27.10.20

Διαξιφισμοί Τζηκαλάγια -Τελιγιορίδου





Τζηκαλάγιας: 
Θέρμανση και αντιπολίτευση

Λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα αναγκαία μέτρα για να ξεπεράσουμε το νέο κύμα του κορωνοϊού. Όπως τα καταφέραμε τον Μάρτιο έτσι και τώρα θα γίνει. Θα έχουμε τον χρόνο αυτά να τα αναλύσουμε. Δεν μπορούμε όμως να μην σταθούμε σήμερα στο θέμα της θέρμανσης και την για άλλη μια φορά διάψευση που αγγίζει τα όρια της γελοιοποίησης του ΣυΡιζΑ και της εκπροσώπου του στην Καστοριά.

Για μέρες ξόδεψαν μελάνι, ταλαιπώρησαν συχνότητες ραδιοφώνων και συγκέντρωσαν τηλεοπτικές κάμερες με εικασίες, προβλέψεις ανακριβείς. Προσπάθησαν να εξαπατήσουν και να ενσπείρουν τον φόβο με κύρια υλικά τα ψέμματα (όπως επί παλαιού κακού ΠαΣοΚ- ικανοποιεί η αποδοχή και υιοθέτηση του όρου από πολλούς πλέον).

Η κυβέρνηση όμως προχωρά με γνώμονα το συμφέρον όλων αλλά κυρίως των φτωχών και αδυνάτων. 
Έτσι ξεκαθαρίζει το τοπίο:

α) Φέτος όπως και πέρυσι η βοήθεια θα είναι μεγαλύτερη από παλιά,

β) Θα καταβληθεί όπως και πέρυσι νωρίς πριν τα Χριστούγεννα.

γ) Η αγορά όμως του πετρελαίου φέτος μπορεί να γίνει έως το τέλος της περιόδου,

δ) Σημαντικότερο καταργούνται οι ζώνες Α, Β, Γ, Δ και οι Δήμοι και οι Κοινότητες χωρίζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και

ε) Για πρώτη φορά θα επιδοτηθεί το φυσικό και το υγρό αέριο, το πέλετ και τα ξύλα! θα υπάρχουν ορεινές κοινότητες που θα δοθούν έως 700 € / νοικοκυριό! Οι άλλοι φλυαρούν ψευδόμενοι συνεχώς.

Εμείς δυναμώνουμε περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι πολίτες έχουν κρίση, αλλά και «οι φύλακες έχουν γνώσι».


* * *


Τελιγιορίδου: 
Την μείωση κατά 20% των μη ορεινών δήμων
την έχεις ψηφίσει κ. Τζηκαλάγια

Η βουλευτής κ. Τελιγιορίδου μαζί με άλλους βουλευτές του ΣυΡιζΑ –ΠΣ, ζήτησαν δημόσια να μην εφαρμοστεί και να αλλάξει η διάταξη της ΝΔ που χώριζε την Α’ ζώνη σε ορεινούς και μη ορεινούς δήμους. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή η Καστοριά το Άργος Ορεστικό και όλα τα μη ορεινά χωριά θα πάρουν 20% λιγότερη ενίσχυση από το επίδομα θέρμανσης.

Θα περίμενε κανείς από τον κ. Τζηκαλάγια στο θέμα αυτό να συμφωνήσει με την κ. Τελιγιορίδου και να ζητήσει την αλλαγή αυτής της επαίσχυντης διάταξης και όχι να κάνει πως δεν γνωρίζει. Η διάταξη αυτή ισχύει ακόμα και σήμερα, μέχρι να έρθει στην Βουλή νέα διάταξη! 

Η Ν.Δ. μαζί και ο κ. Τζηκαλάγιας την έχουν ψηφίσει από τον Νοέμβριο του 2019! Τώρα τι ψεύδη διαδίδαμε εμείς για κάτι που έχει ψηφίσει στη Βουλή ο κ. Τζηκαλάγιας, αυτό είναι προς διερεύνηση, αλλά όχι από την κ. Τελιγιορίδου.

Ο κ. Τζηκαλάγιας λέει συνειδητά ψέματα λέγοντας ότι δεν ισχύει η μείωση του 20%, όταν την έχει ψηφίσει ήδη και με τα δύο χέρια (ΦΕΚ 4216- 19 Νοεμβρίου 2019). Εκτός αν δεν ξέρει και δεν διαβάζει τι ψηφίζει επηρεαζόμενος από τους «αδιάβαστους» νεοεισερχόμενους, από το «καλό ΠαΣοΚ» όπως λέει στο κόμμα του υπουργούς.

Όσο αφορά το Μακεδονικό πάλι ο κ. Τζηκαλάγιας λέει ψέματα. Προεκλογικά στην κεντρική ομιλία του στις 1 Ιουλίου 2019 (υπάρχει video, μην το διαψεύσει κι αυτό, μπορούμε αν δεν το έχει να του το στείλουμε) ζητούσε δημοψήφισμα για το Μακεδονικό. Το ζήτησε από την ώρα που έγινε βουλευτής; Αν ναι από ποιόν και τι απάντηση πήρε; 

Στις 7 Αυγούστου του 2019 έλεγε στην Βουλή ότι δεν θα τους αποκαλέσει ποτέ Βόρεια Μακεδονία. Τι άλλαξε από τότε; Τον στρίμωξε το κόμμα του η ΝΔ; 

Τέλος ο ΣυΡιζΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα με αφορμή το νομοσχέδιο που καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας και οι έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή που οι τράπεζες επί ΝΔ χαρίζουν σε ιδιοκτήτες καζίνο και εφοπλιστές δισεκατομμύρια. 

Με αυτό το νομοσχέδιο η ΝΔ στηρίζει τους μεγαλομπαταχτήδες, γιατί σε αυτούς ανήκει και η ίδια με τα 250 εκ. ευρώ που χρωστάει και επιδιώκουν αυτά που θα χαρίσουν οι Τράπεζες στην ίδια και στους εφοπλιστές φίλους της, να τα ξαναπληρώσει ο απλός ελληνικός λαός. Η ΝΔ στηρίζει αυτές τις πολιτικές, για εμάς στον ΣυΡιζΑ –ΠΣ είναι απαράδεκτες και θα δώσουμε την μάχη για να μην περάσουν. 


Επειδή η υπομονή έχει τα όρια της

Κύριε Τζηκαλάγια, αναγκάστηκε η κυβέρνηση σας μετά την ανάδειξη του θέματος, από τους βουλευτές του ΣυΡιζΑ-ΠΣ, για τον εμπαιγμό με το πετρέλαιο θέρμανσης, να πάρει άρον άρον πίσω την αρχική πρόταση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, που αδικούσε την πλειοψηφία του κόσμου.

Τώρα το ποιος είναι γελοίος ή όχι το ξέρει η κοινωνία και το ζει καθημερινά. Γελοιότητα είναι για παράδειγμα να νοικιάζεις λεωφορεία για να πας στο Πισοδέρι, να παριστάνεις τον Μακεδονομάχο, να δηλώνεις παντού ακόμα και στην Βουλή, ότι δεν θα τους πεις ποτέ Βόρεια Μακεδονία και μόλις σε στριμώχνει το κόμμα σου να βγαίνεις σε τοπικούς σταθμούς, να αποκαλείς την γείτονα Βόρεια Μακεδονία και να καμαρώνεις τώρα ότι έχουμε άριστες σχέσεις με την Βόρεια Μακεδονία. Από Μακεδονομάχοι γίνατε ΒορειοΜακεδονομάχοι εκεί στην ΝΔ. Και τέλος τα περί του παλιού κακού ΠαΣοΚ που αναμασάς συνεχώς.

Αγαπητέ Ζήση είμαι περήφανη για την πορεία μου στην πολιτική και στο ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν ντρέπομαι γι αυτό και το έχω στο βιογραφικό μου! Εσύ είσαι αυτός που ντρέπεσαι για την πολιτική σου πορεία και δεν αναφέρεις στο βιογραφικό σου, την πορεία σου στην Πολιτική Άνοιξη του Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη της ΝΔ. Ασχολήσου με τα σοβαρά θέματα της περιοχής και άσε την αντιπολίτευση στην
αντιπολίτευση.
Ολυμπία Τελιγιορίδου



Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge για την όπερα «Η Μύτη», του ρώσου συνθέτη της σοβιετικής περιόδου Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς (1906-1975), που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Γκόγκολ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/10/20

    Αυτούς ψηφίσατε, αυτοί σας αξίζουν... Με τη διαφορά ότι δεν έκλεισε η Βουλή λόγω Covid 19 και παίρνουν 70.000€ το χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/20

    Πόσο ωραίο ακούγεται μερικές φορές το σύνθημα των φρικιών: να καεί,να καεί,το μπουρδέλο η βο(υ)λή.
    Τα μπουρδέλα να με συγχωρέσουν διότι δεν έβλαψαν ποτέ την πατρίδα....

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/10/20

    Η Υπουργός Κεραμεως με Covid 19. Κλείστε τη Βουλή και δώστε στους Βουλευτές 300€ αποζημίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/20

      Μήπως να έκλεινε μονίμως ή να την κάναμε λοιμοκαθαρτήριο...!!!

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ