιλλα που είχε αναπτυχθεί με αποτέλεσμα 1 έως 2 φορές κάθε μήνα να διοργανώνονται στην Καστοριά αντίστοιχες εκδηλώσεις. Οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τον σχηματισμό πολυπληθούς ομάδας φίλων της κλασσικής μουσικής στην Καστοριά.

Η εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αν και επιτυχημένη (παρά τα κάποια τεχνικά προβλήματα για τα οποία δεν ευθύνεται ο δήμος αλλά προκάλεσαν ορισμένες αλλαγές στο πρόγραμμα), ανέδειξε για μια ακόμη φορά ως μείζον, το πρόβλημα έλλειψης στέγης για πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.


Απόσπασμα (βίντεο) από την συναυλία ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ