24.7.14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


Πέμπτη 24.7.2014 | 750

Η κλιμάκωση των προκλήσεων


Γι’ αυτό άλλωστε ο σκοπιανός αντιπρόεδρος της Βουλής, ενός κράτους στο οποίο όλο και πιο συχνά αποκαλούν χαιρέκακα την Ελλάδα «Γιουνανιστάν» συνέχισε: «Η δήλωση του κ. Σαμαρά μοιάζει με δήλωση πολιτικού του 19ου αιώνα που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων... Σχετικά με τα περί μη ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, τον προτρέπουμε, εφόσον έχει χρόνο στη διάθεση του, να επισκεφθεί για μία εβδομάδα τη Φλώρινα, την Έδεσσα και τα χωριά της Καστοριάς για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από την μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα»

Διαβάστε επίσης:

ΜΠΕΣΣΗ ΜΙΧΑΗΛ:
Jack-Pot

ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ:
Η ιδιωτικοποίηση
της ΔΕΗ είναι ασύμφορη!

ΛΟΓΟΣ & ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

-Ο σεμνός ανώνυμος αναγνώστης σου
(περί προφητειών κι ομοδόξων)

-Αναγνώστης
(η επανεμφάνιση του κ. Φ. Πετσάλνικου)

ΣΤΡΑΤΟΥ ΗΛΙΑΔΕΛΗ:
Το σκαληνό τρίγωνο της αμαρτίας

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Στο νησί της Μεγαλόχαρης

ΟΔΟΣ:
Πινακίδων συνέχεια

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Κόμμα «σωτήρας» ή «επιταχυντής εξελίξεων στο κοινωνικό πεδίο»; 

Η πρώτη ύλη της συνωμοσιολογίας

Οι νεοελληνικοί μύθοι

... κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 24.7.2014  750

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/7/14

    Όπα και η διόρθωση!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τήν νεότητα παιδαγώγησον, τό γῆρας περικράτησον...24/7/14

    Ευχαριστώ, κύριε Μπαϊρακτάρη και φίλοι της "ΟΔΟΥ" για την προσοχή σας. Ίσως για πολλούς δεν είναι ζήτημα υψίστης σημασίας, παρά μια απλή διόρθωση που χρειαζόταν.
    Ισχύει όμως : Ό,τι αγαπάμε δεν το ξεχνάμε. Ούτε φυσικά το παραβλέπουμε.
    Και η ελληνική γλώσσα και ο ηλιοπότης ποιητής είναι Αγάπες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναγνώστης27/7/14

    Το γεγονός ότι η ΟΔΟΣ προκαλεί σχόλια πριν ακόμη κυκλοφορήσει αποδεικνύει πόσο ανυπομονούν οι αναγνώστες της να τη διαβάσουν και πόσο πολύ ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο κάθε της φύλλου. Συγχαρητήρια στον εκδότη της, που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/7/14

    Θερμά συγχαίρουμε την συνεργάτιδα της εφημερίδας Σ. Ευθυμιάδου για το μήνυμα με το οποίο συμμετέχει στην πολύ πετυχημένη εκστρατεία κατά της βίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Καστοριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τη δημοσίευση στην έγκριτη εφημερίδα σας για τη συμμετοχή της Αναστασίας Βαϊνά στην Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας αποστέλλω ένα μικρό κείμενο για την ίδρυση, τη στελέχωση, και το σκοπό της Ορχήστρας αυτής.


    ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ “E.U.Y.O.”

    “Ένας θεσμός μεταξύ των καλύτερων του είδους του…”
    'New York Times'

    Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μια ορχήστρα που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ενώνει τους πιο ταλαντούχους νέους μουσικούς της Ευρώπης υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης διευθυντών ορχήστρας, σε ένα σύνολο που ξεπερνά τα πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά, θρησκευτικά και πολιτικά όρια, στην κοινή αναζήτηση της μουσικής τελειότητητας.
    Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Youth Orchestra-EUYO) είναι μία από τις πλέον λαμπρές και δυναμικές ορχήστρες του κόσμου. Πέντε χιλιάδες περίπου εξαίρετοι νέοι μουσικοί από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν κάθε χρόνο σε ακροάσεις, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε αυτήν. Ιδρύθηκε το 1976 από τους Lionel και Joy Bryer και, έκτοτε, εξελίχθηκε σε ένα θεσμό που παρέχει μια εξαιρετική γέφυρα μεταξύ των μουσικών σχολών και του κόσμου των επαγγελματιών της μουσικής, για περισσότερους από 3.000 απόφοιτους. Μια ομάδα που περιλαμβάνει διευθυντές ορχήστρας, σολίστ και μουσικούς ορχήστρας από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστόνης, τη Βασιλική Ορχήστρα του Concertgebouw και η λίστα συνεχίζεται…
    Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, από τη νέα Υόρκη στη Λευκωσία, από τη Σεούλ στο Σάο Πάολο και από τη Μόσχα στο Ντουμπάι, η EUYO συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής, όπως οι Martha Argerich, Daniel Barenboim, Leonard Bernstein, Herbert von Karajan, Jessye Norman, Mstislav Rostropovich και, ειδικά, με τρεις εξαίρετους Διευθυντές Ορχήστρας, τον Claudio Abbado, τον Bernard Haitink και τον σημερινό Διευθυντή της, τον Maestro Vladimir Ashkenazy.
    Η EUYO είναι γνωστή για το ρεπερτόριό της που αποτελεί πρόκληση από τεχνικής άποψης. Εμπνευσμένα έργα, μερικά ιδιαίτερα δυναμικά, άλλα βαθιά συγκινητικά. Με τέτοια δεξιοτεχνία και ταλέντα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή βραβεία όπως το Βραβείο “Ολυμπία” του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”, το “Prix d'Initiative Européenne”, το “Grant for Young Artists”του “Praemium Imperiale”, καθώς και το “European Union Media Prize”.
    Η EUYO αποτελεί ζωντανή απόδειξη της ρήσης του Αριστοτέλη, σύμφωνα με την οποία “Το σύνολο είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών που το αποτελούν”.
    Ενώ η Ορχήστρα ενθαρρύνει το εξαιρετικό ατομικό ταλέντο, μια από τις ιδρυτικές της αρχές ήταν να καταδείξει το ευρωπαϊκό ιδανικό μιας κοινότητας της συνεργασίας.
    Από το 1976 αποτελεί πρέσβη πολιτισμού για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καλλιεργώντας την πολιτιστική ανάπτυξη, την επικοινωνία και τις ηγετικές ικανότητες μεταξύ των γενιών Ευρωπαίων που διαδέχονται η μία την άλλη. Είναι συνεπώς απόλυτα φυσιολογικό, μεταξύ των μεντόρων της EUYO να βρίσκονται οι Αρχηγοί των Κρατών και Κυβερνήσεων των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι Πρόεδροι και Επίτροποι της ΕΕ, ενώ η Ορχήστρα ενισχύεται οικονομικά από τα 28 κράτη-μέλη και από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    -Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το European Union Youth Orchestra 2014 Summer Tour Brochure με πλήρες πρόγραμμα και πολλές πληροφορίες για την Ορχήστρα.
    μπορεί κανείς να το κατεβάσει από τη διεύθυνση, http://www.youblisher.com/p/933915-European-Union-Youth-Orchestra-2014-Summer-Tour/
    Με εκτίμηση

    Αργύρης Βαϊνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυγό στρουθοκαμήλου29/7/14

    @5
    Άντε να τη συχαρούμε κι εμείς τη συνεργάτιδα της ΟΔΟΥ και τις άλλες διάσημες γυναίκες για τα μηνύματά τους!
    Ποιος λογικός άνθρωπος δε συμφωνεί ότι η βία είναι κακό πράμα;
    Για αυτά τα Κέντρα στηριξης όμως θέλω να ρωτήσω. Υπάρχουν και για άντρες ή η Ευρωπαϊκή Ένωση συγχρηματοδοτεί μόνο για τις γυναίκες;
    Γιατί ξέρω κάποιους πεθερόπληκτους αλλά και άλλους που έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας.
    Τώρα που ο κόσμος στρέφεται να βρει τη σωτηρία του στην Ψυχολογία, μήπως να μην ξεχνούσαμε κι αυτούς τους έρημους τους άντρες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ