5.11.21

«Η ιστορία είναι πρόσωπα και πρότυπα»



Πρόσκληση

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς, σας προσκαλεί στην ιστορική, πολιτιστική και λαογραφική εκδήλωση «Η ιστορία είναι πρόσωπα και πρότυπα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 το πρωΐ, στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Θα τιμήσουμε τους Μακεδόνες ήρωες, καθώς και τον δύσκολο ρόλο της Ελληνίδας γυναίκας στην Επανάσταση του 1821, με ομιλία από την κα Σόνια Ευθυμιάδου Παπασταύρου, παρουσίαση ποιημάτων από την κα Ανδρομάχη Τζήμα και μουσική της εποχής εκείνης από την τοπική μπάντα Χαλκινομανία. Θα προηγηθεί λαογραφικό δρώμενο από την πλατεία Ομονοίας έως την πλατεία Ντολτσό, με συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας και όποιον άλλον επιθυμεί, με παραδοσιακές ενδυμασίες και ζωντανή μουσική. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας ασφαλούς διεξαγωγής ζωντανών θεαμάτων, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Το Δ.Σ. του
Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/11/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/21

    Ας αρχίσουν καλύτερα [....], από τα πιο βασικά: Δεν υπάρχει πλατεία Ντολτσο. Και ούτε χαλκινομανιες, και άλλα [....].
    Το ερώτημα είναι, αν στη σημερινή Ιστορία, τα πρόσωπα είναι πρότυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/21

    Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν πρόσωπα να γράψουν ιστορία τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/11/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/11/21

    άλλαξαν οι καιροί κυράδες μου, τα πρόσωπα και πρότυπα σήμερα λέγονται Steve Jobs, Beyonce και Ronaldo. Η δικιά σας η μπογιά δεν περνάει. Το πόσο προοδευτικός είναι ο σύλλογος το συζητήσαμε στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ