31.10.20

Απεβίωσε ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος

Ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, μετά από μία μάχη τριών εβδομάδων που έδωσε με τον κορωνοϊό. Ο ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  βρέθηκε θετικός στο ιό στις 6 Οκτωβρίου και μερικές ημέρες αργότερα παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή και εισήχθη σε κλινική. Προχθές, σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται, εμφάνισε οξεία πνευμονία και εχθές το πρωί κατέληξε.
Ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος ο οποίος αποτελούσε τον πρώτο τη τάξει στην ιεραρχία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, ηγετική μορφή με πολική επιρροή, ήταν από τους ιεράρχες με την καλύτερη μόρφωση. Σπούδασε θεολογία και κλασική φιλολογία. Το 1973 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Μιλούσε πέντε γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά) και στα συγγράμματά του χρησιμοποιούσε την αρχαία ελληνική και τη λατινική γλώσσα.

Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/11/20

    Άντε,να ζήσετε να τον θυμόσαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/20

    Μα ήταν ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και δε μιλούσε σλαβικές γλώσσες; Θεός φυλάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/20

    οπως φαίνεται στην φωτογραφία ο ιεράρχης έχει πολλούς θαυμαστές. Τόσο πιστούς που πηγαίνουν και φιλάνε το πτώμα αψηφώντας τον κορονοϊό.
    Αναμένουμε την επίσκεψη του Ζήση.

    https://www.spiegel.de/panorama/montenegro-kirchenfuehrer-stirbt-an-corona-glaeubige-kuessen-seinen-leichnam-a-edebe9cc-ccda-4aac-abb2-f4fd49c215b3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ