5.12.12

Οι υπάλληλοι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Απάντηση & καταγγελία από τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Καστοριάς,
στην συνέντευξη της Αντιδημάρχου κ. Μισκία Γεωργοσοπούλου στα ΜΜΕ


Σε απάντηση των όσων ελέχθησαν για την υπηρεσία μας από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλώνουμε πως παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις-προειδοποιήσεις, που εκ των προτέρων αναφέραμε στην κα Μισκία - Γεωργοσοπούλου αλλά και στην σκηνοθέτιδα κα Κίτσου, στις συναντήσεις που προηγήθηκαν του Φεστιβάλ, για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν από το κλείσιμο ταυτόχρονα τόσων πολλών δρόμων στην περιοχή της βόρειας παραλίας, από την μεγάλη διάρκεια της παρέλασης στην Μ. Αλεξάνδρου (που μάλιστα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό προοριζόταν να είναι εξολοκλήρου κλειστή, πράγμα που ευτυχώς αποτράπηκε), όπως επίσης και για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος της παρέλασης προς την Μαυριώτισσα κλείνοντας τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο, η γνώμη μας ως καθ ’ύλην αρμοδίων δεν ελήφθη καθόλου υπ΄ όψιν στον σχεδιασμό του Φεστιβάλ. Αντιθέτως αγνοήθηκε παντελώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, προκαλώντας την δυσαρέσκεια οδηγών, καταστηματαρχών και εν γένει όλων των πολιτών των οποίων τις διαμαρτυρίες δεχθήκαμε.

Σε απάντηση των απαράδεκτων υβριστικών χαρακτηρισμών που εκτόξευσε η κα Αντιδήμαρχος προς την υπηρεσίας μας, έχουμε να της ανταπαντήσουμε εμείς οι «απαράδεκτοι και άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας», πως προβήκαμε αυτοβούλως, όπως και τόσοι άλλοι υπάλληλοι του Δήμου και τις δύο μέρες σε εργασία πέραν του ωραρίου μας προς εξυπηρέτηση του Φεστιβάλ και του κοινού.
Σε απάντηση των επίσης ανυπόστατων καταγγελιών από τον σκηνοθέτη κ. Αναστασίου, στον οποίο φερθήκαμε όπως και στον οποιοδήποτε άλλο απλό πολίτη, δηλαδή καθαρά υπηρεσιακά, τηρώντας το γράμμα του νόμου, έχουμε να δηλώσουμε πως ουδέποτε συνέβησαν τα περιστατικά που έχει αναφέρει, τα οποία μόνο προκλητική συκοφαντική δυσφήμιση αποτελούν και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειές μας.

Τέλος η προσπάθεια για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, για την εύρυθμη λειτουργία και εξυπηρέτηση πεζών και οχημάτων, στα πλαίσια της «Αλεξιάδας» στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να αποτελεί κατάχρηση εξουσίας μόνο και μόνο επειδή δεν βρίσκει σύμφωνους κάποιους από τους διοργανωτές, οι οποίοι προφανώς νομίζουν πως ο ρόλος τους , είτε ως ιδιώτες που ανέλαβαν την διεκπεραίωση της διοργάνωσης, και ακριβώς εκεί αρχίζουν και λήγουν τα καθήκοντά τους, είτε ως αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού, είναι πάνω από όλους και από όλα και τους δίνει την δύναμη και την εξουσία να δρουν κατά βούληση, αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των καθ΄ ύλην αρμοδίων.

Η απόφαση «Απαγόρευσης ρύθμισης κυκλοφορίας για την διεξαγωγή του 1ου Βυζαντινού –Μεσαιωνικού Φεστιβάλ «Αλεξιάδα» είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην «Διαύγεια» του Δήμου Καστοριάς, με Αριθμό πρωτοκόλλου 31242/ 29-08-2012 (ΑΔΑ: Β4ΓΜΩΕΥ-ΝΞΒ).
Όπως ήδη έχουμε αναφέρει και στην καταγγελία, με Αριθμ. Πρωτ. 31668/03-09-2012, που αποστείλαμε με αποδέκτες τον κ. Δήμαρχο Καστοριάς, τον Α/ρχο κ. Κενανίδη και τον Σύλλογο Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Καστοριάς, η απόφαση της άρσης απαγόρευσης της κυκλοφορίας επί των οδών Χριστοπούλου, Λ. Νίκης, Αντιόχου και Ιουστινιανού από το ύψος της Χριστοπούλου μέχρι και το τέλος της, μετά τις 15:00, δόθηκε, σωστά, με προφορική εντολή από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κενανίδη Παύλο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κατά τις πρωινές ώρες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μισκία-Γεωργοσοπούλου Ειρήνη για την απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά της προς όλους εμάς τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που εκτελούσαμε εντεταλμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια του 1ου Βυζαντινού – Μεσαιωνικού Φεστιβάλ «Αλεξιάδα» που έλαβε χώρα στις 1-2 Σεπτεμβρίου 2012, με αποκορύφωμα το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 10:20 π.μ., όπου μας αποκάλεσε «είστε απαράδεκτοι» και ότι «το Ελληνικό δημόσιο δεν πηγαίνει καλά γιατί έχει άχρηστους υπαλλήλους σαν τους Δημοτικούς Αστυνόμους Καστοριάς» ενώπιον των Μ.Μ.Ε. και πλήθος κόσμου.
Σε συνέχεια όλων αυτών, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:30 μμ, αυτοβούλως διέκοψε με το όχημά της την κυκλοφορία στην οδό Λ. Νίκης, στο ύψος της Αντιόχου δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση και παρά τις δικές μας προσπάθειες να δοθεί στην κυκλοφορία η οδός, δεν απομάκρυνε το όχημά της και φώναζε μπροστά στον κόσμο «δεν κάνετε καλά τη δουλειά σας και ποιος σας είπε να ανοίξετε το δρόμο» ενώ ήταν ενημερωμένη ότι η οδός Λ. Νίκης άνοιξε στις 15:00 μμ κατόπιν εντολής του Αντιδημάρχου κ. Κενανίδη Παύλου.
Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπειά μας κατά παράβαση του άρθρου 361 του Π.Κ. και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω δικές μας νόμιμες ενέργειες.

Εκ μέρους όλων των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο προϊστάμενος
Γεώργιος Τζαχαλής
* * *

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Καστοριάς, σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε να πραγματοποιήσει 2ιωρη στάση εργασίας χθες Τετάρτη 5.9.2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς της Α/ρχου κα Μισκίας-Γεωργοσοπούλου σε βάρος συναδέλφων της Δημοτικής Αστυνομίας που εκτελούσαν εντεταλμένη υπηρεσία», όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 656



Σχετικά κείμενα:



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/12/12

    Κι αυτό ξεχάστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/12

    "Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπειά μας κατά παράβαση του άρθρου 361 του Π.Κ. και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω δικές μας νόμιμες ενέργειες", τελειώνει η καταγγελία.
    -Γιατί οι Δημοτικοί Αστυνόμοι «έκατσαν» και δεν προχώρησαν;; Τι φοβήθηκαν;; Απειλήθηκαν;; Αν ναι, από ποιον;; Αν όχι, γιατί έκλεισε τόσο γρήγορα η υπόθεση;;
    Παράξενα πράγματα συμβαίνουν εκεί στον Δήμο Καστοριάς, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ