22.12.12

ΟΔΟΣ: Στοιχειώδης λογική




EΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ τελευταία στιγμή  ο Δήμος Καστοριάς και συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, αντιλήφθηκε ότι η παλιότερη απόφασή της για την διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού προμήθειας γιρλαντών για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ύψους 120.000,00 ευρώ που διενεργήθηκε κανονικά και ανέδειξε μάλιστα μειοδότη, βρίσκεται πλέον όχι μόνο εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και κάθε λογικής.

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ μάλιστα, αν αναλογιστεί κάποιος την δεινή οικονομική κατάσταση, όχι μόνο του Δήμου Καστοριάς αλλά και του κοινωνικού συνόλου, και ιδιαίτερα την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά, καταμεσής του χειμώνα -την περίοδο Χριστουγέννων έως τα καρναβάλια- με τις δαπάνες θέρμανσης στα ύψη. Αν επέμεναν στις αποφάσεις τους, ο δοκιμαζόμενος κόσμος, έκπληκτος θα διαπίστωνε ότι σε εποχές ισχνών αγελάδων και φτώχειας, εκεί στον Δήμο, το γιορτάζουν σπάταλα το έθιμο.

ΕΤΣΙ, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καστοριάς με  απόφαση της, ματαίωσε τον διαγωνισμό και τα αποτελέσματά του και απέφυγε μια γκάφα ολκής που θα εξέθετε την δημοτική αρχή ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινής γνώμης.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι η μοναδική σπατάλη. Κυκλοφορούν φήμες και για άλλες, λιγότερο εμφανείς ή προκλητικές. Λειτουργικές και παρασιτικές, όπως λουκούλλεια δείπνα.  Όλες αυτές οι δαπάνες, έξυπνα θα ενεργήσει ο Δήμος Καστοριάς,  αν αντιλαμβανόμενος την έκτακτη ανάγκη στην οποία αναμένεται να βρεθεί ο τόπος, σε περιβάλλον που θα θυμίζει κατάσταση πολιορκίας, περικόψει το ταχύτερο δυνατό.
Κάθε ένδειξη πρακτικότητας ακόμη και αν δεν είναι σωφροσύνη, δείχνει τουλάχιστον ότι δεν χάθηκε η στοιχειώδης λογική.


Σχετικό κείμενο: Ν.Π. Faux Society


Φωτό: Καζιμίρ Μαλέβιτς 1878-1935. Κρατικό Ρωσσικό Μουσείο Αγίας Πετρούπολης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/12/12

    Εδώ δεν έχουμε να φάμε... κι αυτοί στην κοσμάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ