29.12.13

Αναγνώστες έγραψαν: «Σαν παλιό σινεμά»



Στις 25 Αυγούστου, στο δημοτικό σχολείο Βογατσικού ανέβηκε η παράσταση «Σαν παλιό σινεμά» από μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου του Βογατσικού, σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Αποστολίδου. Αποσπάσματα από παλιές ελληνικές ταινίες που αγαπήσαμε, μεταφέρθηκαν στη σκηνή από τους μικρούς ηθοποιούς με εξαιρετικό μπρίο και ζωντάνια, που απέδωσαν με επιτυχία δύσκολους ρόλους καταξιωμένων ηθοποιών, χαρίζοντας γέλιο, συγκίνηση, τρυφερότητα, κέφι, στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά τον υπαίθριο χώρο του σχολείου και χειροκροτούσε ενθουσιασμένο σε όλη την παράσταση. Το έργο ανέβηκε και φέτος από το Σύλλογο Γυναικών Βογατσικού «Η Βογατσιώτισσα», στα πλαίσια των «Δραγουμείων», που για πρώτη φορά οργάνωσε το 2006 ο Χρυσόστομος Τζημάκας, τιμώντας τη μνήμη του.

Είναι μεγαλείο ψυχής να κάνεις τη μεγάλη σου απώλεια δημιουργία, τον πικρό σου πόνο χαρά για τους άλλους, την βαθειά σου θλίψη έργο προσφοράς, να απλώνεις το χέρι σου που τρέμει από το πένθος και να το κάνεις σταθερό για να βοηθήσεις κάποιον να στηριχθεί. Όλα αυτά έγιναν από τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας ΄Αργους Ορεστικού και την δασκάλα τους Αργυρώ Αποστολίδου, που ήρθαν στο Βογατσικό με βαρύ πένθος αλλά και αξιοπρέπεια, και αγκάλιασαν τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του χωριού. Στήσαν μαζί μια παράσταση χαράς, προσπαθώντας όλο το διάστημα της προετοιμασίας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, που κύλησαν τέλος, πίσω στα παρασκήνια, την ώρα που το κοινό μπροστά χειροκροτούσε τους μικρούς ηθοποιούς.

Τους θαυμάζω για τη δύναμή τους, να κάνουν την πίκρα τους για τον χαμό του αγαπημένου τους Βαγγέλη –που ήταν και αγαπημένος πολλών- προσφορά. Τους ευχαριστώ που αυτή η δύναμη μετατράπηκε σε πράξη αγάπης. Γιατί με μεγάλη αγάπη στάθηκαν δίπλα στα παιδιά του Βογατσικού, να τους διδάξουν υποκριτική, αλλά και τι σημαίνει συλλογικότητα, τι σημαίνει να δουλεύεις σαν ομάδα και σαν σύνολο και όχι να χρησιμοποιείς την ομάδα για να προβάλλεις το άτομό σου. Τους συγχαίρω για τα βαθειά τους αισθήματα και την ευαισθησία τους, για το ήθος και την δοτικότητά τους και τους εύχομαι να συνεχίσουν να έχουν επιτυχίες.

Σάσα Τζημάκα-Νάτσινα

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 706

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ