1.10.12

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ: Λόγια από …αέρος;




Σημασία έχει πως η ΔΕΗ απάντησε!



Δεν αποτελεί αυτό συνήθη πρακτική των οργανισμών και αυτό ήδη είναι μια (μεγάλη) πρόοδος. Tώρα όμως εγώ για να δικαιωθώ, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, θα πρέπει να στηριχθώ στο επιχείρημα ότι οι άνθρωποι του συνεργείου δεν κατα ...πάτησαν ακριβώς το οικόπεδο χωρίς την άδειά μου, αλλά ότι παραβίασαν το FIR της οικίας μου καθώς επενέβησαν από αέρος με καλαθούνα εδάφους- αέρος και αλυσοπρίονα (και όχι κλαδευτήρια!).

Όμως πάλι “θα μου βρουν πάτημα” ότι στάθηκαν μετέωροι πάνω από το FIR και ότι εγώ δεν είχα ορίσει σε πόσα μέτρα απόστασης από το χώμα ορίζεται η καταπάτηση στο σπίτι... Και ποιό άραγε να είναι το FIR της γενέτειρας; (τότε είναι που θα ‘πρεπε ν’ αρχίσουμε τις μηνύσεις σε όλα τα πετεινά του ουρανού ντόπια και αποδημητικά).

Τελικά το κούρεμα της κορυφής ενός δέντρου -που καταδικάζεται έτσι εις τον αιώνα να μην μεγαλώσει πια- ορίζεται «στο 10 %» (του όγκου του; του ύψους του; του τραύματός του;)

Το θέμα όμως είναι ότι ενώ εγώ μιλώ για κανονικά ...ψυχικά τραύματα εκείνοι απαντούν με τη λογική του χωροφύλακα. Οι οργανισμοί έχουν το νόμο με το μέρος τους. Σε μας θα απομένει η οργή, η πίκρα και η “αναγνώρισή” της φυσικά από το κράτος το οποίο θα συνεχίσει έτσι να κάνει τη δουλειά που έχει μάθει να κάνει και με τον τρόπο που γνωρίζει.

Η παροιμιώδης αναισθησία των τοπικών αρχών, η ελεεινή νομοθεσία, η χωριατιά των χωρικών που κατοικούν την ύπαιθρο χώρα, όλα μαζί συντελούν και θα συνεχίσουν στην αντιμετώπιση δι’ αυτής της οδού όλων των ...ενοχλητικών δέντρων, ήμερων και αγρίων, μοναδικών και όχι, μαντρωμένων ή «χύμα» .

Επί Ευρωπαϊκού εδάφους μια τέτοια χειρονομία θα τελείωνε με σπασμένα κεφάλια (επί το πλείστον του συνεργείου υποπτεύομαι). Γιατί «η φύση είναι το μεγάλο μας σπίτι». Και κάποτε η εύπλαστη χρηστικότητα των νόμων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και το κεφάλαιο αυτό και να το φοβάται.


ΥΓ. Προσφορά στη ΔΕΗ ο “μάγος” αυτός στην Κρακοβία που δεν προβαίνει σε καταπάτηση, ωστόσο το οικόπεδο “το ‘χει για τα καλά πιασμένο”! Η Χάγη -αν ζητηθεί η γνώμη της- θα δικαιώσει το Δήμαρχο της πόλης (φωτογραφία Ν.Τ.).




* * *

Αγαπητέ κύριε,

Την εβδομάδα που μας πέρασε, κλιμάκιο της ΔΕΗ Καστοριάς πήγε στο Βογατσικό και έκοψε το ...μοναδικό έλατο του χωριού το οποίο βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού μου σπιτιού χωρίς διόλου να έχω ειδοποιηθεί προηγουμένως.
Μάλιστα η κοπή ήταν ακρωτηριαστική σε τέτοιο βαθμό που το δέντρο ηλικίας 40 ετών δεν έχει πια νόημα να υπάρχει.
Θα καταφύγω φυσικά σε κάθε ένδικο μέσο που ως πολίτης αυτής της χώρας διαθέτω και θα καταγγείλω την αχαρακτήριστη ενέργεια της υπηρεσίας σας στις τοπικές αρχές, στα ΜΜΕ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αλλού. Να είστε σίγουρος γι’ αυτό.
με αληθινή οργή


Επαμ. Τσίγκας
ιατρός - νευρολογος
Θεσσαλονίκη


* * *



Αξιότιμε κύριε Τσίγκα,

Λάβαμε τη σχετική διαμαρτυρία μέσω της Δ/νσης Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης η οποία μας τη διαβίβασε άμεσα και κατανοώντας τη δυσφορία και την οργή σας για την κλάδευση του ελάτου στην αυλή της πατρικής σας οικίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

1) Όπως κάθε χρόνο κατά τη θερινή περίοδο οι μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ ΑΕ και καθολικού διαδόχου από 1.5.2012 της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής της ΔΕΗ ΑΕ, πραγματοποιούν επιθεώρηση και συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και απαραίτητα σύμφωνα με τους κανονισμούς κλάδευση των δέντρων που έρχονται σε επαφή ή γειτνιάζουν με αγωγούς. Ο λόγος είναι ότι η επαφή ή η γειτνίαση των δέντρων στα ηλεκτροφόρα σύρματα είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο με πιθανές σοβαρές συνέπειες αλλά και να θέσει σε πιθανό κίνδυνο την ασφάλεια και υγεία των περιοίκων.

2) Ακολουθώντας και φέτος τη διαδικασία ζητήθηκε σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Δασών και τους Δήμους (για τις αστικές περιοχές) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Περ. Καστοριάς/050602/16-05-20 12, ΑΔΕΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝΤΡΩΝ Δήμου Ορεστίδος με αριθ. Πρωτ. 6297/22-05-2012).

3) Στις 20-06-2012 σύμφωνα με το Δελτίο Επιθεώρησης και Συντήρησης Εγκαταστάσεων Διανομής πραγματοποιήθηκε κλάδευση δέντρων που γειτνιάζουν με τα δίκτυα στο Βογατσικό του Δήμου Ορεστίδος.

4) Η κλάδευση του ελάτου στην αυλή της οικίας σας πραγματοποιήθηκε από έξω με χρήση καλαθοφόρου οχήματος, χωρίς να εισέλθουμε στην αυλή, διότι ήταν κλειστή η οικία και η σχετική αναζήτηση απέβει άκαρπη. Ενημερώθηκε το συνεργείο από περιοίκους ότι η οικία κατοικείται περιστασιακά. Σύμφωνα με το υπόψη Δελτίο η κλάδευση πραγματοποιήθηκε σε ποσοστό 10% στην κορυφή η οποία ήταν σε επαφή με το δίκτυο Χαμηλής Τάσης, πίεζε τους αγωγούς και πλησίαζε προς τη Μέση Τάση.

5) Στις συνημμένες φωτογραφίες φαίνεται η θέση του ελάτου ακριβώς κάτω από τους ηλεκτροφόρους αγωγούς και η όσο το δυνατόν περιορισμένη κλάδευσή του.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Κων/νος Κωνσταντινίδης
Διευθυντής Περιοχής Καστοριάς



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Ιουλίου 2012, αρ. φύλλου 651








15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/12

    "Η κλάδευση του ελάτου στην αυλή της οικίας σας πραγματοποιήθηκε από έξω με χρήση καλαθοφόρου οχήματος, χωρίς να εισέλθουμε στην αυλή, διότι ήταν κλειστή η οικία..."

    Είδες η (καλαθοφόρος) ΔΕΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/12

    Πώς να ανοίξει κανείς διάλογο με έναν άνθρωπο, όταν ο ίδιος υπογράφει "με αληθινή οργή" ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος1/10/12

    @Ανώνυμος
    Γράφετε: "Πώς να ανοίξει κανείς διάλογο με έναν άνθρωπο, όταν ο ίδιος υπογράφει "με αληθινή οργή" ;;;"

    Προφανώς είστε υπάλληλος της ΔΕΗ για να τα γράφετε αυτά! Ή πρώην οπαδός του Τσαουσέσκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/10/12

    @ Χρήστος
    Μήπως βιάζεσαι να με βάλεις στο ίδιο τσουβάλι;
    Απλώς αναρωτήθηκα. Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστος1/10/12

    @Ανώνυμος
    -Δεν ανοίγει διάλογο μία Δημόσια Υπηρεσία. Υποχρέωσή της είναι. Και να απολογείται.
    -Όταν καταπατούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι την περιουσία σου σαν να βρισκόμαστε στην εποχή του Τσαουσέσκου, πώς περιμένετε να υπογράψετε, αν όχι «Με οργή»; Θα περιμένατε "Διατελώ μετά τιμής";
    -Δηλαδή αν έρθω εγώ από το διπλανό μπαλκόνι της διαμερίσματός σας στην ίδια πολυκατοικία, και κόψω την κεραία τηλεοράσεώς σας, επειδή εμποδίζει την θέα μου ή την μπουγάδα μου, θα μου στείλετε γραπτή διαμαρτυρία, με υπογραφή «Μετά τιμής;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/10/12

    @ Χρήστος
    Όπως έλεγε κι ένας αληθινά σοφός άνθρωπος:
    "Εγώ να σού απαντήσω.
    Εσύ θα με πιστέψεις;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ανώνυμε" υπ' αριθ. 2 στην ανάρτηση, η επιστολή απευθύνεται στη ΔΕΗ (αν δεν το 'χεις καταλάβει) και ΖΗΤΑ εξηγήσεις (φυσικά ΜΕ ΟΡΓΗ) από την υπηρεσία. Δεν επιθυμεί να ανοίξει κανέναν διάλογο...
    Επομένως προς τι το δήθεν αθώο σου ερώτημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/10/12

    ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΒΟΓΑΤΣΙΩΤΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΗ!! ΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΧΩΡΙΑΤΙΣΑ. ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΝΕ.ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΕΙ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/12/23

      Θέλει η .. να κρυφτεί.. και δεν την αφήνει η χαρά της.. (η περηφάνεια της ήθελα να πω)

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος8/10/12

    ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΒΟΓΑΤΣΙΩΤΙΣΑ,
    ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ?????????

    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ?
    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΥΣ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ", ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΚΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΖΟΥΝΕ...
    ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΑΜΑΤΑ ΜΕ ΛΕΙΨΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΗ ΠΕΡΙΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΓΛΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΑΘΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

    (ΔΕ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΜΕΡΚΕΛ
    ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΤΩΡΑ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "η χωριατιά των χωρικών που κατοικούν την ύπαιθρο χώρα"(...)
    "περήφανη βογατσιώτισα". Έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι; Μίλησα εγώ για χωριάτες του ...Βογατσικού πουθενά; Ισα ίσα...

    Στο βιβλίο μου "Ου απάν' κι ου κατ' ου κόσμους" φαρδιά πλατιά υπάρχει η εξής αφιέρωση:
    "Το παρόν γράφτηκε με σεβασμό στο βογατσιώτικο ιδίωμα, σαν φόρος τιμής στον ανεξάντλητο σκωπτισμό, στην ευθυκρισία επί παντός επιστητού και στην πολυπραγμοσύνη των συγχωριανών -παλιών και καινούργιων-. Στην αναψυχή, την τέρψη και την κρίση τους ανατίθεται. Ως καταγραφή προθέσεων, πόθων, αισθηματικής μετάληψης και πανηγυρικής συνεύρεσης αλλά και ως λυτρωτική άσκηση θάρρους απέναντι στο δυσβάσταχτο φορτίο του θανάτου ας θεωρηθεί επίσης.
    Παιχνίδι αδιάλειπτο μιας παιδικής ηλικίας που δεν κουράζεται ποτέ και συνεχίζει απτόητη να λατρεύει τα ψέματα και τα παραμύθια ως τα βαθιά
    γεράματα. Μέχρι το τέλος!"

    Αυτή η "υπερηφάνεια" σου που μας διαφημίζεις ελπίζω ελπίζω να σου δείξει και το δρόμο της ντροπής αφού δεν ξέρεις καν τι είναι αυτό ("ποιό βιβλίο για το Βογατσιώτικο ιδίωμα μας τσαμπουνάει καλέ αυτός;")για το οποίο σου μιλά κάποιος τιποτένιος που αγνοείς και απορρίπτεις μετά βδελυγμίας...

    Τον ίδιο ακριβώς που φρόντισαν να τον ξυλοφορτώσουν και πάλι εκτός θέματος με ενορχηστρωμένη επίθεση προ ημερών οι ευάριθμοι "ανώνυμοι" παρεπιδημούντες και οι λοιποί παρόμοιοι της συνομοταξίας σου!

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κάτοικος ενός χωριού μπορεί να είναι χωρικός και να μην είναι χωριάτης. Ο κάτοικος μιας πόλης μπορεί να είναι μορφωμένος αλλά χωριάτης. Ο χωρικός μπορεί να έχει κοινωνική μόρφωση ή και να ξέρει αρκετά γράμματα. Ο χωρικός όμως που είναι χωριάτης δεν έχει κοινωνική μόρφωση, είναι κάποτε τελείως ακατέργαστος, ζηλοφθων και κουτοπόνηρος. Όσοι λιγότεροι τέτοιοι χωριάτες σ´ ένα χωριό τόσο το καλύτερο. Τέλος ουδείς προφήτης στον τόπο του. Αλλα για να αποκτήσουν ψυχική γαλήνοι οι οργισμένοι ας δώσουν τόπο στην οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εικασία9/10/12

    Αγαπητή ΟΔΟΣ
    Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρόβλημα ανάμεσα σε έναν πολίτη και μια δημόσια υπηρεσία κι εμείς ως παρατηρητές σε δημόσιο διάλογο οφείλουμε να μην κάνουμε μονόπλευρη θεώρηση. Προς τί ο σάλος; Έχει το δίκιο του ο πολίτης, αλλά εάν παρανόμησε η υπηρεσία θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη και όχι ένα διαδικτυακό "λαϊκό δικαστήριο". Όποιος συγκρατηθεί στον σχολιασμό των δημοσιευμάτων και όχι των προσώπων και των ενεργειών τους (τις οποίες δεν γνωρίζουμε όλες), αναγνωρίζει "και του στραβού το δίκιο", ότι δηλαδή η ΔΕΗ (όσα απωθημένα κι αν της έχουμε) απάντησε κόσμια ("η σχετική αναζήτηση απέβη άκαρπη").
    Για να επανέλθουμε στην τάξη και επειδή φανερώσατε μεγάλη φιλαναγνωσία, ως δασκάλα σάς προτείνω να διαβάσετε, τα μεν αγοράκια της παρέας το "Τέλος καλό, όλα καλά", τα δε κοριτσάκια το "Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι", του Σαίξπηρ και τα δύο.
    Κι εσύ, Επαμεινώνδα, μη βιαστείς να με φανταστείς με κανέναν χάρακα "παρατεταμένο" που λέει κι ο αδελφούλης, γιατί η ίδια τουλάχιστον διαβάζω τα γραπτά σου και τα έχω και σε εκτίμηση. Εσύ είσαι που με συγκίνησες για τον Ίωνα Δραγούμη (μόνο εκείνα που έβγαλες στη φόρα για την Πηνελόπη Δέλτα με πίκραναν, αλλά το ήπια κι αυτό το ποτήρι), εσύ έγραψες για το μπότοξ-ίνοξ (όσο να πεις μια φιλαρέσκεια την έχω η γυναίκα...), εσύ αντέγραψες το γράμμα από τη Μαυροράχη... και να μού επιτρέψεις, η δασκαλίτσα θυμάμαι πάντα το "Ηρόστρατος Α.Ε.".
    Τί σ' έπιασε τώρα και τά 'βαλες με τους Ανώνυμους, σαν να ζωντάνεψε ξαφνικά ου απάν' κι ου κάτου κόσμους, που είνι φόβιους αλλ' όχι πένθιμος;

    Σημείωση για προκατειλημμένους, καχύποπτους αναγνώστες :
    Με τον κ. Επ. Τσίγκα δεν γνωριζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/10/12

    ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΥΨΥΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΟΙΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το νούμερο 99/10/12

    Για το νούμερο 13

    Ίσα, καλέ Ανώνυμε, και μη μάς μπερδεύεις! Είσαι η Περίφανη Βογατσιώτισα ή κάποιος ταπεινός πρωτευουσιάνος; Μάλλον με γνωρίζεις εσύ, ωρέ φίλε, και ξέρεις πώς να μου κάνεις τα νεύρα φυτίλια... Να σε δώ να γελάς και τί στον κόσμο!
    Γνωρίζεις -όσο σού επιτρέπει η υπερηφάνεια σου- ότι το γλυκό, όπως κι αν γράφετΑΙ, σημασία έχει να προσφέρεται με αγάπη και να τρώγεται με ευχαρίστηση, ακόμη και ψιλοκαμμένο (τραγανό, ξεροψημένο το λένε τότε).
    Όταν λέω ότι πλάκωσαν οι ντόπιες, αναφέρομαι σε αυτό το αίσθημα καταπίεσης (ψυχοπλακώματος) που νιώθουμε τελευταία οι περισσότεροι Έλληνες εξαιτίας των επίδοξων σωτήρων μας τύπου Μέρκελ, γιατί αυτήν την παρωδία με τον υπερβάλλοντα ζήλο πάνε να μάς επιβάλουν τώρα και άνθρωποι που θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία. Όπερ έδει δείξαι.
    Δεν είπα ότι έβρισες ευθέως, αλλά καμιά φορά ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, ακόμη κι αν δεν τό'χαμε σκοπό.
    Σε ευχαριστώ που με ρωτάς τί μ' αρέσει και εδώ θα τσιμπήσω σαν ψάρι! Τρελαίνομαι για τυρόπιτα! Όταν έχετε πανηγύρι στο Βογατσικό, να έλθω να με κεράσεις! Κι αν θες σώνει και καλά να κάνεις αγάπη, στείλε μία του χωριανού σου του Νώντα!
    Χρειάζεται και να ταπεινωθείς, για να ανεβείς αληθινά στα μάτια μας... αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ