24.7.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

κ. Μπαϊρακτάρη,

Αφορμή για την επικοινωνία μας αυτή, αποτελεί η επιστολή ανώνυμου αναγνώστη σας, που δημοσιεύτηκε στη στήλη «Λόγος & Αντίλογος», την Πέμπτη 01.07.2010.
Μια επιστολή, στην οποία, ο ανώνυμος αναγνώστης σας, μου ασκεί άδικη κριτική, συνδυασμένη με μεγάλη δόση παραπολιτικής, φτάνοντας στο σημείο να με εγκαλεί για καιροσκοπισμό στο θέμα της ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στην Καστοριά. Με βάση όλα τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας, καιροσκόπος είναι αυτός που «που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις, για να αποκομίσει προσωπικό όφελος».
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να θυμίσω, ότι δεν ανήκω σ΄ αυτούς που ανακοινώνουν εδώ και χρόνια την ίδρυση πανεπιστημικής σχολής στην Καστοριά, που ακόμα δεν λειτουργεί και δεν ανήκω σ’ αυτούς που την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας μιλάει για συγχωνεύσεις τμημάτων, αυτοί ασχολούνται με την προσωπική τους πολιτική επιβίωση.
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που δεν δέχονται την κριτική ούτε από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο. Όμως όταν η κριτική γίνεται στα πραγματικά γεγονότα και τα παίρνει υπ΄ όψιν της μπορεί να είναι εποικοδομητική. Ζήτησα με ανοικτή επιστολή, κοινή δράση απ΄ όλους τώρα, πριν να είναι αργά, για να αποτραπεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Αυτό άραγε ποιους ενόχλησε;
Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι προφανές, ότι ο ανώνυμος αναγνώστης σας έχει άλλα στο μυαλό του.

Μαρία Αντωνίου

Η εφημερίδα ευχαριστεί την κ. Μ. Αντωνίου για την επιστολή της. Άλλωστε με αυτή, στην ουσία δίνονται όλες οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες με βάση τις οποίες μπορεί να γίνει η προσέγγιση της απαντώμενης επιστολής του ανώνυμου. Η ΟΔΟΣ ασφαλώς και δεν θα είχε κανένα λόγο να μη προσυπογράψει τις εκτιμήσεις της κ. Μ. Αντωνίου, αν, στην πραγματικότητα, ο πλήρης υπαινικτικών αναφορών λόγος της, δεν έδινε άλλη διάσταση στην «παραπολιτική».

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ