4.12.13

ΟΔΟΣ: Κάλυψη;


δήμος Καστοριάς
ΟΔΟΣ 1.8.2013 | 702

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές μερικές ημέρες πριν, ύστερα από την άσκηση ένδικων βοηθημάτων κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα, που είχε στόχο την ακύρωση της παραπομπής, τελικά οριστικοποιήθηκε η παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αντιδημάρχου της Καστοριάς, για την παραβίαση του αρχαιολογικού νόμου.

Και πιο συγκεκριμένα για τις λαθραίες ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού, ελάχιστα χρόνια πριν, μερικές εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα και μάλιστα με μηχανήματα του Δήμου Καστοριάς τα οποία φέρεται κατά κατάχρηση κάθε εξουσίας να χρησιμοποιήθηκαν για την διάπραξη σοβαρού ποινικού αδικήματος.

Η υπόθεση, προφανώς προκαλεί σοβαρή προσωπική δοκιμασία του κατηγορούμενου. Ο οποίος επιχείρησε να αποσείσει τις καταγγελίες και τα στοιχεία σε βάρος του, ακόμη και με την επίκληση μαρτυρικών καταθέσεων άλλων παραγόντων του Δήμου Καστοριάς, και συγκεκριμένα άλλου αντιδημάρχου, που μετά από πολλούς μήνες ορκίστηκε ότι την κρίσιμη ώρα, ο εν λόγω υπερδραστήριος αντιδήμαρχος, έπινε μαζί του καφέ στο δημαρχείο.

Από τις έρευνες δεν διαπιστώθηκε αν τελικά υπήρξε ή όχι αποτέλεσμα της απίστευτης αυτής πράξης, για την οποία, ο ίδιος ο κατηγορούμενος μήνυσε τους αυτόπτες μάρτυρες για… ψευδορκία, με προφανή στόχο να εξουδετερωθούν ως αποδεικτικά μέσα. Και όλα αυτά με την ανοχή ή και την ατμοσφαιρική κάλυψη της δημοτικής πλειοψηφίας.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και επειδή ο δήμαρχος Καστοριάς και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, όχι μόνο διατήρησαν στο αξίωμά του τον συνάδελφό τους, αλλά και τον κάλυψαν πλήρως, το ζήτημα έχει σοβαρότατες (τουλάχιστον) πολιτικές προεκτάσεις, που διαχέονται σε ολόκληρη την πλειοψηφική ομάδα του Δήμου Καστοριάς. Χωρίς να αποκλείεται τίποτε πλέον.

 Και αφορούν ακόμη και τον ίδιο τον δήμαρχο ο οποίος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, αν συνεχίζει να καλύπτει ή όχι τον αντιδήμαρχό του.

Ειδάλλως θα συνεχίσουν να πλανώνται ερωτήματα και φήμες για το ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που απέτρεπαν την λήψη προληπτικών μέτρων διαχωρισμού των προσωπικών και συλλογικών ευθυνών, εκεί στον Δήμο Καστοριάς.

Το θέμα αφορά και μεμονωμένα τους υπόλοιπους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, και αναμένεται να έχει αντίκτυπο και σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία της δημοτικής πλειοψηφίας.

Η ΟΔΟΣ παρουσίασε κατ' επανάληψη το θέμα στο παρελθόν και άσκησε κριτική για την παράλειψη του δημάρχου να καταστήσει σαφές ότι διαχωρίζει τον Δήμο Καστοριάς από τις πιθανές ή όχι -αυτό θα φανεί- ποινικές ευθύνες του στενού συνεργάτη του.

Τώρα, ύστερα από μια ανεξήγητη ανοχή, ζημιωμένος είναι πρωτίστως ο Δήμος Καστοριάς, του οποίου, με όλα αυτά που συνέβησαν, υποβαθμίστηκε αισθητά και ακόμη περισσότερο το επίπεδο.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Αυγούστου 2013, αρ. φύλλου 702

4 σχόλια:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ