16.10.12

ΟΔΟΣ: H ΔΟΥ και οι ΔΥΟ



βουλευτές Καστοριάς



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά τις οδηγίες του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του να καταγράψουν τα ακίνητα που ανήκουν στην κυριότητα των υπουργείων τους και τα κτήρια στα οποία θα μπορούσαν να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια ιδιωτών, ίσως και να αρχίζει να διαφαίνεται λύση στο ζήτημα της παραμονής της Δ.Ο.Υ. Καστοριάς σε ακίνητο ιδιώτη, και μάλιστα υπερπολυτελούς προορισμού. Για την μίσθωση του οποίου, προφανώς δαπανώνται χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.

Η ΟΔΟΣ προβάλλει το θέμα επί σειρά ετών, τουλάχιστον δε από τότε που ξέσπασε η κρίση επί ΠαΣοΚ, αλλά σε ώτα μη ακουόντων. Το προκλητικό της υπόθεσης είναι πρωτίστως ότι υπάρχουν κτήρια της κυριότητας του δημοσίου, αλλά και δημοτικά, που όχι μόνο προσφέρονται και είναι κατάλληλα και προπαντός διαθέσιμα, αλλά αν αξιοποιηθούν, με αυτόν τον τρόπο -την μεταφορά και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, αφ’ ενός θα εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά και θα δοθεί ένα παράδειγμα περιορισμού της σπατάλης, αφ’ ετέρου θα επαναδιατάξουν τις ζώνες της Καστοριάς. Ώστε να πάψουν να υπάρχουν οι προνομιούχες και οι εγκαταλειμμένες, όπως του παλιού κέντρου, που αρχίζει να θυμίζει την τραγική Αμμόχωστο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ, βασική ευθύνη έχει η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Αντωνίου που αφού τελείωσε με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την εμβάπτισή της στα κοινοβουλευτικά πράγματα και τις οσιοκατατάξεις, πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να αναλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες.

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΥΘΥΝΗ φέρει φυσικά και ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος. Καλές, και μάλιστα πρώτες οι εθιμοτυπίες και τα προσκυνήματα, καλές και οι συμμετοχές στις διαδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά οι θεωρίες τελείωσαν. Κρίνεται και ο ίδιος για τις προτάσεις και τις παραλείψεις του. Οφείλει να αποδείξει ότι πιάνουν τόπο τα 20.000 ευρώ που στοιχίζουν σε μηνιαία βάση, για κάθε ένα από τους 300 βουλευτές στον ελληνικό λαό.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Ιουλίου 2012, αρ. φύλλου 651

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/12

    Στο ελληνικο Κρατος δεν φτανει να κουρδιζεις το ρολοι σου. Για να λειτουργησει πρεπει να σπρωχνεις τους δεικτες με το δακτυλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/10/12

    Μπράβο στην "Οδό" που τα λέει στα ίσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/10/12

    Για τον 1ο Ανώνυμο :
    Ισχύει αυτό που λες, φίλε. Γι' αυτό καλά θα κάνουμε να κοιτάμε και πού είναι ο Ήλιος, για να καταλάβουμε την ώρα. Κάτι ήξεραν οι παλιοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/10/12

    Καινούρια μόδα είναι αυτή να κλείνουν οι Δήμοι τα σχολεία και να βγάζουν τα παιδιά στους δρόμους; κι ας αφίσουν τιες δικαιολογίες, τα παιδιά είναι ανήλικα, ας έκαναν τη συγκέντρωση ΣαββατοκΎριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/10/12

    Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασίλειος18/10/12

    Παρακολούθησα προ ολίγου σε τοπικό μπλογκ ένα βίντεο με την "κατάληψη" της Εφορίας από μαθητές Δημοτικού και η πρώτη λέξη που μου έρχεται για να περιγράψω την αίσθηση από την όλη κατάσταση είναι -συγχωρέστε με- "αηδία"!
    Μα για όνομα του Θεού εντέλει! Έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι διδασκαλίας και κοινωνικοποίησης και χρειάζεται οι δάσκαλοι (ευτυχώς όχι όλοι) να φθάσουν σε τέτοιες μεθόδους;
    Ο δάσκαλος που "ενέπνευσε" στους μαθητές του τέτοια συμπεριφορά, όταν γυρίσει το μπούμεραγκ στον ίδιο, θα παραδεχθεί ότι οι ακραίες συμπεριφορές δεν φέρνουν τη σωστή λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/10/12

    Αυτη η κουβεντα με τους τροπους αντιδρασης χωραει πολυ νερό. Ειδα κι εγω πριν απο λιγο στην τηλεοραση αυτα που λετε. αληθεια ειναι οχι μονο θλιβερο αλλα και παρανομο να "χρησιμοποιουνται" μικρα παιδια σε τετοιες κινησεις. Απορω ειλικρινα, δεν βρεθηκε ενας ψυχραιμος (για να μη πω μυαλωμενος) να παρεμβει και να μην βιντεοσκοπηθουν και βγουν στην τηλεοραση ανηλικοι, που απαγορευεται; Ο πανικος τελικα τα δικαιολογει ολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/10/12

    Το άκρον άωτον του παραλογισμού :
    Η ίδια Δημοτική Αρχή που ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέα και Αστυνομίας στις καταλήψεις των Σχολείων, αποφάσισε να κλείσει τα Σχολεία, για να πάνε οι ίδιοι Μαθητές στην κατάληψη της Εφορίας!

    Αβάντι, μαέστρο, έναν καλαματιανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλος Ανώνυμος18/10/12

    Ασφαλώς δεν μπορεί να πει κανείς στα σοβαρά ότι όσοι κριτικάρουμε τη σημερινή "διαμαρτυρία" δεν είμαστε και σύμφωνοι με το περιεχόμενο των αιτημάτων. Ο κοινός σκοπός όμως δεν αγιάζει και τα μέσα όσων στην πραγματικότητα, για να πετύχουν ένα καλό, κάνουν οι ίδιοι δέκα στραβά. Τα οποία, βεβαίως βεβαίως, άμα θέλουμε το πιστεύουμε ότι "έλα μωρέ, δεν πειράζει... κανείς δεν θα τολμήσει να μάς κάνει τίποτα... άλλοι κάνουν χειρότερα!"

    ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΚΡΥΩΣΩ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ !!!
    (αλλά δεν θα πέσω και να πεθάνω
    ούτε θα μαλώσω με το γείτονα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/10/12

    Εγώ είδα κι έναν παπά να μιλάει απ' το μπαλκόνη και χωρίς να θέλω να τον προσβάλω αλλά τον λλιπήθηκε η ψυχή μου! Δεν τον ξέρω μάλον από τον Δεσπότη μας θα ήταν. καλά κάνει και η Εκκλησία και συμετέχει, αλλά σαν έξω απ' τα νερά του με φάνηκε ο Χριστιανός, σαν να το έκανε με το ζόρι, γιατί άλλος είναι ο τρόπος της εκκλησίας που ξέρουμε. δεν είμαι και ψυχολόγος, σας λεεω μόνο τις εντιπ΄΄οσεις μου. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε. Σαν να του τόχε ο Θεός γραμένο να δει τι είναι να μιλάς και να μη σου δίνουν σημασία. Γιατί αυτό του κάνανε οι περισότεροι διστιχώς. Εγώ πάντως μαζί του είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανωνυμος19/10/12

    Και ο παππας ανικη στο συνολο μας. Δεν νομιζω οτι εισαι και μαζι του,απεναντιας, διχνεις να το ευχαριστηθηκες,κριμα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/10/12

    Για τον Ανώνυμο του ενδέκατου σχόλιου
    Τι να σου πω ρε φίλε... Κι εσύ δείχνεις να μην ήσουν και στην καλύτερη σου ώρα όταν τα έγραφες αυτά. Ασφαλώς και συμφωνώ ότι ο παπας ανήκει στο σύνολο μας. Τώρα πως εσύ έβγαλες το σιμπέρασμα ότι ευχαριστήθηκα κιόλας ένας Θεός το ξέρει. Αυτός θα εξιχνιάσει τα κρίματα μου κι όχι εσύ μέσον ίντερνετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/10/12

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΟΔΟΣ αφαίρεσε τον πιο πάνω σχολιασμό, και παρακαλεί θερμά κάποιους αναγνώστες να είναι πιο κόσμιοι στα σχόλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/10/12

    ειναι ασχετο με το θεμα του αρθρου και ισως θα επρεπε η εφημεριδα να διαθεσει καποιο χωρο για το σχολιασμο των γεγονοτων ωστε να νην δημοσιευονται σαν σχολια σε ασχετα αρθρα επειδη δεν υπαρχει αλλος τροπος για τον σχολιασμο τους.
    Αν και δεν ειχα καμια ορεξη, τελικα πηγα στην περιφημη "διαμαρτυρια". Και αποφασισα να μην ξαναπαω ποτε!!! μια κακοστημενη παρασταση με τα ανηλικα του Δημοτικου να κανουν κερκιδα και τους ντοπιους πολιτικαντηδες καλεσμενους, επειδη ετσι ειναι το "πολιτικα ορθο", για να εκφωνησουν τους βαρετους χαιρετισμους τους και να μας διαβεβαιωσουν οτι ειναι "μαζι μας", λες και μπορουσαν να πουν οτιδηποτε αλλο. Και τελος καποιος να ουρλιαζει στο μικροφωνο "εμεις θα το κατεβασουμε το πετρελαιο" στηνοντας χορο γυρω απο το κτιριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος22/10/12

    Έχει δίκιο 0 προηγούμενος Ανώνυμος αλλά και η ΟΔΟΣ δημοσιεύει λίγο αργότερα τα άρθρα στο ιντερνετ κι εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε την επικαιρότητα. Λίγο πολύ το συσχετίσαμε λόγω των αλόγιστων δαπανών (που μας έχουν φέρει και αυτές σε αυτήν την κατάσταση), λόγω των κινήσεων των πολιτικών μας, αλλά και του κτιρίου της ΔΟΥ που κάποιοι πήγαν να το παρουσιάσουν σαν κάστρο που πάρθηκε από νήπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ