6.12.12

ΟΔΟΣ: Αντιπαράθεση


ΟΔΟΣ 6.9.2012 | 656

Σε θέσεις πλήρους και ανοικτής αντιπαράθεσης βρέθηκαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Καστοριάς και ιδιαίτερα οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, με τον Δήμο Καστοριάς και περισσότερο την αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία, την οποία «επιφυλασσόμενοι», καταγγέλλουν για σκαιά και εξυβριστική συμπεριφορά κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της διάσημης πια και για τα παρατράγουδά της «Αλεξιάδας». Ώστε και για τον λόγο αυτό, να ολοκληρώνεται η σύγχυση και ο αποπροσανατολισμός σε σχέση με την ουσία των αμφιλεγόμενων εκδηλώσεων, και μάλιστα σε μια πόλη με σοβαρό έλλειμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, με την ανακοίνωσή τους που χαρακτηρίζεται από οξύτητα, πίσω από τις λέξεις, στην ουσία εγκαλούν και για παρακώλυση συγκοινωνιών, δηλαδή για πράξη που περιγράφεται επαρκώς κατά τον χρόνο και τον τόπο τέλεσής της στην καταγγελία τους και συνιστά ποινικό αδίκημα, διωκόμενο αυτεπάγγελτα όπως διευκρινίζεται από νομικούς κύκλους. Αίσθηση προκαλεί βεβαίως και το γεγονός ότι δύσκολα κρύβεται από τα συμφραζόμενα η αξίωση των στελεχών της δημοτικής αστυνομίας να επικρατεί η γνώμη τους, όπως και η πιθανότητα πίσω απ’ αυτά να βρίσκεται σε εξέλιξη υπόγεια ενδοπαραταξιακή αντιπαράθεση στην πλειοψηφία του Δήμου Καστοριάς, αφού εκτιμάται ότι τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας δεν δρουν παντελώς αυτόνομα.

Σε μια πόλη που συμβαίνουν πρωτοφανή γεγονότα και οι σχέσεις δημοτικών αρχών με τους πολίτες και τους υπαλλήλους του Δήμου φαίνεται να διαμορφώνονται με τρόπο που χρήζει πολιτικής και κοινωνικής ανάλυσης -και με βάση την καταγωγή- προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι έστω και με αφορμή τα περιστατικά που καταγγέλλουν αποκαλύφθηκε μια πτυχή από τα προβλήματα του Δήμου Καστοριάς. Ίσως να είναι μια αρχή για περαιτέρω αποκαλύψεις. Ανεξάρτητα από την συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει για την ποιότητα, την προετοιμασία και οργάνωση, την υποδοχή και εν τέλει το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων, ερωτηματικά και απορίες εγείρονται για το κατά πόσο είναι συμπτωματικό το γεγονός ότι ξέσπασε όλος αυτός ο πόλεμος αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης με αφορμή μια εκδήλωση με σαφή δυτικοευρωπαϊκή επιρροή.



Δημοσιεύθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 656


Σχετικά κείμενα:





4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/12/12

    Μπάχαλο στην ομάδα Χατζησυμεωνίδη, πλέι τα λοίσθια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/12

    Παιξε ρε κανα PlayStation, άμα πνέει καλύτερος άνεμος στη δική σου ομάδα ! Μην αφήσει τα ολίσθια ο δήμαρχος και τον πιάσουν τα μένεα ...
    (ελπίζω να προμηθεύτηκες ήδη αποκωδικοποιητή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/12


    Στον πιο πάνω (πάντα από πάνω, φυσικά) Ανώνυμο-η:
    To «πλέι» είναι λόγω λίμνης («πλέει»), αλλά συγχέεται με το ποντιακό «πλέι». Γιατί περί τοιούτου πρόκειται, «πλέι μπουζούκι».
    Ξέρεις εσύ καρντάση, αφού αναφέρεσαι στο play-station, αντί για το masturbation. Και ορθώς γράφεις για τα ολίσθια, τα οθωμανικά προφανώς, άρτι αφιχθέντα από την Ίστανμπουλ (νοτ Κωνσταντινόπλ). Λίγο πιο πέρα ο Πόντος, ο Εύξεινος φυσικά, όχι ο πόντος του καλσόν (αν και δεν είμαι σίγουρη)
    Πλέι πλέι μπουζούκι… και για μένα. Ιστέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/12

    Στον προηγούμενό/-ή μου Ανώνυμο :
    Νά'σαι καλά πουλάκι μου μ' έκανες και γέλασα... Τα ποντιακά όμως δεν τα πολυκατάλαβα, γιατί δεν είμαι πόντιος, είμαι υπερπόντιος. Όσο για τον πόντο απ' το καλσόν, εσύ καλού-κακού κοίτα να σιγουρεύεσαι προνοητικά, για να μην εκτιθέμεθα κιόλας κυκλοφορώντας με τρύπιες κάλτσες. Για ένα όνομα ζούμε στην κοινωνία!
    Για να μην είμαι και πάντα από πάνω, περιμένω να έχεις τον τελευταίο λόγο, ασφαλώώώς !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ