29.6.21

Πομπηία


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Πομπηία

[...] Όπως συνηθιζόταν να αναφέρεται ως σχετικά πρόσφατα, απ’ αυτούς που ήθελαν να διαφημίσουν την Καστοριά, η πόλη καθρεπτιζόταν στα νερά της. Αυτό βέβαια είναι μια μεγάλη αλήθεια. Διότι πράγματι η ασχήμια της Καστοριάς και η κατάντια της από τους δημάρχους όλους (των τελευταίων δεκαετιών) αντικατοπτρίζεται στην λίμνη που αιχμαλωτίζει το είδωλο μιας τοξικής πόλης σε κατάσταση μόλυνσης, αποσύνθεσης.

Πομπηία

ΟΔΟΣ 3.6.2021 | 1082


10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/6/21

    Έχουμε καινούριο 32 χρονών πορτοκαλομπλε μηχάνημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/21

      Να μας απαντήσει η ΔΕΥΑΚ πόσοι βοθροι καταλήγουν στη λίμνη

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/21

    H Τοξική Αρχόντισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/6/21

      Το τριχλωροαιθάνιο και τετραχλωροαιθάνιο είναι χημικές ενώσεις επιβλαβείς για την υγεία. Τώρα και νιτρικά...;;;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/6/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/6/21

    Πέντε ποδήλατα θαλάσσης οι ηλίθιοι να τα έδιναν στους πιτσιρικάδες που ψοφάνε για περιπέτεια να πάνε πάνω κάτω την λίμνη θα έκανε τα πράγματα καλύτερα αλλά πού μυαλό και δημιουργική φαντασία οι μυαλοφυγόδικοι.

    Τελικά ο καστοριανός ψηφοφόρος πρέπει να "σκάψει" πολύ μέσα του για να αρχίσει να διακρίνει ποιότητα και στο μεταξύ οι τετραετίες φεύγουν αλαργινά πουλιά, και στα ήδη υπάρχοντα διογκωμένα προβλήματα προσθέτονται νέα και η δυσλειτουργικότητα του καθημερινού τοπικού πολιτικού και κοινού βίου χτυπάει όχι απλώς κόκκινο αλλά λάβα....

    Μία νομίζω προς την σωστή κατεύθυνση αρχή θα ήταν η εξής: σύγκλιση του ΔΣ εκτάκτως με τα εξής κατεπείγοντα θιγησόμενα προς απόφασιν θέματα.

    1ον. Άμεση ΑΠΟΛΥΣΗ όλων ΟΛΩΝ των ειδικών συνεργατών, συμβούλων, σφουγγοκωλάριων κλπ. Όταν ο δήμος χρειάζεται ειδικές συμβουλές ειδικών θα απευθύνεται σε αυτούς αφού πάρει προσφορά με την φθηνότερη αμοιβή και θα τον/ την πληρώνει με την ώρα.

    2ον. Συγχώνευση αντιδημαρχιών. 3,4 για όλα τα αντικείμενα. Όποιος θέλει και μπορεί. Όποιος δεν θέλει, καλή καρδιά και ζουμί από λάχανο.

    3ον. Έμμισθη παραχώρηση εκμετάλλευση όλων των ακινήτων του δήμου με σκοπό των προσποορισμό εσόδων.

    4ον. Κατάργηση χρήσης των δημοτικών οχημάτων για μετακινήσεις αιρετών και διορισμένων στελεχών. Μόνο καταβολή αποζημίωσης εξόδων κίνησης από το πρατήριο καυσίμου με απόδειξη ταμειακής και πληρωμή στον δικαιούχο για το ιδιωτικό του όχημα ή τοποθέτηση συστήματος ανιχνεύσεως κίνησης και τοπογραφικής προβολής στα υπηρεσιακά. Οποιοδήποτε είναι φθηνότερο.

    5ον. Μείωση δημοτικών τελών 20% για τουλάχιστον 8 μήνες και με δόσεις για όσους δυσκολεύονται.

    6ον. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απαλλάσσονται τελών για τραπεζοκαθίσματα μέχρι τον Μάιο 2022.

    7ον. Μείωση 20% των αποδοχών ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στην δημοτική αρχή. Όποιος μουσκλώσει ξύδι ΤΟΠ ή αναζητά την τύχη του στον ιδιωτικό τομέα.

    8ον. Θέσπιση και εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου κάθε έργο ενέργεια της κάθε διεύθυνσης θα μπορεί να 'παρακολουθείται' ηλεκτρονικά για την εξέλιξη του και ποιός υπάλληλος αρμόδιος είναι χρεωμένος σ' αυτό. Παράλληλα δε οι πολίτες κάνοντας εγγραφή με τα πραγματικά τους στοιχεία βάσει εγγράφων (μετρητής ΔΕΗ, αριθμός δημοτολογίου κλπ) να μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις κλπ.

    9ον. Όσα υπηρεσιακά οχήματα δεν κινούνται και ειδικά όπως συμβαίνει τα Σαββατοκύριακα να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των απομάχων της ζωής τους ηλικιωμένους μας.

    10ον. Επιβολή ειδικού δημοτικού τέλους σε όλες τις μονάδες εκτροφείων γούνας και βυρσοδεψείων της ζώνης ευθύνης του το οποίο θα καταβάλλεται σε ειδικό λογαριασμό και ο οποίος θα ελέγχεται από εξωϋπηρεσιακή επιτροπή και θα αλλάζει με κλήρωση και θα χρησιμοποιείται για σκοπούς περιβάλλοντος (αναπλάσεις, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς κοινών χώρων, κλπ).

    11ον. Τουλάχιστον μία φορά τον μήνα συγκέντρωση δημοτών (θέατρο βράχου, γυμναστήριο) προς συζήτησιν των δημοτικών θεμάτων με τους υπευθύνους των διευθύνσεων.

    Και το τελευταίο αλλά και καλύτερο: τοποθέτηση ορκωτού λογιστή στα οικονομικά του Δήμου από το '91 και μέχρι και τις μέρες μας με απόδοση ευθυνών όπου βεβαιωθούν ατασθαλίες και κάτσιμο στο σκαμνί.

    Τολμήσατε κύριε δήμαρχε και όλοι θα σας θυμούνται για πάντα ενώ χωρίς αυτά δεν θα σας θυμάται κανένας ποτέ. Κάντε την ρήξη και την ανατροπή.

    Τολμήσατε το πραξικόπημα έναντι των τρωκτικών και της αναποτελεσματικότητας και να είσθε σίγουρος ότι ο ορκωτός λογιστής της Ιστορίας θα σας δικαιώσει.

    Τολμήσατε κύριε δήμαρχε γιατί ακούγεται ήδη ανατριχιαστικά ο επιθανάτιος ρόγχος της Αρχόντισσας επί της χειρουργικής κλίνης.

    Έρρωσθε
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/6/21

    Μπλα μπλα μπλα και ο Γιάνης καλά περνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/7/21

      Όσοι έχουν γεμάτες τσέπες περνούν καλά...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/7/21

      Διαχρονικό αυτό.....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ