Στο τεύχος 733 της εγκρίτου εφημερίδος σας και στη σελ. 5, αναγράφεται η είδηση ότι θα διατεθούν 103.000 ευρώ για την αφαίρεση των αμιαντοπλακών από τον ναό Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά.
Επειδή έχω εργασθεί σε ανάλογες εργασίες (αμισθί πάντα) και μια από αυτές αφορά στην αφαίρεση πλακών αμιάντου από τα σχολεία Συκεών Θεσσαλονίκης, για τις οποίες τιμήθηκα με την ειδική μεταλλική πλακέτα από το δήμο Συκεών (30.1.04), προτίθεμαι να παρέξω (αμισθί) τις υπηρεσίες μου στο έργο αυτό, διότι η διάθεση (ενταφιασμός) και απομάκρυνση του αμιάντου από κτίσματα και η τοποθέτηση αυτών σε ακατάλληλους χώρους, πιθανόν να αποτελέσει (δια μετακινήσεως) πηγή αμιάντου στα πόσιμα ύδατα, με δυσμενέστατες δράσεις και ίσως μακροχρόνια, θανάτους εκ καρκινωμάτων.
Εδώ τοποθετήσαμε (δηλ. στις Συκιές) τον αμίαντο στα θεμέλια ανεγειρόμενων νέων οικιών, δηλαδή τις ενταφιάσαμε εκεί απ’ όπου προήλθαν! Δηλαδή, την αποσάθρωση σερπεντίνου (ειδικό πρασινοκίτρινο πέτρωμα αποτελούμενο εκ πολλών μετάλλων, κυρίως ασβεστίου, μαγνησίου, πυριτίου κτλ).
Εν αναμονή και μετά του προσήκοντος σεβασμού (στον Αγ. Γεώργιο), διατελώ μετά τιμής
Αναστάσιος Κοβάτσης
καθηγητής πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Γάνδης, Τριπόλεως & Τόκυο
ΥΓ Έχω ξαναγράψει για το θέμα αυτό, αλλά ως γνωστόν στην Καστοριά υπάρχουν πολλοί «ειδικοί» για όλα τα θέματα ιδίως τοξικολογικά (λίμνης, ψάρια κτλ). Ελπίζω να γίνει διαγωνισμός για το έργο αυτό με πλήρη στοιχεία διάθεσης αχρήστων πλακών αμιάντου, όπως αυτό έγινε και για τον καθαρισμό της λίμνης με ένα κιλό άζαξ, έναντι 1.200.000.000 δρχ (!!!) και να μην έχει την τύχη της κληρονομιάς Παπαλαζάρου και την τύχη της οικίας Τσαμίση. Η απόρριψης αμιάντου στη λίμνη αποτελεί έγκλημα για τους κατοίκους διότι θα μεταφερθεί δια των ψαριών σε αυτούς που σιτίζονται με μολυσμένα ψάρια, νερό κτλ.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Απριλίου 2014, αρ. φύλλου 735.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.