16.12.15

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2015



Πρόσωπα 2015


Πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ήταν για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια αισθητή μια πρώτη αισιόδοξη αλλαγή, η ΟΔΟΣ αναγγέλλοντας την έναρξη της ψηφοφορίας των αναγνωστών και φίλων της εφημερίδας για τα πρόσωπα του 2014 που είχαν ξεχωρίσει, είχε (βιαστεί να) παρατηρήσει ότι ίσχυε πλέον το «κάθε πέρσι και χειρότερα».

Και βέβαια ήταν κάπως έτσι, αυτό ένα χρόνο μετά κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πειστικά.

Σήμερα, ένα έτος αργότερα, το 2015 μοιάζει με έτος οριακό, ιστορικό για την Ελλάδα και την Καστοριά.

Όπως έμειναν στην ιστορία το 1940, το 1944, το 1967, το 1974 και το 19 81, έτσι πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό το 2015 να προστεθεί στις χρονιές σταθμούς.

Δυο φορές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, ένας στραγγαλισμός της οικονομίας και αργός θάνατος της κοινωνίας, χωρίς ελπίδα να διαφαίνεται, είναι συνθήκες που άφησαν τα αποτύπωμά τους και στην Καστοριά.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις πρόσωπα της Καστοριάς είχαν και κεντρικό ρόλο σε πανελλήνια ζητήματα.

Αλλά όπως ήδη αναφέρθηκε αυτά είναι λεπτομέρειες που ανήκουν στην ίδια την ιστορία να τις ταξινομήσει και τις κατατάξει.

Στους αναγνώστες της ΟΔΟΥ, όπως και κάθε χρόνο από την έκδοσή της, ανήκει η δυνατότητα να επιλέξουν τα πρόσωπα τα οποία σε τοπικό επίπεδο καθόρισαν το ασθενές και ασθμαίνον στίγμα της Καστοριάς το 2015 και τα οποία φιλοτέχνησαν την κατάσταση που θα παραδοθεί το 2016.

Όπως κάθε χρόνο, η ΟΔΟΣ θα παρουσιάσει τα δέκα πρόσωπα της χρονιάς, που διακρίθηκαν θετικά ή αρνητικά στην Καστοριά (πόλη και νομό).

Οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ, έχουν για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία να προτείνουν τα ένα έως δέκα πρόσωπα που ξεχώρισαν για οποιονδήποτε λόγο μέσα στο 2015.


Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις στείλετε (επώνυμα ή ανώνυμα, αιτιολογημένα ή όχι) με τους εξής τρόπους:
-Με e-mail: odos-kst@otenet.gr
-Με SMS: 69 45 400 336
-Με επιστολή: Μητροπόλεως 4, 52100 Καστοριά
-ή απ’ευθείας στα γραφεία της ΟΔΟΥ.

1 σχόλιο:

  1. Κολλητήρι18/12/15

    Ε ρε μανούλα μου, τι έχει να γίνει και φέτο... Μόνο να προσέξουν λίγο παραπάνω κάποιοι "ψηφοφόροι" μη δώσουν αφορμές για σχόλια όλο το χρόνο, όπως έκαναν πέρσι. Ή εκεί περισσότερο έφταιγαν τα "πρόσωπα";
    Δεν γνωρίζω. Δεν απαντώ.
    Και η ΟΔΟΣ όμως ας δείξει πάλι προσοχή πριν τη δημοσίευση. Να είναι ακριβή τα στοιχεία. Γιατί εδώ έχουν αλλάξει ονόματα!
    Βάι βάι βάι!!!!
    Χαράμι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ