Το υπουργείο το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξετάσει, όπως δήλωσε ο υφυπουργός, «ποια τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν και ποια πρέπει να κλείσουν οριστικά».
Αναταράξεις προκαλούνται από τις εξελίξεις στην υπόθεση λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων στην Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, και ενώ ζητήθηκε από τους βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθούν 10 βουλευτές της περιοχής μαζί με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους και να μεταφέρουν τα αιτήματα, τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες που εκφράζονται στην ευρύτερη περιοχή, αυτό δεν έγινε.
Αντίθετα η υπουργός κατέθεσε το νομοσχέδιό της στην Βουλή, που μεταξύ άλλων θα… εξυγιαίνει και θα εξορθολογίσει «αναβαθμίζοντας» την ανωτάτη Εκπαίδευση. Πληρώνοντας το μάρμαρο η Καστοριά όπως εκτιμάται και με βάση το αποστομωτικό βαρόμετρο αδικίας που υπομένει όλα αυτά τα χρόνια η περιοχή, με τους πολιτικούς της, ιδιαίτερα στον Δήμο Καστοριάς διαχρονικά και τώρα με δήμαρχο τον Ιωάννη Κορεντσίδη.
Ο οποίος υπενθυμίζεται δεν συμμετείχε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη για το Πανεπιστήμιο [σχετικά "εδώ"], και αφού ξέσπασε ο σάλος, οργανώθηκε δημοτικό συμβούλιο με ένα ακόμη… ψήφισμα, που άγνωστο είναι εάν το διαβίβασαν στην Μαρία Αντωνίου τέως βουλευτή Καστοριάς του πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη, που αυτόν τον καιρό, μάλλον δεν πολυεμφανίζεται.
Ταυτόχρονα οργάνωσε και τριήμερη μετάβασή του στην Αθήνα, με άγνωστους τους καρπούς του, αφού δεν είναι ακριβώς γνωστό ποια υπουργεία όργωσε ο κ. Κορεντσίδης.
Προφανώς η δημοτική αρχή θεωρεί πώς με την σπατάλη άφθονου δημοτικού χρήματος για διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι της Καστοριάς του 2022 —που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν γίνει τελικά—«καθάρισε».
Οργανώθηκε δημοτικό συμβούλιο με ένα ακόμη... ψήφισμα, που άγνωστο είναι εάν το διαβίβασαν στην Μαρία Αντωνίου.
Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής κ. Άγγελο Συρίγο, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης την περασμένη Δευτέρα, που μπορούν να θεωρηθούν ελαφρώς κυνικές, η κυβέρνηση προχωρά στην αναδιάταξη του χάρτη των πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα γεγονός που «εκ των πραγμάτων κάποια πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσουν».
Το υπουργείο σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξετάσει, όπως δήλωσε ο υφυπουργός, «ποια τμήματα μπορούν να λειτουργήσουν και ποια πρέπει να κλείσουν οριστικά».
Όλα αυτά προκαλούν ήδη μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους της Καστοριάς που από χρόνια τώρα, εξ αιτίας των ανεύθυνων και χωρίς όραμα πολιτικών, που κατά κανόνα αρκούνται μόνον σε θαυμασμούς και επαίνους, καταγράφουν τα μεγάλα ναυάγια, διαψεύσεις και απογοητεύσεις.
Εύστοχα, αλλά πολύ ανησυχητικά σημειώνεται στην επιστολή της κ. Χρυσούλας Πατρώνου που δημοσιεύεται στην σελίδα 13 του σημερινού φύλλου: «Άραγε, θα μου δοθεί αρκετός χρόνος ζωής ακόμη για να γευτώ κάποια χαρά, ως δημότισσα, στην πόλη μου;» [σχετικά "εδώ"] —και που είναι επίκαιρο για το νέο Βατερλώ. Βατερλώ χωρίς Ναπολέοντα.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Φεβρουαρίου 2021, αρ. φύλλου 1066.
Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.