7.10.21

Εντάχθηκε η αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης του Άργους Ορεστικού

Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και των αγωγών μεταφοράς της πόλης του Άργους Ορεστικού εξασφάλισε ο δήμος με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», με προϋπολογισμό σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναμένεται επιλύσει οριστικά τα χρόνια προβλήματα του υπάρχοντος δικτύου και να αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Έρχεται να συμπληρώσει το έργο «Εσωτερικό υδραγωγείο πόλης Άργους Ορεστικού» που έχει ολοκληρωθεί με προϋπολογισμό 1.880.000 ευρώ περίπου κι έχει ήδη ορατά οφέλη. Αναλυτικά περιλαμβάνει:

▪ την αντικατάσταση του παλαιού αγωγού τροφοδοσίας (από τις κεντρικές δεξαμενές στο Μαύρο Βουνό, οι οποίες είναι σε φάση αντικατάστασης από χρηματοδότηση του προγράμματος "Φιλόδημος Ι") με νέο αγωγό συνολικού μήκους 2.963,46 μ.
▪ την κατασκευή δύο υποδικτύων ύδρευσης χαμηλής και υψηλής ζώνης, συνολικού μήκους 45.053,62 μ.
▪ την τοποθέτηση 47 φρεατίων ελέγχου με τον απαραίτητο εξοπλισμό (δικλείδες ελέγχου, δικλείδες εκκένωσης, αερεξαγωγοί διπλής ενέργειας) κατά μήκος των δύο υποδικτύων.
▪ την κατασκευή 39 στομίων πυρόσβεσης για κάλυψη των κινδύνων από πυρκαγιές, καθώς και την τοποθέτηση μανόμετρων ελέγχου της πίεσης σε χαρακτηριστικές θέσεις των δικτύων των δύο ζωνών για έλεγχο των συνθηκών λειτουργίας του δικτύου.
▪ τον σχεδιασμό του δικτύου δευτερευόντων αγωγών διανομής σύνδεσης στο κεντρικό δίκτυο μέσω διάταξης ειδικού χειρισμού δικλείδων (τοποθέτηση 109 διατάξεων ειδικού χειρισμού - τοποθέτηση 50 διατάξεων καθαρισμού και τοποθέτηση 8 μετρητών και 3.500 αναμονών).

Πρόκειται για μια ακόμη μεθοδική και στοχευμένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, η οποία έρχεται να εκσυγχρονίσει τις υποδομές ύδρευσης της πόλης και να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/10/21

    Στην Καστοριά το έχουν έτοιμο ενταγμένο και δημοπρατιμενο εδώ και 2 χρόνια. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει την ικανότητα να το υλοποιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/21

    Γιατί δεν υποβάλεις γραπτώς αυτήν την ερώτηση και να ζητήσεις και αριθμό πρωτοκόλλου όπως είναι υποχρεωμένοι να δώσουν. Θα πέσει πολύ γέλιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/10/21

      Αυτός είναι ο ρόλος της Αντιπολίτευσης...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/10/21

      Τώρα σώθηκες....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ