8.6.10

Από αναγνώστη της εφημερίδας

Αγαπητή ΟΔΟΣ

Διάβασα με έκπληξη από τις στήλες σου ότι οι έλληνες πολιτικοί των τελευταίων ετών με τελευταίο παράδειγμα τον πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Καστοριάς κ. Φίλιππο Πετσάλνικο κατηγορούν του Έλληνες της Διασποράς σε όλο τον κόσμο, και ειδικά την Παμμακεδονική, για την αρνητική πορεία του (Μακεδονικού) ζητήματος ισχυριζόμενοι ότι αυτοί ευθύνονται.

Προφανώς επειδή δεν εγκαταλείπουν το ζήτημα, ούτε παραδίνουν το όνομα της Μακεδονίας, και με την δράση τους «ενοχλούν» τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ίσως και να βολεύονται με το πρόσχημα των τετελεσμένων.

Καλά, είναι τρομεροί οι πολιτικοί: Οι απλοί Έλληνες πολίτες ευθύνονται (και γι’ αυτό θα πληρώσουν) το κατάντημα της χώρας, οι Έλληνες της Διασποράς ευθύνονται για το.... Μακεδονικό.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους Έλληνες πολιτικούς και ειδικά τους βουλευτές της Καστοριάς: Δεν έμαθαν τι είδους χορούς, τι τραγούδια, σε ποια γλώσσα και με τι συνθήματα (!!) γιορτάσανε κάποιοι κάτω από την μύτη τους, σε απόσταση ανάσας από τα σπίτια τους, σε παραλίμνιο γειτονικό χωριό(*), μέχρι και την πρωτομαγιά που πέρασε;
Δεν ακούνε; Δεν βλέπουν;

Αντί να κατηγορούν την Παμμακεδονική, μήπως να σοβαρευτούν αν έμεινε καιρός και να κλείσουν τις κερκόπορτες που υπάρχουν δίπλα τους.

Εκτός κι αν νομίζουν ότι ο κόσμος συνεχίζει να τρώει κουτόχορτο. Ο ίδιος κόσμος που μερικούς απ’ αυτούς τους πήρε ήδη στο κυνήγι, εννοείται.


(*) Το σχετικό βίντεο εδώ




Σημείωση της ΟΔΟΥ: το βίντεο –μετά την έκταση που έλαβε το θέμα- απεσύρθη.



Σχετικά κείμενα:

33 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/6/10

    Μπορεί να μας εξηγήσει κανείς τι λένε τα λόγια του τραγουδιού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορέ τιν τούτοι, εγώ που είμαι Μακεδόνας γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε;
    Ορέ μας πήραν σβάρνα, καλά δεν βρίσκεται κάποιος εκεί να ρωτήσει τι να διαμαρτυρηθεί για να μάθουμε και εμείς τι διάολο σημαίνουν αυτά που λέει ο ""καλλίφωνος"" τραγουδιστής;
    Φτάσαμε σε τέτοια ξευτίλα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ξεκάθαρο προπαγανδιστικό παναίρ μπορώ να πω, ειδικά αυτός που έχει αναρτήσει το βίντεο στο you tube μόνο την προπαγάνδα έχει σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/6/10

    'Οταν ο κ. Πετσάλνικος ξεκινούσε την πολιτική του καριέρα ενθάρρυνε κάποιους μπερδεμένους να χορεύουν τους δήθεν τοπικούς χορούς τους (Βυσσινιά 1977).Ας τον ρωτήσου σήμερα, αν τολμούν, εννοώ οι μπερδεμένοι..τί άλλαξε... για πολλαστή φορά εκτιθιμένοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/6/10

    Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, να τραγουδούν για ενωμένη "Makedonjia" και κανείς να μην διαμαρτύρεται? Ούτε και από το διπλανό Μαυροχώρι; Μόνο να ψηφίζουν ξέρουν για να δημιουργήσουν δήμο για τον αδελφό του; Απαράδεκτα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/6/10

    ΣΟΚ ΕΠΑΘΑ. ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. ΕΝΤΑΞΗ, ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ; ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/6/10

    αίσχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/6/10

    Προπαγάνδα, δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μ'αυτούς.... Όσο ασχολείστε τόσο χειρότερα...
    Ωραίο τραγούδι και μόνο έτσι πρέπει να το δεί κανείς....... Έπίσης ωραία γλώσσα τα Βουλγάρικα..... Επίσης πάρτε το χαμπάρι, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ BALKAN EXPRESS........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/6/10

    KAI KATI ALLO...ENAS STIXOS TOY TRAGOYDIOY LEEI: "XOREPSTE SAN KOMITATZIDES!"

    BRAVO MAS GIA THN NTROPH! KAI META MAS FTAINEI OI KSENOI! FOU OI IDIOI MAS BGAZOUME TA MATIA MAS.

    THELW NA PW EPISHS STON ANONYMO APO EPANW...KATALABAINW THN APOPSI SOY ALLA LETE STO ISRAEL NA AFISOUN POTE NA TRAGOUDISEI KANEIS TRAGOUDIA POU EKFRAZOUN MISOS KAI NA LENE: "XOREPSTE SAN NAZIDES"; BALKAN EXPRESS EIMASTE OLOI ALLA ME SEBASMO.

    XRHSTOS KARATZIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί μου Συμμακεδόνες,

    Κάποιος αναγνώστης ρώτησε τι λόγια έχει το τραγούδι στο video από την Πολυκάρπη. Λοιπόν οι στίχοι του τραγουδιού έχουν ως εξής:

    «Σηκωθείτε
    και χορέψτε υπερήφανα
    Μακεδόνες μου
    από την Μακεδονία του Αιγαίου,
    την Μητέρα μας
    Που είμαστε χωρισμένοι στα τρία
    Χορέψτε για μιας δικιά μας Μακεδονία».

    Η Ορχήστρα λέγεται «Χάλκινα Ηχοχρώματα» και δεν είναι από την Καστοριά. Κάτι λέει ο τραγουδιστής για «Ovcharani» δηλαδή Μελίτη Φλωρίνης, ίσως είναι από εκεί.

    Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον κόσμο της Πολυκάρπης που χορεύει εκεί. Γιατί ίως δεν ξέρουν τι λέει το τραγούδι, αλλά κατακρίνω την επιπολαιότητα.

    Εάν δεν ξυπνήσετε όλοι σας (και εννοώ και του πολιτικούς) θα βρούμε μπροστά μας το Τρίτο Κομιτάτο. Αυτά τα τραγούδια, όπως και το “Biser Balkanski” που λέει:
    «Έ, Μακεδονία,
    μαργαριτάρι των Βαλκανίων,
    ενωθείτε Αιγαίο και Πιρίν
    με τα καθαρά νερά του Βαρδάρη.
    Φύγετε κατακτητές εχθροί».

    Ή όπως το “Alexandar Tsar Makedonski” που λέει:
    «Έλληνες κλαίτε σε ξένα μνήματα,
    φτάνει ψεύτες Έλληνες,
    αυτά εδώ είναι δικά μας!».

    Όπως και το “Gritski Katili” που λέει:
    «Έλληνες δολοφόνοι,
    να καείτε
    και να βουλιάξετε στο Αιγαίο
    και δεν θα λυπηθώ.
    Μόνο που δεν θα μπορέσω
    να περπατήσω στην αγαπημένη μου
    Solun (Θεσσαλονίκη)».

    Σκέτη κομιτατζίδικη προπαγάνδα.

    Κύριε Πετσάλνικε, θα τρίζουν τα κόκκαλα του παππού σου! Ξυπνήστε! Προπαγάνδα πουλάνε τα Σκόπια μέσα στην Ελλάδα μέσα από τους διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους! Μετά τα τραβούν σε video και τα δείχνουν παντού, λέγοντας «Ορίστε η Μακεδονική μειονότητα»!

    Με εκτίμηση
    Χρήστος Καράτζιος
    Ιατρός – Υπερήφανος Μακεδόνας
    Παμμακεδονική Καναδά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίνα Γκατζούλη10/6/10

    Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

    Ο Ανώνυμος είπε: "Προπαγάνδα, δεν αξίζει να ασχολείται κανείς μ'αυτούς.... Όσο ασχολείστε τόσο χειρότερα..."

    Διαφωνώ με την άποψή του. Ακριβώς γιατί δεν ασχοληθήκαμε και ο Ελληνικός λαός και ο πολιτικός κόσμος, βρισκόμαστε τώρα στην αξιολύπητη κατάσταση που είμαστε τώρα. Αν δεν διαμαρτυρόμαστε σημαίνει πως τα παραδεχόμαστε.

    Αγαπητοί μου Συμμακεδόνες,

    Χρειάζεται αντίδραση για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ' αυτόν τον κίνδυνο, γιατί ο κίνδυνος είναι ορατός. Η αντίδραση πρέπει να απευθυνθεί στον πολιτικό κόσμο της γενέτειρας. Εκεί βρίσκεται το πιο μεγάλο πρόβλημα. Μην ξεχνάτε με τη τρόπο η Ρωμυλία περιήλθε στη Βουλγαρική επικράτεια...

    Νίνα Γκατζούλη
    Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε έξαρση η σκοπιανή προπαγάνδα στην Μακεδονία, σκοπός η δημιουργία "εθνικά Μακεδόνων".
    Έχουν εισχωρήσει σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Παραδοσιακές Μουσικές Μπάντες με στόχο την νεολαία, αφού ξέρουν ότι μόνο την νεολαία μπορούν να πείσουν για την προπαγάνδα τους, γιατί ο νέος δεν γνωρίζει και πολλά από ιστορία και παράδοση.
    Πλασάρουν τα δικά τους τραγούδια και μουσικά ακούσματα παρουσιάζοντάς τα ως παραδοσιακά αφήνοντας στην άκρη την τοπική μουσική παράδοση περιοχών Μακεδονίας.

    Στο διαδύκτιο υπάρχει αρκετό υλικό και όποιος έχει ασχοληθεί με το Μακεδονικό ζήτημα θα καταλάβει ΠΟΛΛΑ.


    Το θέμα είναι σοβαρό και θέλει μεγάλη προσοχή!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει κάποιος κάτοικος που χορεύει να μας ενημερώσει το τραγούδι αυτό άν είναι τοπικό παραδοσιακό,απο ποιόν γράφτηκε και ποιά χρονολογία...?

    Ξέρουμε ότι δεν θα πάρουμε απάντηση γιατί προφανός απο αυτούς που χορεύουν ή δεν γνωρίζουν ή αυτοί που γνωρίζουν ΠΟΤΕ δεν θα μας το πούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος11/6/10

    Τι έχει να πει, για την χορευτική εκδήλωση στην Πολυκάρτπη,που τραγουδούν για την σκλαβωμένη "Μακεδονία του Αιγαίου" και ζητούν την "Ένωση όλης της Μακεδονίας", ο Πρόεδρος της Βουλής, που κατοικεί 200 μέτρα δίπλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/6/10

    Αγαπητοί συμπατριώτες,

    Διαβάστε εδώ για τα εγγύς σχέδια: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_4158.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/6/10

    Ανώνυμος είπε...
    "Τι έχει να πει, για την χορευτική εκδήλωση στην Πολυκάρτπη,που τραγουδούν για την σκλαβωμένη "Μακεδονία του Αιγαίου" και ζητούν την "Ένωση όλης της Μακεδονίας", ο Πρόεδρος της Βουλής, που κατοικεί 200 μέτρα δίπλα";

    Ναι, και ο κ. Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στην αντιπροσωπεία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου όταν τον επισκέφτηκαν, πως "αυτός είναι πιο πολύ Μακεδόνας, γιατί μένει στη Δυτική Μακεδονία." Ξέρει άραγε τι γίνεται κάτω από τη μύτη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος11/6/10

    Μόλις είδα το βίντεο!! Τι στο καλό είναι αυτοί που χορεύουν; Είναι εκπληκτικό. Στην Πολυκάρπη; Και νέοι; Νόμιζα ότι μόνο ηλικιωμένοι ασχολούνται με την προπαγάνδα. Τι θέλουν τέλος πάντως αυτοί. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/6/10

    Ο ανύνυμος είπε: "Τι θέλουν τέλος πάντως αυτοί. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ";

    Νομίζω πως αυτό πρέπει να το διερευνήσετε εσείς οι τοπικοί παράγοντες. Είναι αλήθεια κάτοικοι της Πολυκάρπης ή τους έχουν φέρει από κάπου αλλού για να διαδώσουν το "μεγάλο αριθμό" των "Μακεδόνων" στην Ελλάδα και να προωθήσουν "μειονότητα"

    Πρέπει επίσης να εξακριβωθεί η προέλευση της ορχήστρας και του "καλλίφωνου" τραγουδιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος12/6/10

    Φίλοι και συνέλληνες μας πήραν είδηση ότι κοιμούμαστε όρθιοι και αλωνίζουν, αν συνεχίσουμε έτσι θα δούμε πολύ χειρότερα. Εμπρός για αντεπίθεση όσο είναι καιρός, αλίμονο μας αν περιμένουμε από πέτσαλνικ ους να αντιδράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πιο κάτω κείμενο δημοσιεύεται ως συμπλήρωση του πρώτου σχολίου του κ. Μ.Α. Τέμπλαρ στις 7/6/2010, στην επιστολή του κ. Αμύντα Παπαθανασίου από τα Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο:


    Θέλω να διευκρινίσω για το πως η Βουλγαρία πηρέ το έδαφος της Αν. Ρωμυλίας τον Σεπτέμβριο του 1885.
    Ως αποτέλεσμα της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου και του Συμβουλίου το Βερολίνου, η Βόρεια Βουλγαρία έγινε πριγκιπάτο φόρου υποτελούς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά η Ανατολική Ρωμυλία έγινε αυτόνομη περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
    Η εσωτερική διοίκηση της Ανατολικής Ρωμυλίας, όπως είχε αποφασιστεί στο Βερολίνο το 1878, ήταν υπό τον έλεγχο ενός γενικού διοικητή που κυβερνούσε μέσω μιας εκλεγμένης συνέλευσης, ενώ ένα μόνιμο συμβούλιο της εν λόγω συνέλευσης λειτουργούσε ως υπουργικό συμβούλιο. Είχε προβλεφθεί από τις δυνάμεις που υπέγραψαν την Συνθήκη του Βερολίνου ότι το μόνιμο συμβούλιο θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των τουρκικών και των ελληνικών μειονοτήτων της Ρωμυλίας. Συντοχρόνω η Συνθήκη του Βερολίνου είχε προβλέψει ένα πολύπλοκο σύστημα αναλογικής εκπροσώπησης για τον καθορισμό των περιφερειών της συνέλευσης που εκλεγόταν από τα μέλη του ιδίου του μόνιμου συμβουλίου της.
    Το 1885, ο Λιούμπεν Καραβέλοφ, καθηγητής μαθηματικών, ανέτρεψε όλα τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων. H σθεναρή στάση του Καραβέλοφ σχετικά με την Μακεδονία επικεντρώθηκε στην Ανατολική Ρωμυλία.
    Ο εν λόγω καθηγητής δίδαξε, έκανε πρακτικές ασκήσεις και πρόβες με τους συναδέλφους του τόσο αποτελεσματικά ώστε, όταν διεξήχθη η ψηφοφορία για όλα τα πόστα του συμβουλίου, όλα τα πόστα τα πήραν οι Βούλγαροι. Αν και τα δικαιώματα των μειονοτήτων είχαν διασωθεί στη Ρωμυλία, η εκλογή ενός αμιγούς βουλγαρικού μόνιμου συμβουλίου σήμαινε ότι η πολιτική μηχανή της επαρχίας ήταν εξ ολοκλήρου σε βουλγαρικά χέρια.
    Mεταξύ των Βουλγάρων συμβούλων, είχε κατανοηθεί η επιθυμία να τονίσουν την βουλγαρική φύση της επαρχίας άν και οι Βούλγαροι ήσαν μία μικρή μειονότητα. Για το σκοπό αυτό η βουλγαρική σημαία και ο εθνικός ύμνος της Βουλγαρίας χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε περίπτωση και πολλά από τα επίσημα ιδρύματα της επαρχίας αντέγραψαν τα ιδρύματα του πριγκιπάτου της Βουλγαρίας. Έτσι, το σχολικό σύστημα της Ρωμυλίας έγινε παρόμοιο με το βουλγαρικό σχολικό σύστημα. Το αλφάβητο έγινε βουλγαρικό και η στρατιωτική εκπαίδευση ήταν αντίγραφο της βουλγαρικής.
    Η επιστροφή Σλάβων στη Ελλάδα όπως σχεδιάζει η σημερινή κυβέρνηση θα φέρει περίπου 100.000 κατοίκους που θα ψηφίζουν με διαταγές από τα Σκόπια. Εάν ένας αντικαταστήσει τη λέξη Βουλγαρία με Σκόπια και Ρωμυλία με Μακεδονία, καταλαβαίνει κανείς πλήρως ποιό είναι το μέλλον της Μακεδονίας μας. Εάν κανείς προσθέσει τις δραστηριότητες της κ. Δραγώνα στην Θράκη, το νέο νόμο περί ιθαγένειας στην Ελλάδα και την επιθυμία των Αλβανών να πάρουν την Τσαμουριά, μέχρι το 2050 ο χάρτης της Ελλάδος θα είναι έτσι, ο δε Καλλικράτης θα διευκολύνει άμεσα την αυτονόμηση των άνωθεν περιοχών.


    Μάρκος Αλέξανδρος Τέμπλαρ
    Γλωσσολόγος –Ιστορικός – Ερευνητής
    Διαλεκτολόγος Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος13/6/10

    Αγαπητοί φίλοι,προφανώς δεν γίνονται αυτά μόνο στην Πολυκάρπη αλλά και στο Μαυροχώρι, στην Οξυά, στην Βυσσινιά, στα Κορέστεια,στο Τοιχιό, στον Άγιο Νικόλαο (Τσιρίλλοβο)στην Πρέσπα, στα χωριά της Φλώρινας, της Αριδαίας, κλπ κλπ όπου με χρήματα βέβαια του ελληνικού δημοσίου (βλέπετε οι σχετικές εκδηλώσεις επιχορηγούνται συνήθως από δημάρχους νομάρχες και υπουργους μη τυχόν και χάσουν τις ψήφους) και αφού φύγει κάποια στιγμή ο πολύς κόσμος μαζεύονται αυτοί οι σκοτεινοί τύποι και χορεύουνε ή τραγουδάνε τα συγκέκριμένα προπαγανδιστικά άσματα. Το γεγονός είναι οτι οι περισσότεροι από αυτούς είναι τα ίδια πρόσωπα περιφερόμενα από πανηγύρι σε πανηγύρι προκειμένου να εμφανίσουν δυναμική. Το σίγουρο είναι οτι ένα μεγάλο κομμάτι της σχετικής μουσικής αποτελεί παράδοση της τοπικής υπαίθρου όπως άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα σημεία ανα την Ελληνική επικράτεια η διαφορά είναι οτι κάποιοι προσθέσανε εκ των υστέρων στίχους προκειμένου να εξυπηρετήσουν προπαγανδιστικούς στόχους. Το σίγουρο είναι ένα οτι εκτός από τον χορό "Κόρη Ελένη" ή "Leno Mome" ο ποίος χορεύεται σχεδόν στο σύνολο των Βαλκανίων οι υπόλοιποι χοροί των προαναφερόμενων περιοχών ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ αλλά είναι κατ' εξοχήν γηγενείς και για τον λόγο αυτό υπάρχει και η ισχυρή υπόνοια οτι τελικά η τοπική μουσικοχορευτική έκφραση είναι αντικείμενο και θύμα της γυφτοσκοπιανής προπαγάνδας η οποία απλώς προσθέτει στίχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος13/6/10

    Μα ο χορός δεν ειναι το προβλημα, αλλά τα λόγια των τραγουδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/6/10

    Ναί οι στίχοι των τραγουδιών είναι προβληματικοί, ο απώτερος σκοπός τους όμως είναι με τα utubes να δείξουν τους πολυάριθμους "Μακεδόνες" από την "Αιγαιακή Μακεδονία", βρίσκουντας έτσι γόνιμο έδαφος για να καλλιεργήσουν αυτές τις ψευτιές στα διάφορα φόρα που λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις.Ο Μιλοσόσκι σε
    συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για μειονότητες πέρασε το μήνυμά του άμεσα όταν μίλησε για τη μειονότητα της χώρας του.

    Μερικά ακόμη παραδείγματα "Μακεδόνων" της "Αιγιακής Μακεδονίας".

    http://www.youtube.com/watch?v=UWarJ3DjnpA&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=bfJDJglBaOg&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=jS-exzipTyo&feature=related

    Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα και εμείς πρέπει να τα λάβουμε υπόψιν στα σοβαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ
    Συμφωνώ απόλυτα με τον αναγνώστη που επικέντρωσε την πρόκληση σε εκείνους που περπατούνε στα σκοτεινά και σεριανάνε στα στενά κατά το γνωστό τραγούδι του αλησμόνητου Νίκου Ξηλούρη ή μπήκανε στην πόλη οι οχτροί. Στα παραθύρια βγείτε και βοείτε.... Οι ονομαζόμενοι πολιτιστικοίσύλλογοι μερικών χωριών δεν έχουν κατανοήσει,ότι με τη ηθηλημένη προσφορά έναντι μικράς αμοιβής για να μη κινήσουν και την περιέργεια των μουσικών δήθεν συγκροτημάτων παίζεται ένα παιχνίδι ανέντιμο και σκουλοκόβρητο για την εθνική μας ενότητα... Σιγά- σιγά ίσως δούμε και σκοπιανές ορχήστρες. Όχι φίλε, άλλοτε σε διεκδικούσαν οι Βούλγαροι, κάποτε η Τιτοϊκή Σερβία, σήμερα τα Σκόπια. Σου προσθέτανε μετά το 1899 λέξεις βουλγαρικές, σήμερα λέξεις σκοπιανές. Υπάρχει και μια οριακή αντοχή. Πολύ προσφυώς επισημαίνει ένας άλλος αναγνώστης τι ζητούν οι ναζί στην Ιερουσαλήμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος14/6/10

    Ο/Η Νίνα Γκατζούλη είπε...

    Αγαπητοί μου Μακεδόνες,

    Σας παρακαλώ πηγαίνετε στην εξής ιστοσελίδα: http://www.maknews.com/forum/post263481.html#p263481

    Το όνομα της ιστοσελίδας είναι Maknews (είναι μια ιστοσελίδα Σκοπιανού μίσους για οτιδήποτε Ελληνικό) και τη μεταχειρίζεται κάποιος Lubi Uzunovski από το Τορόντο ο οποίος διαχειρίζετε και την ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου. Η δε Vodenka είανι "Μακεδόνα" από την Έδεσσα.

    Όπως βλέπετε στα utubes δήθεν "Μακεδονικά" χορευτικά από τη Θεσσαλονίκη κατέφτασαν στα Σκόπια για να συμβρεθούν με τους "Μακεδόνες" αδελφούς τους. Τέτοια utubes δήθεν "Μακεδόνων" από την Μακεδονία μας έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο. Προσέξετε είναι πολύ έξυπνο αυτό που κάνουν-μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...Μ' αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να πείσουν την διεθνή κοινότητα πως υπάρχουν χιλιάδες "Μακεδόνες" στην Ελλάδα και έτσι η διεθνής κοινότητα να πιέσει την Ελλάδα για να αναγνωρίσει "Μακεδονική" μειονότητα.

    Αν οι πολιτικοί μας αδιαφορούν για αυτό, τότε εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τα ιερά και όσιά μας...

    Νίνα Γκατζούλη
    Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
    12/6/10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είπανε... εθνικιστές!! Εθνιστές όμως ναι. Το πρόβλημα κατά συνέπειαν εστιάζεται στην επιλογή των μουσικών συγκροτημάτων και η ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων, που ασχολούνται μόνο με μια ετήσια εκδήλωση προσφοράς εδεσμάτων,μουσικής και χορού, είναι στο ακέραιο δική τους.
    Άρα αν οι ορχήστρες (οι δακτυλομετρούμενες) δεν γνωρίζουν να παίζουν φιλοσκοπιανά τραγούδια (οι μπερδεμένοι τα θύματά τους και οι αιχμές των δοράτων στην διαδυκτιακή προπαγάνδα) το θέμα θεωρείται ανύπαρκτον, όπως πράγματι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος15/6/10

    ΤΙ ΕΚΠΛΗΣΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
    ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΤΙΧΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟ YOU TUBE ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥΣ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΩΝ "ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΑΙΓΙΑΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΤΟΥΣ".ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ,ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος15/6/10

    Κίνηση Δημοτών Έδεσσας "Ίων Δραούμης"Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό
    Έδεσσα, 14/6/10
    Όχι στην ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη»
    για το νέο κράτος της Κεντροβαλκανικής Δημοκρατίας, βορείως της Ελλάδας

    Συνεχίζονται οι ψυχολογικές επιχειρήσεις των Αμερικανών και Ευρωπαίων για
    να..

    σπάσει το ηθικό των Ελλήνων και να αποδεχτούν οποιαδήποτε λύση του
    «Μακεδονικού ζητήματος» σαν λύτρωση.

    Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, μόλις επτά ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής της
    Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μπορεί να παρθούν οριστικές αποφάσεις, εμφανίζεται
    πρωτοσέλιδο άρθρο έγκριτης εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινάει με
    την ασαφή φράση: «Κοντά σε συμφωνία στο όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας του
    Βαρδάρη" βρίσκονται Ελλάδα και ΠΓΔΜ.». Επίσης αναφέρει ότι «Η συγκεκριμένη
    ονομασία καλύπτει την Ελληνική απαίτηση.» χωρίς να αναφέρει ότι η
    συγκεκριμένη ονομασία βαπτίζει "Μακεδόνες" τους Σλάβους της ΠΓΔΜ και
    ενισχύει τις εδαφικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών εις βάρος της Ελλάδος.

    Εμείς, ως Μακεδόνες που σεβόμαστε την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά,
    δηλώνουμε προς τους λίγους ενδοτικούς Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους
    ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την παραχώρηση του ονόματός μας στους
    Σλάβους της ΠΓΔΜ μέσω σύνθετης ονομασίας γεωγραφικού προσδιορισμού και
    κάνουμε έκκληση στους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς και δημοσιογράφους να
    καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος16/6/10

    Με την ύφεση και την ανεργία να να πλήττει την κοινωνία μας και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να μένουν χωρίς δουλιά η αξιότιμος κ. υφυπουργός Τζάκρη, οραματίζεται προκλητικά ανάπτυξη μέσω φτηνών λαθρομεταναστών (ορα κατωτέρω άρθρο της Καθημερινής).



    Ανάπτυξη βέβαια όχι για τους έλληνες (που απολύονται επειδή είναι <> για αντικατασταθούν από λαθρομετανάστες <>) αλλά για τους εκπροσώπους των αγορών.



    Η αξιότιμη κ. υφυπουργός από τον υψηλό της θώκο μας κατηγορεί για ξενοφοβία και ρατσισμό, χωρίς να ξέρει, είμαι σίγουρος, πόσα εκτομμύρια λαθρομετανάσστες μας έστειλε ο σουλτάνος.



    Είναι δυνατόν μετά από όσα συνέβησαν στην χώρα μας να ακούμε τα ίδια ανθελληνικά που εν είδει πλύσης εγκεφάσλου ακούμε εδώ και 14 χρόνια;;



    Φτάνει πια αξιότιμη κ. Τζάκρη. Η Ελλάδα έχει σχεδόν διαλυθεί και εσείς το ποιηματάκι σας, εξύβρισης και εκφοβισμού των ελλήνων περί ρατσισμού και ξενοφοβίας, περί εθνικισμού κτλ.



    Σταματείστε να προκαλείτε θρασύτατα τοιν ελληνικό λαό.



    Είστε υφυπουργός του ελληνικού λαού και όχι της διεθνούς νεοταξικής των λαθρομεταναστών.

    Ντροπή!!




    Hμερομηνία : 15-06-10

    Θ. Τζάκρη: Συνδεδεμένη η μετανάστευση με την ανάπτυξη

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/06/2010_342536



    Σε ημερίδα για τη «Μεταναστευτική πολιτική και την ένταξη των νομίμων μεταναστών στο πλαίσιο της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στη Λάρισα, συμμετείχε το απόγευμα, η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη.



    Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός ανέφερε ότι με τον Καλλικράτη η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και βάζει τέλος στην παθογένεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε δε, ότι η μετανάστευση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και προς αυτή την κατεύθυνση επικεντρώνονται και οι προσπάθειες της Κυβέρνησης. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία, είπε χαρακτηριστικά.



    Αναφέρθηκε δε, ιδιαίτερα στους νέους θεσμούς που περνάνε μέσω Καλλικράτη και στάθηκε στη δημιουργία συμβουλίου μεταναστών σε κάθε Δήμο. Ακόμη, έκανε ειδική αναφορά στα 1200 μικρά e-ΚΕΠ τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά προς τα υπάρχοντα ΚΕΠ για την έκδοση πιστοποιητικών με ηλεκτρονική μορφή.



    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος18/6/10

    Σας παρακαλώ ρίξτε μια ματιά τι γίνεται με το utubes τα οποία έχουν κατακλείσει το διαδίκτυο.

    http://www.youtube.com/watch?v=2K5o5KhDz6s&feature=related


    http://www.youtube.com/watch?v=SHQ_Fkn1JZM


    http://www.youtube.com/watch?v=9TdJgvLtxzQ&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=rwbVyKqu5xI&feature=related


    http://www.youtube.com/watch?v=7vjFLrtINA4&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος30/6/10

    Όλοι σχεδόν οι Έλληνες και ειδικά εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ενήμεροι για την ιστορία που έχει δημιουργηθεί με μια λίστα Μακεδονικών χωριών όπου υποτίθεται θα λάβει χώρα πανηγύρι. Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε από την Σκοπιανή διασπορά και αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο σάΐτ του γνωστού ακραίου Σλαβομακεδονιστή Σλάβκο Μανγκόφκσι [http://tv-sonce.com/panagjuri.html], διαδόθηκε στο σάΐτ του γνωστού Σκοπιανού ρατσιστή Λουμπι Ουζουνόφσκι[http://www.maknews.com/forum/general-discussions/2010-panagjuri-vo-egejska-makedonija-t19755.html] και προσπαθεί να δείξει ότι στην Μακεδονία θα γίνουν πανηγύρια από τους υποτίθεται ομοεθνείς τους.
    Δυστυχώς Ελληνικά ιστολόγια αλλά και blogs αναπαρήγαγαν αυτήν την προπαγανδιστική είδηση που έχει σαν σκοπό σαφώς εκτός από την δημιουργία εντυπώσεων, έχει έντονη την οσμή για δημιουργία εστιών εντάσεων κατά την περίοδο που θα έχουμε τα διεξαγωγή αυτών των πανηγυριών. Είμαι σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί ήδη θα έχουνε ετοιμάσει ανθρώπους με κάμερες όπου θα καταγράψουν κάθε τι που θα συμβεί.
    Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς οι Μακεδόνες;
    Η απάντηση θα δοθεί πρώτα από τους ντόπιους και ειδικά από τους διοργανωτές αυτών των πανηγυριών.
    Εάν θέλουν να καλέσουν συγκροτήματα από τα Σκόπια ή ντόπια σλαβομακεδονιστών όπου θα παίζονται εμπρηστικά τραγούδια κομιτατζίδικης γραμμής όπως αυτό στην Καστοριά , το «Biser Balkanski», το «Gritski Katili» αλλά και το γνωστό Βουλγάρικο «До кога браќа мили Македонц», τότε θα είναι υπεύθυνοι για αυτό που θα συμβεί από τυχόν θερμοκέφαλους Μακεδόνες που θα θέλουν να αντιδράσουν στην νεοκομιτατζίδικη προπαγάνδα.
    Ας το απορρίψουν από την αρχή επιβάλλοντας την απαγόρευση πολιτικών τραγουδιών. Να απορρίψουν την όποια πολιτική δράση και να ενδιαφερθούν για τη βελτίωση των πολιτιστικών και κοινωνικών όρων με τους οποίους καθοδηγεί τα άτομα στον αυτο- και ετεροπροσδιορισμό τους ως μέλη της ντόπιας κοινωνίας.
    Μια Ελληνική Σημαία σε εμφανή θέση στο κέντρο θα σπάσει το απόστημα της οπτικής προπαγάνδας που δημιουργούν οι Σκοπιανοί με τα διάφορα κομιτατζίδικα YouTube βίντεο που πλημμυρίζουν το διαδίκτυο. Ήδη τα χωριά τους έχουν στοχοποιηθεί από τους Σκοπιανούς. Στο χέρι τους είναι να πάρουν την κατάσταση και να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει αποφεύγοντας τις νέοκομιτατζίδικες προβοκάτσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος30/6/10

    Εκδηλώσεις στην "Αιγαιατική" Μακεδονία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί για το καλοκαίρι!


    Με τις κάμερες στο χέρι οι κύριοι του Maknews και του Ουράνιου Τόξου, έτοιμοι να αποθανατίσουν τη "Μακεδονική" μειονότητα εν ώρα πανηγυριού κάτω από τη μύτη μας, εφόσον οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με την οικονομικη κρίση και πόσο έπληξε την τσεπη τους.Θα αφήσουμε να περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα; Θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας πεδίο αντιπάραθεσης του κάθε άνοητου που ψευδολογεί περί αλύτρωτης πατρίδας και μειόνοτητας, ή επιτέλους θα αντιδράσουμε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια ώστε να ακυρώσουμε τα εργαλεία προπαγάνδας των σκοπιανών φανατικών; Με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μία πολιτιστική πράξη, ή οποια θα ήταν δικαιολογημένη, αλλά μία πράξη αλαζονείας και βαρβαρότητας. Μία πράξη που δείχνει την πλήρη απουσία στοιχειώδους σεβασμού όπως οφείλει ο κάθε γείτονας οταν ζητά την φιλοξενία. Θα μείνουμε αδιάφοροι στις παράλογες απαιτήσεις ή θα ενημερώσουμε τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους Έλληνες να κάνουν το χρέος τους προς την αλήθεια;

    Η λίστα με τις περιοχές των εκδηλώσεων:

    Embore (Kajlarsko) : Saturday July 10
    Έμπορε-Εμπόριο (Ν. Κοζάνης) : 2ο Σάββατο Ιουλίου

    Tiolishta (Kostur) : July 13
    Τιόλιστα-Τοιχιό (Ν. Καστοριάς) : 13 Ιουλίου

    Crvorinovo (Negushko) : July 14 to 15
    Τσαρβορίνοβο-Μαρίνα (Ν. Ημαθίας) : 14-15 Ιουλίου

    Bituse (Lerin) : July 14 to 15
    Μπίτουσε-Παρόρι (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Ιουλίου
    Ofcharani (Lerin) : July 19 to 20
    Οφτσάρανι-Μελίτη (Ν. Φλώρινας) : 19 και 20 Ιουλίου

    Sheshtevo (Kostur): July 19 to 20
    Σεστέβο-Σιδηροχώρι (Ν. Καστοριάς) : 19 και 20 Ιουλίου

    Aposkep (Kostur) : July 19 to 20
    Άποσκεπ-Απόσκεπος (Ν. Καστοριάς) : 19-20 Ιουλίου

    Gorna Kotori (Lerin) : July 25 to 26
    Γκόρνο Κότορι-Άνω Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 25-26 Ιουλίου

    Patel (Lerin) : July 26 to 27
    Πάτελε-Άγιος Παντελεήμωνας (Ν. Φλώρινας) : 26-27 Ιουλίου

    Setoma (Kostur) : July 26 to 27
    Σέτομα-Κεφαλάρι (Ν. Καστοριάς) : 26-27 Ιουλίου

    Spanakopita (Lerin) : 1 to 2 August
    Μπάνιτσα-Βεύη (Ν. Φλώρινας) : 1-2 Αυγούστου

    Krpeshina (Lerin) : August 5 to 6
    Καρπέσινα-Ατραπός (Ν. Φλώρινας) : 5 και 6 Αυγούστου

    Pochep (Maglensko) : August 6 (for Mirko Ginova)
    Πότσσεπ-Μαργαρίτα-Ν.Πέλλας) : 6 Αυγούστου (για τη Μίρκα Γκίνοβα)

    Dolno Kotori (Lerin): 14 to 15 August
    Ντόλνο Κότορι-Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Αυγούστου

    Brandy (Kajlarsko) : 15 August
    Ράκιτα-Ολυμπιάδα (Ν. Κοζάνης) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου

    Neret (Lerin) : 15 August
    Νέρετ-Πολυπόταμος (Ν. Φλώρινας) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου

    C'cgas (Giannitsa): 15 to 16 August
    Τσ'τσγκας-Σταυροδρόμι (Ν. Πέλλας) : 15-16 Αυγούστου
    Kroncelevo (Voden) : August 23-24-25
    Κροντσέλεβο-Κερασιά (Ν. Πέλλας) : 23,24,25 Αυγούστου

    Fire (Maglensko): Last weekend of August
    Πόζαρ-Λουτράκι (Ν. Πέλλας) : Τελευταίο Σαβ / κύριακο Αυγούστου

    Mokren (Lerin) : August 15
    Βαρυκό (Φλώρινας) : 15 Αυγούστου


    Θα ειμαστε παρόντες σε κάθε πανηγύρι για να δειξουμε με κάθε τρόπο ειρηνικό πως εδώ δεν είναι παιδική χαρά, εδω είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα!
    Παρακαλούμε αναδημοσιεύστε και προωθήστε.

    Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος5/2/13

    http://oladeka.blogspot.gr/2013/01/bansko-2013.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ