4.2.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε στην έγκριτη εφημερίδα σας τις παρακάτω σκέψεις μου.

Προς εκείνους τους φορείς που «καθορίζουν» τις υποψηφιότητες δημαρχών, νομαρχών, περιφερειαρχών και βουλευτών της ελληνικής επικράτειας μέσω των τοπικών εφημερίδων Δυτ. Μακεδονίας

Κάθε τέσσερα χρόνια καλούμαστε σύμφωνα με το σύνταγμα μας να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν, μέχρι πρότινος στους τρείς βαθμούς. Τώρα από ότι φαίνεται θα κληθούμε να ψηφίσουμε και για τον Περιφερειάρχη μας.
Παρακολουθώ όσο μπορώ την επικαιρότητα. Άρχισαν τα «όργανα» και άνθρωποι, άλλοι με προσόντα και άλλοι με θρασύτητα, ανεξαρτήτων προσόντων, προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις ότι θα είναι υποψήφιοι για τον α’ ή β’ ή γ’ βαθμό αυτοδιοίκησης.
Δεν μπορώ να αποκλείσω κανέναν μια και η απόφαση τους απορρέει από το σύνταγμα που μας έχει όλους ίσους. Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω και να σχολιάσω μερικά πράγματα για τους ανθρώπους εκείνους που διεκδικούν την υποψηφιότητα τους και την ψήφο μας για την κατάληψη των παραπάνω θέσεων της αυτοδιοίκησης.
Κατά την γνώμη μου οι παραπάνω θα πρέπει να έχουν μερικά από τα παρακάτω προσόντα:
1. Να είναι νέοι στο σώμα και στην ψυχή.
2. Να αγαπούν το έργο των κοινών ή να έχουν δώσει δείγματα καλής γραφής με τα κοινά.
3. Να είναι κάτοχοι ενός πτυχίου ανωτάτης σχολής και να γνωρίζουν τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα και να είναι γνώστες Η/Υ. εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι δεν θα πρέπει να παρατηρηθεί το φαινόμενο υποψηφίου και μάλιστα σε δήμο με 70.000 κατοίκους, να είναι κάτοχος απολυτηρίου δημοτικού σχολείου και να διεκδικεί το θώκο του δημάρχου…
4. Οι υποψήφιοι να προταθούν από τους ίδιους τους ψηφοφόρους της τοπικής κοινωνίας και ει δυνατόν σε χρόνο που οι βουλευτές και οι συνδικαλιστές να είναι απασχολημένοι στο λεκανοπέδιο της Αττικής, είτε για σοβαρή απασχόληση στο κοινοβούλιο, είτε σε σοβαρή σύσκεψη του οργάνου τους ώστε οι ψηφοφόροι να μένουν ανεπηρέαστοι από τα καμώματα και τις προτιμήσεις τους.
5. Οι υποψήφιοι για τα κοινά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οικονομικά οφέλη.
6. Η μπλόφα από ότι γνωρίζω χρησιμοποιείται στους χαρτοπαίκτες και δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.
7. Φρόνιμο είναι ο υποψήφιος να έχει και κανένα ένσημο στο ΙΚΑ και να γνωρίζει από ανεργία.
Τέλος, να γνωρίζουν από διοίκηση, υποτυπώδη λογιστική (διπλογραφικό σύστημα) πότε ένας λογαριασμός χρεώνεται και πότε πιστώνεται και να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, που λέει και η Εκκλησία, και σωστή επικοινωνία με τους συμπολίτες τους.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
Ένας πολίτης που τυγχάνει να είναι ψηφοφόρος της περιοχής Κοζάνης και αυριανός ψηφοφόρος της Δυτικής Μακεδονίας.

Με τιμή
Ναπολέων Γρ. Κοντός
Τηλ: 2461030525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ