9.12.12

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2012



Ποτέ στο παρελθόν η φράση «κάθε πέρσι και καλύτερα» δεν επαληθεύτηκε όσο στα τελευταία χρόνια. Και ειδικά φέτος. Η ελληνική κοινωνία σε κατάρρευση, η Ελλάδα εξακολουθεί να διατρέχει πρωτοφανείς κινδύνους. Η κοινωνία έχει διασαλευτεί και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ακραία φαινόμενα, απειλούν όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε σαν δεδομένα.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται απλά σε εποχή «Μνημονίων» όπως συνέβαινε ακόμη πριν από ένα χρόνο. Μοιάζει να έχει γείρει. Να έχει κοντοσταθεί. Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση κανείς δεν ξέρει ακόμη. Η ευχή να είναι το τελευταίος αφόρητος χειμώνας μοιάζει ουτοπική, αλλά αν μη τι άλλο μπορεί ακόμη να ελπίζεται. Για τους λόγους αυτούς, τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην Καστοριά του 2012 είναι ίσως κάπως λιγότερα από πέρυσι, αλλά και κάπως σπουδαιότερα ταυτόχρονα.
Όπως κάθε χρόνο, η ΟΔΟΣ θα παρουσιάσει τα δέκα πρόσωπα της χρονιάς, που διακρίθηκαν θετικά ή αρνητικά στην Καστοριά (πόλη και νομό). Οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ, έχουν για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία να προτείνουν τα ένα έως δέκα πρόσωπα που ξεχώρισαν για οποιονδήποτε λόγο. Μακάρι να είναι για καλό.


* * * 

Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις στείλετε (επώνυμα ή ανώνυμα, αιτιολογημένα ή όχι) με τους εξής τρόπους: 
  • Με e-mail: odos-kst@otenet.gr & odos1998@gmail.com 
  • Με φαξ: 2467.029.638
  • Με επιστολή: ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, 52100 Καστοριά
  • Ή απευθείας στα γραφεία της ΟΔΟΥ

 * * *

[2-1-2013: Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε]

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ