5.12.15

Λόγος & Αντίλογος

Προσόντα ηγέτη

Ο κ. «Γιάνης» Βαρουφάκης «εν τη γαυρότητί» του νυχθημερόν μοχθεί να μας πείσει ότι κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τον ίδιο με επιχειρήματα και ότι θα τον δικαιώσει η… Ιστορία, μάλιστα μετά από το υπό έκδοση σχετικό βιβλίο του. Αλλά και γνώρισμα έμπειρου ηγέτου είναι η ικανότητα να επιλέγει τα ικανά και κατάλληλα πρόσωπα των συνεργατών του.
Ο κ. Τσίπρας (ίσως πταίει το έτος γεννήσεως) ως προς τον πρώην υπουργό οικονομικών έκαμε την ορθή επιλογή; Αν ενωρίτερα ρωτούσε 20- 30 φοιτητές του κου καθηγητή, οι οποίοι τον ψυχολογούσαν και έτσι γνώριζαν και αξιολογούσαν τόσο την επιστημονική του κατάρτιση, όσο και την «πάνυ ιδίαν» συμπεριφορά του, είναι βέβαιο ότι θα σχημάτιζε ασφαλή γνώμη για την καταλληλότητα του ανδρός αείποτε ναρκισσευόμενου. Αφού όλος ο κόσμος και οι ίδιοι οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί (ανεξαρτήτως βαθμίδος) δέχονται και ομολογούν ότι τα παιδιά, οι μαθητές και οι φοιτητές κρίνουν και κρίνουν σωστά (να και ο λόγος θέσπισης των 15μελών μαθητικών συμβουλίων). Για το κριτήριο των φοιτητών ελπίζεται ότι δεν αμφιβάλλει και ο κ. Βαρουφάκης. Αλλά το κριτήριο αυτό –είπαμε- δεν το εξεμεταλλεύθη ο κ. Τσίπρας. Μάθημα για άλλη φορά….

Την Δευτέρα (20-7-15) στην ΕΡΤ τι ήταν πάλι αυτές οι αμετροέπειες των συντρόφων υπουργών κων. Κατρούγκαλου και Βούτση κατά την εθιμοτυπική τελετή παράδοσης και παραλαβής; Θύμιζαν τρίωρη…ομιλία του ιδεολογικού συγγενή τους, εκείνου του παλαιού Κρουτσώφ! Μάλλον επεδόθησαν φιλοτίμως σε επίδειξη γνώσεων για εντυπωσιασμό ότι φέρνουν κάτι καινούργιο! Ας το απολαύσουν το καινούργιο τους οι ψηφοφόροι, αλλά οι υπόλοιποι τι χρωστάνε να αγκομαχούν στις ουρές των τραπεζών μαζί τους και να ζούνε κλίμα Αλβανίας και Βουλγαρίας; Και κάτι άλλο. «Έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο τον συνεργάτη μου, με τον Στάθη έχουμε φιλία από τρία χρόνια» και τα τοιαύτα…λαϊκά! Τι είναι αυτά; Νιώθουν υπουργοί ή έχουν εντύπωση ότι παίζουν με τον φίλο τάβλι σε κάποιο καφενείο; Και όλα τα…διανοήματά τους κομμουνιστικού τύπου καμπανιστή προπαγάνδα.

Σημειώστε από τώρα. Ο κ. Χαρ. Γκότσης, καθηγητής οικονομολόγος, μήνες τώρα έχει πιάσει στασίδι κάθε μέρα αδιαλείπτως σε συζητήσεις στην ΕΡΤ και άλλα κανάλια, σωστός μαϊντανός στις συνεντεύξεις, έκδηλος υποστηρικτής των κυβερνητικών θέσεων και του ΣΥΡΙΖΑ. Έκπληξη θα είναι σε προσεχείς εκλογές η υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή η υπουργοποίησή του σ’ ένα άλλο ανασχηματισμό;

Θεόφραστος ο νεώτερος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουλίου 2015, αρ. φύλλου 797


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ