26.11.14

Δραγούμεια 2014



Την Κυριακή 24 Αυγούστου, στα πλαίσια των Δραγουμείων 2014 στο Βογατσικό, δόθηκε από την θεατρική ομάδα Βογατσικού, η παράσταση «Το πάθημα του βασιλιά Ανδρόνικου» σε διασκευή-σκηνοθεσία Αργυρώς Αποστολίδου, σκηνικά και κουστούμια της ίδιας και βοηθό σκηνοθέτη τον Μάριο Σακκά.
Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί της ομάδας: Γούλα Θωμαή, Δαρλαγιάννη Ιωάννα, Δαρλαγιάννη Σοφία, Καπαχτσής Κώστας, Καρατζαφέρη Κλέα, Κεχαγιάς Βαλάντης, Μήκας Γιώργος, Μπάγγου Γεωργία, Μπλιάγκα Γεωργία, Μπλιάγκας Γιάννης, Πατσογιάννης Δημήτρης, Ρίζου Βιργινία-Όλγα, Ρίζου Κωνσταντίνα, Σαββαρίκα Τζοάννα, Σαρακατσάνης Θανάσης, Σιδέρης Δημήτρης.
Το σενάριο –διασκευή ενός δημοτικού τραγουδιού– απέδωσαν με εξαιρετικές ερμηνείες -που πολλοί θεατές χαρακτήρισαν «σχεδόν επαγγελματικές»- οι μικροί μαθητές-ηθοποιοί. Ζωντάνεψαν την ιστορία του τραγουδιού και ήταν τόσο πειστικοί στο ρόλο τους, που το κοινό έβλεπε να περνούν μπροστά του μεγαλόπρεποι βασιλιάδες και συνετές πυργοδέσποινες, γενναίοι πολεμιστές και ευγενικές αρχοντοπούλες, αυστηρές βάγιες και παμπόνηρες παραδουλεύτρες, και όλα αυτά σε μια πανδαισία μουσικής και λαμπερών κουστουμιών. Η ταύτισή τους με τους ρόλους και το πάθος της ερμηνείας τους ήταν τέτοια που οι θεατές χειροκροτούσαν σε όλη τη διάρκεια του έργου και στο τέλος, μαζί με τα συγχαρητήρια για την απόδοσή τους δεχόταν και ευχές να συνεχίσουν να βελτιώνουν το ταλέντο τους, ώστε να το απογειώσουν στην επόμενη παράστασή τους.

Ν.Σ.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 755


Σχετικά: 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος26/11/14

    Κάτι σαν το "Φεστιβαλ Αθηνών -Επιδαυρου" να πούμε...

    Αλέξης Μινωτής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ