18.8.14

ΟΔΟΣ: Σύμπτωμα της σοβαρής παθογένειας που χαρακτηρίζει την δημοτική ζωή της Καστοριάς




ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι η νύχτα βγάζει δήμαρχο και η αυγή επίσκοπο, το πιθανό είναι να πιστεύουν ακράδαντα κάποιοι, ότι τα Σαββατοκύριακα εκλέγουν δημοτικούς συμβούλους νυν και αεί αντιδημάρχους. Και ότι μπορεί ταυτόχρονα να τακτοποιούνται πολιτικά, εκλογικά, μετεκλογικά, προεκλογικά ή απλά πελατειακά γραμμάτια.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ να σκεφθεί κάποιος Σάββατο πρωΐ στην θέα φορτηγού του Δήμου Καστοριάς, να οδηγείται ή καθοδηγείται από νυν μέλος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς και αξιωματούχο του Δήμου Καστοριάς (που είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του ήδη δημάρχου Καστοριάς κ. Ε. Χατζησυμεωνίδη) ο οποίος ούτως ή άλλως έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με ζητήματα που ερευνώνται από την δικαιοσύνη; Και μάλιστα την στιγμή που το φορτηγό αυτό, έμφορτο με αδρανές υλικό, (χαλίκι) αδειάζει το φορτίο του μπροστά σε ιδιωτική κατοικία προσώπου, που είναι και αυτό υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αλλά με άλλο συνδυασμό (αυτή την φορά με τον κ. Ανέστη Αγγελή).

ΟΛΑ ΑΥΤΑ, σύμφωνα με καταγγελία συνοδευόμενη από πειστήρια (φωτογραφίες και βίντεο) συνέβησαν το προπερασμένο Σάββατο το πρωΐ, σε παραλίμνιο χωριό όταν έκπληκτοι περαστικοί, διαπίστωσαν ότι ο Δήμος Καστοριάς, όχι μόνο δεν αδρανεί ούτε τις ημέρες αργίας, αλλά ότι ακριβώς αντίθετα, μοιράζει αδρανή υλικά και μάλιστα παρουσία του ίδιου του αιρετού αξιωματούχου.

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ, αν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ή να εξηγηθεί πειστικά, δεν αποτελεί απλά δημοτικό σκάνδαλο, πρόκληση τόσο απέναντι στους υπολοίπους δημότες κατοίκους όσο και για τους ίδιους τους δημοτικούς συνδυασμούς των προσώπων που αναμείχθηκαν, αφού μυστήριο είναι ποια σχέση ακριβώς συνδέει και υποχρεώνει δύο φαινομενικά (πολιτικά) αντίπαλους να συμμετέχουν σε μια συνδιαλλαγή αυτού του τύπου. Αποτελεί σοβαρό παράπτωμα που ενδεχομένως να πρέπει να ερευνηθεί για τυχόν διοικητικές και ποινικές προεκτάσεις του.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑ της σοβαρής παθογένειας που χαρακτηρίζει την δημοτική ζωή της Καστοριάς. Στην οποία ο κάθε τρίτος απλός ψηφοφόρος μπορεί να υποθέσει οτιδήποτε γι’ αυτή την εικόνα ως εξήγηση. Και πως σε κάθε περίπτωση αν συμβαίνουν αυτά στο φως της ημέρας, έστω και Σάββατο, αυτά που μπορεί και να συμβαίνουν την νύχτα να είναι απλά αδιανόητα. Για την ώρα αρκεί η ανησυχία για τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων συμβούλων και τα crash test.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 739.

Σχετικές αναρτήσεις:



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/8/14

    Γι' αυτό κι έφεραν αυτό το αποτέλεσμα στις εκλογές. Η Καστοριά δε τους άντεχε άλλο. 3 χρόνια και πολλά ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/8/14

    @1
    Μόνο μη πούμε στο τέλος και αυτής της πενταετίας :
    "Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ