5.7.11

Φ. Πετσάλνικος | Απάντηση σε δημοσιεύματα για την περιουσία του

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με την επαναφορά ενός θέματος που έχει διευθετηθεί εδώ και καιρό, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για ακίνητο που διατηρεί στην Καστοριά.
«Ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε», επαναλαμβάνει ο κ. Πετσάλνικος και τονίζει πως τα περιουσιακά του στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική του δήλωση όσο και στο πόθεν έσχες.
«Όπως είχα δηλώσει και τον περασμένο Μάρτιο, όταν κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά, ότι ούτε εγώ ούτε η οικογένειά μου έχουμε αποκρύψει ή επιδιώκουμε να αποκρύψουμε τίποτε.
Την κύρια κατοικία και όχι εξοχικό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την κτίσαμε τη δεκαετία του '90 σε χωράφι 5,5 στρεμμάτων έξω από το χωριό μου στο Μαυροχώρι Καστοριάς, με δάνειο που πήραμε τότε και αποπληρώνουμε ακόμη. Σημειώνεται ότι η αντικειμενική αξία της κατοικίας και του χωραφιού είναι 84.000 ευρώ. Η αποθήκη και η πισίνα των 45τ.μ. έγιναν επίσης τη δεκαετία του 90. Εξυπακούεται ότι τα περιουσιακά μου στοιχεία δηλώνονται τόσο στη φορολογική μου δήλωση όσο και στο πόθεν έσχες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής και για το θέμα της πισίνας στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα διευκρινίζει: «Πέρυσι διαπιστώσαμε ότι ως προς την πισίνα ο μηχανικός δεν είχε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να εκδοθεί η σχετική άδεια και δική μας παράλειψη φυσικά ήταν ότι δεν είχαμε ελέγξει νωρίτερα αυτή την έλλειψη. Γι' αυτό και προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι την αυτοψία της Υπηρεσίας προκειμένου να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ( πρόστιμα κτλ). Η αυτοψία διαπίστωσε ότι και η αποθήκη δεν είχε την απαιτούμενη απόσταση από το διπλανό χωράφι και έπρεπε να κατεδαφιστεί. Η διαδικασία της ταυτοποίησης που είχε ξεκινήσει από την οικογένειά μου έχει ολοκληρωθεί. Ήδη η αποθήκη έχει κατεδαφιστεί και η πισίνα τακτοποιήθηκε πολεοδομικά με την έκδοση της άδειας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία».
«Είναι απορίας άξιο», καταλήγει ο κ. Πετσάλνικος, «γιατί ένα θέμα που έχει διευθετηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν από τα δημοσιεύματα, επανέρχεται τώρα και με αυτόν τον τρόπο στην επικαιρότητα».

πηγή Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/7/11

    Φαίνεται ότι ο κ. Πετσάλνικος δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος και κυρίως της θέσης που τον τοποθέτησε ο πρωθυπουργός, γι' αυτό εκπλήσσεται, ή δείχνει ότι εκπλήσσεται.
    Η Ιστορία –δυστυχώς- γράφτηκε γι’ αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ