19.1.11

Πρόσωπα 2010 | Φίλιππος Πετσάλνικος [4]

Bundesrepublik

Bundesrepublik (Deutschland) = Ομοσπονδιακή Δημοκρατία (της Γερμανίας)

Αν και σπούδασε νομικές επιστήμες στην (Δυτική τότε) Γερμανία, ώστε (σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα) να γίνει στο τέλος δικηγόρος, και ενώ διατηρεί στενούς οικογενειακούς δεσμούς με την μεγάλη αυτή κεντροευρωπαϊκή χώρα ως βουλευτής Καστοριάς, αλλά και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ήδη μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, μέσα στο 2010 εξέπληξε όχι για μια φορά, αλλά για μια σειρά μάλλον άγαρμπων πληθωρικών ενεργειών του, που αφορούν την Γερμανία, την Καστοριά και την Μακεδονία ευρύτερα.
Με σκοπό να δείξει ότι αμύνεται υπέρ των εθνικών δικαίων, στις αρχές του 2010, λίγο έλειψε να κηρύξει εμπορικό και καταναλωτικό εμπάργκο κατά της Γερμανικής Δημοκρατίας, κατακεραυνώνοντας θεούς και δαίμονες. Από την Άγκελα Μέρκελ μέχρι τον (προφανώς αείμνηστο και προφανώς παγκοσμίως άγνωστο) θυρωρό του Μπετόβεν (αν είχε θυρωρό ο μουσουργός).

Kατόπιν συνέχισε να εκπλήσσει για την παταγώδη ανακρίβεια της ιστορικού ισχυρισμού, ότι σε αντίθεση με την μικρά (πλην όμως… τίμια) Ελλάδα που σαρώνει τα βραβεία Νόμπελ, η Γερμανία δεν είχε να επιδείξει βραβεία και βραβευμένους με Νόμπελ! (Και ας έχει λάβει η Γερμανία 103 Νόμπελ, ενώ η Ελλάδα 2 μόνο). Ευτυχώς όμως σχετικά σύντομα αναδιπλώθηκε και προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα. Στο πλαίσιο αυτής της αναδίπλωσης, δημιούργησε το περίφημο φιλόπτωχο υπέρ της Ελλάδος τραπεζικό λογαριασμό, το καταθετικό προϊόν του οποίου θα διατεθεί για την δημοσιονομική σωτηρία της χώρας που ενέπνευσε τον Γκαίτε, τον Μύλερ, τον Χαίλντερλιν και άλλους αναρίθμητους Γερμανούς φιλέλληνες. Κανείς δεν έμαθε ποτέ αν και πόσα μαζεύτηκαν.

Αλλά η νηνεμία δεν διατηρήθηκε επί μακρόν. Επανήλθε στην δημοσιότητα μετά την αποκάλυψη ότι, φιλονικώντας αδικαιολόγητα με τα στελέχη της Παμμακεδονικής που μάχονται για τα εθνικά δίκαια και την ελληνικότητα της Μακεδονίας εκτός Ελλάδος, όχι μόνο τους υπενθύμισε ότι ο ίδιος είναι περισσότερο Μακεδόνας απ’ αυτούς, αλλά καθώς λέγεται, τους επέρριψε κι’ από πάνω τις αποκλειστικές ευθύνες για το ναυάγιο της Ελλάδος στο σχετικό ζήτημα. Στο ίδιο πνεύμα εντάσσεται και η ρήξη του με τους εκπροσώπους των Ελλήνων στην άκρη του κόσμου, ακόμη και στην Νότια Αφρική, (πρόκειται για Έλληνες που εγκαίρως όπως και όλοι οι άλλοι ξενιτεμένοι αντιλήφθηκαν ότι για το καλό τους δεν υπήρχε προκοπή στην γενέτειρα).

Aλλά ο κ. Φ. Πετσάλνικος, βουλευτής Καστοριάς και πρόεδρος της Βουλής, εντός του 2010, φρόντισε να ξεσηκώσει για μια ακόμη φορά τους πάντες, με εξαίρεση τους πιστούς αναμεταδότες σε επίπεδο Καστοριάς. Ο λόγος αυτής της κατάστασης που οδήγησε σε ανοικτή περίπου διαφωνία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση, ήταν η προσπάθειά του να επιβάλλει στον νομό Καστοριάς, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, ακόμη έναν δήμο. Τον Δήμο Μακεδνών, από την πρωτεύουσα του οποίου έλκει ο ίδιος την καταγωγή του, και όπου συγγενικό του πρόσωπο (αδελφός) διετέλεσε δήμαρχος, φιλοδοξώντας ίσως να επανέλθει.

Αυτοί ήταν οι λόγοι τους οποίους, αδούλωτοι και αφίμωτοι, κάποιοι από τους αναγνώστες, υπέδειξαν τον κ. Φ. Πετσάλνικο ως πρόσωπο της χρονιάς 2010.
(«Κάθε χρονιάς εδώ και 30 περίπου χρόνια», θα πλειοδοτούσε η ΟΔΟΣ, αν δεν κινδύνευε να θεωρηθεί ασεβής).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ