26.7.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Άκουσα τα περί «φθηνού εισιτηρίου» της Sky Express που αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής στην τηλεόραση, αλλά και διάβασα σε άλλη τοπική εφημερίδα –εν αντιθέσει με ό,τι γράψατε εσείς την προηγούμενη εβδομάδα- ότι «το εισιτήριο της Sky Espress Αθήνα-Καστοριά-Αθήνα (173,75) είναι φθηνό σε αντίθεση με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα όπου η τιμή είναι στα 230 με 260 ευρώ»!

Έμεινα έκπληκτος που το διάβασα, διότι τον περασμένο Νοέμβριο πέταξα Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη με Aegean με 55,01 ευρώ (σας επισυνάπτω σε φ/α το εισιτήριο). Και έχω κλείσει ήδη εισιτήριο για τα Χριστούγεννα-Θεοφάνεια (στην χάϊ-σίζον περίοδο) με 89,00 ευρώ πήγαινε-έλα.

Από περιέργεια μπήκα στο ίντερνετ ναδω εισιτήρια, έβαλα τυχαίες ημερομηνίες αρχές Οκτωβρίου (σαιζόν με μέση τιμή εισιτηρίων). Η Sky Express (παρ’ όλο που έχει στάνταρ τιμή, δηλαδή 173,75 είτε πετάξεις Παρασκευή είτε Τρίτη κλπ) δεν δίνει εισιτήριο για Οκτώβριο (!), παρά μόνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο!

-Τo site της Aegean μου έδωσε αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα = 115.
-Το site της Olympic air μου έδωσε το ίδιο δρομολόγιο = 104,31
Και το site π.χ. της airtickets.gr μου δίνει το ίδιο εισιτήριο, δηλ. Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα = με 98!

Δεν έμεινα εκεί, στις ίδιες ημερομηνίες το site της Lufthansa μου δίνει εισιτήριο Αθήνα-Φρανκφούρτη-Αθήνα = 139, ενώ το site της EasyJet μου δίνει εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Βερολίνο-Θεσσαλονίκη= 84,98 και Θεσσαλονίκη-Λονδίνο-Θεσσαλονίκη στα 105!

Και να φανταστεί κανείς ότι η γραμμή της Καστοριάς επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Τότε καλύτερα να μην επιχορηγείται, μια και πιο φθηνά είναι να πας στο Λονδίνο ή στο Βερολίνο -σε μη επιχορηγούμενες γραμμές- από ό,τι από την Αθήνα στην Καστοριά και πίσω.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Λ.Κ.


Σημ. της ΟΔΟΥ: Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το εισιτήριο της μη άγονης γραμμής Αθήνα-Καστοριά-Αθήνα επί Athens Αirways ήταν λίγους μήνες πριν περίπου 143 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ