30.10.20

Αναβάλλεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα | σκηνές από τον σεισμό

Αναβλήθηκε το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, στις 15:00 ενώ θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ώρα μετάδοσης. 

Στις 18:00 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επρόκειτο να παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς να εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης να αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Στα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης, η  αναμένεται να επιβληθεί η ευρεία χρήση μάσκας παντού, ακόμη και σε Περιφέρειες με λίγα κρούσματα, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και παράλληλη απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12.30 το βράδυ που ισχύει μέχρι σήμερα.

* * *

Δυστυχώς δύο μαθητές, ηλικίας 17 και 15 ετών, καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο. Το αγόρι  ανασύρθηκε νεκρό, ενώ λίγη ώρα αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε και το δεύτερο, ένα κορίτσι. Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε παλαιότερα κτήρια της Σάμου προκάλεσε ο σφοδρός σεισμός των 7 Ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι το ανατολικό Αιγαίο.

Στην Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε αρχικά ότι έξι κτήρια έχουν καταρρεύσει στη Σμύρνη, και ιδιαίτερα στην περιοχή Αλσαντζάκ (Πούντα), λίγο αργότερα ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για 20 κατεστραμμένα κτήρια.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ