15.5.15

ΟΔΟΣ: Μαγευτική παράσταση... στους 9 C




Μετά την αναμετάδοση της όπερας του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης το βράδυ του π. Σαββάτου, ακολούθησε προχθές Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, η απ’ ευθείας αναμετάδοση από τον θρυλικό Covent Garden του Λονδίνου, του μπαλέτου του Christopher Wheeldon «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων».

Την αναμετάδοση που τελεί υπό την αιγίδα και φροντίδα του Δήμου Καστοριάς (τα συμβόλαια για τις παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, προηγήθηκαν των εκλογών της περασμένης Άνοιξης), είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δεκάδες θεατών μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά με τους γονείς τους.

Κατά κοινή ομολογία, το εγχείρημα ήταν απολύτως επιτυχημένο ως προς το καλλιτεχνικό κομμάτι του, αφού οι θεατές δήλωσαν άφωνοι από την μαγεία και την ποιότητα του θεάματος και της παραγωγής της ROH (κάποιοι χειροκρότησαν από τον ενθουσιασμό τους στην αίθουσα του ΤΕΙ ).

Είχαν δηλαδή χάρη στην αναμετάδοση, μια πρωτόγνωρη, ανεπανάληπτη εμπειρία, η οποία ωστόσο είχε ως γκρίζο στοιχείο της, την παγερή θερμοκρασία της αίθουσας των ΤΕΙ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Καστοριάς, δεν μερίμνησε αποτελεσματικά για την θέρμανση του χώρου του αμφιθεάτρου των ΤΕΙ, με αποτέλεσμα οι δεκάδες θεατές, μαζί με τα μικρά παιδιά, για χάρη του θεάματος να υπομείνουν επί τρεις περίπου ώρες, θερμοκρασίες πρωτάκουστες, για κάτι αντίστοιχο σε στεγασμένο δημοτικό χώρο, με πληρωμένο εισιτήριο, και συγκεκριμένα θερμοκρασίες κάτω από τους 10 οC βαθμούς Κελσίου.

Το γεγονός προκάλεσε σχόλια και ερωτηματικά για την ευθύνη της διοργάνωσης, και ήταν η κηλίδα από μια αναμετάδοση που για την ποιότητά της θα συζητείται ακόμη για ημέρες.


Επόμενη αναμετάδοση από την ROH: 17 Μαρτίου 2015. Marius Petipa: Η λίμνη των κύκνων


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Δεκεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 769.


Σχετικά:



3 σχόλια:

  1. Κ.Χ.15/5/15

    Πολύ διακριτικά τα γράφετε. Ακόμη και σε (φαινομενικά) λεπτομέρειες απαιτείται να δίνουμε σημασία, κυρίως όταν τις συνέπειες τις υφίσταται ένα σύνολο, οποιασδήποτε χροιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Athena15/5/15

    Αγαπητή "ΟΔΟΣ"
    ειλικρινά χάρηκα που για άλλη μια φορά η εφημερίδα επεσήμανε κάτι ανάρμοστο, αν και συνηθίσαμε πια να μας θεωρούν απλώς γκρινιάρηδες και να σφυρίζουν αδιάφορα.
    Χρησιμοποιώ το πρώτο πληθυντικό γιατί εκτός από τους συνεργάτες υπάρχουν και οι αναγνώστες-σχολιαστές.
    Μακάρι να είχαν την ευθυκρισία οι εμπλεκόμενοι σε παρατυπίες να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/15

    Περιμένετε ανταπόκριση και ενδιαφέρον, για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, από την παρούσα Δημοτική Αρχή;
    Μάλλον είστε υπερβολικά αισιόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ