5.7.21

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | Ι. Σκόρδα
ΟΔΟΣ 22.10.2020 | 1051

Ώρα για δουλειά | Γιάννης Κορεντσίδης 

Πραγματοποιήθηκαν 150 (!) εκταφές στο κοιμητήριο της Καστοριάς από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δ. Λίτσκα, ο οποίος μάλιστα σε συνέντευξή του δήλωσε ότι διατέθηκαν φέτος 25.000 € για τον ευπρεπισμό του κοιμητηρίου (βάψιμο, κλάδεμα, τοποθέτηση καινούριων καλαθών κλπ)!

Ο κ. Λίτσας απογοήτευσε τους βαριά φορολογούμενους δημότες, αφού κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στο πρόγραμμά τους (των "Ώρα για δουλειά" δηλαδή) να δημιουργήσουν νέο, δεύτερο κοιμητήριο.

Ναι, στο πρόγραμμά τους είναι μόνο οι αιφνίδιες εκταφές, το βάψιμο, το κλάδεμα, γενικά ο ευπρεπισμός του κοιμητηρίου και μάλιστα με 25.000 € μόνο για το 2020!

Τα μανίκια της "Ώρας για δουλειά" για την δημιουργία νέου κοιμητηρίου, ΘΑ τα σηκώσουν στο άγνωστο μέλλον, καθώς ο κ. Λίτσκας διαβεβαίωσε ότι... «κάποια στιγμή ΘΑ ασχοληθούμε με αυτό»!

Προφανώς ο αντιδήμαρχος περιμένει μαζί με τον δήμαρχο την συμβουλή των ειδικών συμβούλων-συνεργατών του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, για το πότε πρέπει να ξεκινήσουν την δημιουργία νέου κοιμητηρίου.

À propos μεταξύ των ειδικών συμβούλων του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη είναι σήμερα και ο κ. Δημήτριος Κωτούλας, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών για το κοιμητήριο, επί δημαρχίας κ. Ανέστη Αγγελή.

Ο κ. Κωτούλας λοιπόν, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, αλλά κατάφερε να γίνει ειδικός σύμβουλος του κ. Κορεντσίδη, είχε δηλώσει κατηγορηματικά τον Ιανουάριο 2015 –ως αντιδήμαρχος του κ. Αγγελή– ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την δημιουργία νέου κοιμητηρίου στην περιοχή Αγίου Χαραλάμπους Νέας Λεύκης, και ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου υπάρχουν ήδη 100.000 € και «ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το νέο κοιμητήριο και μέσα στο 2015 πρέπει να ολοκληρωθούν».

Σε λίγο θα γιορτάσουμε την πρωτοχρονιά του 2021. Από την δημιουργία του νέου κοιμητηρίου που «ολοκληρώθηκε» το 2015, έχουμε γιορτάσει ήδη πέντε πρωτοχρονιές. À votre santé!

* * *


Οι δημοτικοί αιρετοί μοιάζουν να μην έχουν πολιτική κρίση. Να μην την διαθέτουν προς την ουσία της. Που δεν είναι άλλη από το να προβλέπουν, να προνοούν και να προλαμβάνουν καταστάσεις.



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Αυτό που παρατηρείται στην Καστοριά, από τα πλέον «επίσημα» γραφόμενα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να μην έχει προηγούμενο. Όχι βέβαια πως και οι συνεντεύξεις τους δεν έχουν το ενδιαφέρον τους. Ποτέ ξανά κατά το παρελθόν οι πολίτες δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο πολιτικής φαιδρότητας και λαϊκισμού που αποπνέουν οι “πολιτικές” αναρτήσεις ορισμένων. Οι οποίοι όλως τυχαίως τυγχάνει να είναι και στελέχη της δημοτικής αρχής φυσικά.

Καθώς μέσω συγκεκριμένων τοποθετήσεων, όχι μόνο ευτελίζουν τον ρόλο ΕΟΔΥ και τις αποφάσεις των πλέον αρμοδίων για την δημόσια υγεία, αλλά φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμα και την επιστημονική κρίση για την τοποθέτηση της Καστοριάς στον επίπεδο επικινδυνότητας 3.

Οι δημοτικοί αιρετοί μοιάζουν περισσότερο από ποτέ να μην έχουν πολιτική κρίση. Να μην την διαθέτουν προς την ουσία της. Που δεν είναι άλλη από το να προβλέπουν, να προνοούν και να προλαμβάνουν καταστάσεις. Να αποφασίζουν κάτι στο παρόν που θα έχει αποτέλεσμα, αντίκτυπο στο μέλλον. 

Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν εξηγήσει με ποια ακριβώς ιδιότητα σχολιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλονται στις περιοχές ανά την επικράτεια και πιο συγκεκριμένα στην Καστοριά. Πώς θα μπορούσαν βέβαια να το κάνουν, όταν οι ίδιοι δεν δείχνουν το σωστό παράδειγμα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι άραγε οι ίδιοι επιδημιολόγοι; Είναι ειδικοί επιστήμονες; Σαφώς και όχι. Παρόλα αυτά, έχουν άποψη για όλα, ανακαλύπτοντας εξωκαστροπολιτάνιους εχθρούς, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την ευημερούσα πόλη (!) Προφανώς επειδή έχουν εκθαμβωθεί από την οικονομική και πολιτιστική άνθηση και ψάχνουν υπόγειους τρόπους για να πλήξουν την Καστροπολιτεία. 

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό αγαπητή ΟΔΟΣ. Ούτε οι ίδιοι εδώ που τα συζητάμε, νομίζω ότι θα μπορούν. Ειδικά όταν από την στιγμή που δεν έχεις την ικανότητα να αντιμετωπίσεις μια κρίση, τότε καταφεύγεις στην δημιουργία “εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών”. Είναι βολικότερο τόσο για τους αρμόδιους της δημοτικής αρχής, όσο και για τους δημότες που παρακολουθούν όσα εκείνοι δηλώνουν.

Γιατί αυτό ακριβώς «αναβλύζει» από κάθε τους τοποθέτηση. Από κατόχους αξιωμάτων, από την κατώτερη ως την ανώτερη βαθμίδα διοίκησης. Βάζοντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα της καφεστίασης, σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από την δημόσια υγεία. Και αναγκάζονται να έρχονται αντιμέτωποι με τις απόψεις τους, όταν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, περισσότερα από πέντε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλεισαν διότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Και μετά σιωπή. Η απόλυτη σιωπή που συνοδεύει ακόμη μία άκαρπη πολιτική τοποθέτηση βασιζόμενη σε ανειδίκευτες σκέψεις.

Απλά τυχαίνει να ξημερώνει Δευτέρα ή Τρίτη και η ζωή να συνεχίζει κανονικά για τους ίδιους. Εμφανίστηκαν, δήλωσαν, έγραψαν την ανακρίβεια τους, ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και μετά κρύφτηκαν. Σαν γνήσιοι εκπρόσωποι του στρουθοκαμηλισμού. Διεκδικώντας μάλιστα την ρελάνς -από ποιους άραγε αν όχι από τους ίδιους τούς εαυτούς τους- διατυμπανίζοντας δεξιά και αριστερά πως είχαν μείνει ανημέρωτοι από τη Πολιτική Προστασία για την υποτροπή της τοπικής υγειονομικής κατάστασης και την τοποθέτηση της πόλης στο επίπεδο 3. Από θύτες θύματα.

Ποιοι ακριβώς αγαπητή ΟΔΟΣ; Με τι αρμοδιότητες και κριτήρια εγκαλούν τα πλέον αρμόδια πρόσωπα προς ενημέρωση τους; Τα οποία σαφώς και δεν όφειλαν να κοινοποιήσουν τις προθέσεις τους όπως απαιτούσαν από τους επιστήμονες της Πολιτικής Προστασίας οι συγκεκριμένοι δημοτικοί. Δεν έχουν χώροι οι συζητήσεις, πόσο μάλλον τα παζάρια, όταν λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία. Κάτι που οι τοπικοί δημοτικοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται. Τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς και γλυκανάλατες συζητήσεις μεταξύ αιρετών.

Αυτοί είναι οι ειδικοί επιστήμονες, αυτοί λαμβάνουν και τις αντίστοιχες αποφάσεις, αποκομίζοντας τις θετικές ή αρνητικές κριτικές υπό το βάρος των αποφάσεων τους. Είτε γιατί η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί επιδημιολογικά είτε για να προλάβουν ακόμη περισσότερο δυσάρεστες καταστάσεις σε μια επαρχιακή πόλη που δεν πληρούνται τα πλέον στοιχειώδη -για την συγκεκριμένη πανδημία- από νοσοκομειακές εγκαταστάσεις και ιατρικό εξοπλισμό.

Όμως, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αγαπητή ΟΔΟΣ, είχαν την απαίτηση να γνωρίζουν από πριν. Και να μην ενημερώνονται από τα κανάλια και τα δελτία ειδήσεων όπως η υπόλοιπη κοινωνική μάζα. Κατατάσσουν τους εαυτούς τους στην κατηγορία των ψηλών καπέλων, και δεν το κρύβουν για καμιά περίσταση. Είναι εκλεγμένοι και έχουν απαιτήσεις. Μόνο απαιτήσεις. Χωρίς, καν να έχουν πολιτική άποψη και κριτική για πολλά ζητήματα, πόσο δε για το υγειονομικό πρόβλημα που επανεμφανίστηκε στην πόλη.

Ξεχνώντας πολύ εύκολα, τον ερασιτεχνισμό που επέδειξαν κατά το πρώτο κύμα επέλασης της πανδημίας με τους 20 νεκρούς. Και να σου πω την αλήθεια, αν με αξίωναν οι σπουδές μου και ήμουν ένας από τους ειδικούς της Πολιτικής Προστασίας, και εγώ τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα. Λησμονώντας την πρώτη δυσάρεστη εμπειρία συνεργασίας μαζί τους από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά.

Που έσχιζε από ερασιτεχνισμό και επαρχιωτισμό, χαρακτηριστικά που είχαν ως επακόλουθο τον μεταδιδόμενο δημοτικό και περιφερειακό πανικό στους πολίτες. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την αλησμόνητη επίσημη και επανειλημμένη έκκληση των τοπικών για καραντίνα; Αν ξέχασαν οι ίδιοι τι ζητούσαν από τους πλέον αρμοδίους, εδώ είμαστε για να τους το θυμίζουμε. Γιατί μάλλον τους έριξαν “αμνησία” στον καφέ τους -ή στο ποτό τους- και φαίνεται να ξεχνάνε πολύ εύκολα οι τοπικοί -κατά τ’ άλλα- “άρχοντες”.

Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές από την προηγούμενη εβδομάδα, που κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ερωτήσεις κατά την διάρκεια συνεντεύξεων. Το περιεχόμενο των απαντήσεων είναι τουλάχιστον προς αμφισβήτηση αν δεν αποτελούν υλικό για υλικό κωμικής θεατρικής παράστασης. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης να τάσσεται υπέρ της προσβλητικής απουσίας του δημάρχου Κοζάνης κ. Μαλούτα κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά στον γειτονικό νομό, επειδή δεν άρεσαν στον τελευταίο οι περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ λόγω της υγειονομικής κρίσης στην Π.Ε. Κοζάνης. Κάνει μουτράκια ο κ. Μαλούτας στον κ. Χαρδαλιά, ακολουθεί και ο κ. Κορεντσίδης. «Πάντα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις» λένε κάποιοι από τους οποίους διαχωρίζω την άποψη μου.



Ηλίας Μόσιαλος: «Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες». Φωτογραφία: Από την εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15.9.2020.


* * *

Πώς γίνεται ο δήμαρχος Καστοριάς να μη θυμάται με σαφήνεια τους τόσους πολλούς νεκρούς και να επενδύει στον ποπουλισμό που επιδεικνύουν κάποιοι εξωκαστροπολιτάνοι; Με τι υγειονομικά εχέγγυα ζητά να την δημοτική εποπτεία επί της συγκεκριμένης πανδημίας; Είναι σε θέση να ελέγξει η δημοτική αρχή την δημόσια υγεία στην πόλη της Καστοριάς; Και αν μπορούσαν να το κάνουν, γιατί δεν το έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν και οι ίδιοι παρόντες σε πολλά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, έβλεπαν όλον αυτόν τον συγχρωτισμό και συνωστισμό χωρίς να επιδείξουν την παραμικρή αντίδραση;

Έκαναν μήπως καμία σύσταση στους ιδιοκτήτες για την παραβίαση των μέτρων υγειονομικής προστασίας που συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους; Ούτε καν αγαπητή ΟΔΟΣ. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η καλοπέραση τους -και ποιος δεν την θέλει- παραμερίζοντας τις προσωρινές υγειονομικές συνθήκες αλλά και να μην “τσαλακωθεί” η δημόσια εικόνα τους. Οι δημόσιες σχέσεις είναι πιο σημαντικές από την δημόσια υγεία; Μήπως αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν;. Πλην ορισμένων. Οι οποίοι αυτό-απομονώνονται και μέχρι πρότινος ήταν οι κορωνοφοβιτσιάρηδες. 

Πραγματικά, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης ειδικών τι ακριβώς αποσκοπούν όταν προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις. Μάλλον θα έχουν ζηλέψει από τις πολιτικές (;) του Ντόναλντ Τραμπ -που μετρά πάνω από 215.000 νεκρούς- και θέλουν να γίνουν όλοι τους μικροί τοπικοί Τραμπ. Επαναστάτες χωρίς αιτία με πολλά θύματα. Δεν μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά τέτοιες ακραίες θέσεις.Όπως και καμία έναρξη των σχολικών μαθημάτων δεν ευθύνεται για την υγειονομική κατάσταση στην Καστοριά, όπως θέλησε να περάσει προς τους πολίτες ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης.

Εκτός, εάν δεν του είναι άγνωστο το ότι δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και στις σχολικές μονάδες, πέρα των καταστημάτων εστίασης φυσικά. Γιατί αν οι μαθητές φοράνε τις μάσκες τους σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα μέτρα, σίγουρα δεν θα υπάρχει μεταδοτικότητα μεταξύ τους. Επομένως, και αυτή η τοποθέτηση του δημάρχου, εγείρει ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Μάταια περιμένεις όμως να γίνει κάτι τέτοιο αγαπητή ΟΔΟΣ.

Το μόνο που κατέστησε σαφές, ήταν ο προβληματισμός του για την… τουριστική προσέλευση κατά την εθνική αργία της 28ης Οκτωβρίου, που —Oh mon dieux!— πέφτει μεσοβδόμαδα στερώντας την ευκαιρία για την τουριστική αξιοποίηση στην περίπτωση που αυτό συνέπιπτε με ένα τριήμερο ή και τετραήμερο με την μεσολάβηση του Σαββατοκύριακου υπό κανονικές συνθήκες. Γιατί λοιπόν δεν κάνουν από τώρα μια αίτηση στην κεντρική εξουσία για μεταφορά των εορτασμών της εθνικής εορτής σε μέρες τέτοιες που να βολεύει την τουριστική του εκμετάλλευση; Μόνο για το Καστοριανό καρναβάλι θα πέφτουν τέτοιες “ιδέες” στον βωμό της ανάπτυξης; Θα είχε το ενδιαφέρον του πάντως -από σατυρική ματιά- αν έκανε κάποια τέτοια κίνηση.

Όπως και να έχει, για ακόμη μία φορά και μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η δημόσια υγεία, η δημοτική αρχή δείχνει να μην έχει συναίσθηση των περιστάσεων. Δείχνει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις ακολουθώντας τα πλέον λανθασμένα παραδείγματα όπως αυτό του “αντιδραστικού” δημάρχου Κοζάνης. Και με τα όσα δηλώνουν και γράφουν, μοιάζουν να μην έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Δυστυχώς.

Έτσι, η επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας στην πόλη της Καστοριάς φαίνεται να φέρει φαρδιά πλατιά τα ονοματεπώνυμα όλων των συνυπεύθυνων εκλεγμένων. Μηδενός εξαιρουμένου. Αφού συνέβαινε μέρα με την μέρα, νύχτα με την νύχτα. Βδομάδα τη βδομάδα, μήνα τον μήνα. Όλο το διάστημα που μεσολάβησε από το Καλοκαίρι και έπειτα. Κάτω από την μύτη τους και με την ανοχή τους. Αδιαφορώντας για τα δυσάρεστα αποτελέσματα του σήμερα, κάνοντας ριψοκίνδυνα παιχνίδια με την δημόσια υγεία προς οικονομικό όφελος επιχειρηματιών της καφεστίασης. Και καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 22 Οκτωβρίου 2020, αρ. φύλλου 1051



14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/7/21

    Κύριε Σκόρδα, συγχαρητήρια για τα θάρρος και τη γενναιότητα σας να προβάλετε αυτά που προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατούν ΚΡΥΦΑ οι Άρχοντες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/7/21

    Τα κοιμητήρια είναι γεμάτα χόρτα... Νιονιο οι 25000 δεν έπιασαν τόπο. Βάλε ακόμη 25000...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/21

      Τιμολόγια να κόβονται αδερφέ... Δικοί μας είναι...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/7/21

    Αντί να κόψει χόρτα ο ΟΔΗΓΟΣ του Λίτσκα. Εκτελεί χρέη ΟΔΗΓΟΥ Αντιδημάρχου και χρεώνεται επιπλέον η Αντιδημαρχια 25000 για κόψιμο χόρτων από εξωτερικό συνεργείο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/21

      Ο Νιονιος με σοφέρ ποιος να το φανταζόταν

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/7/21

    Εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καστοριάς. Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ», Δημοτική Σύμβουλος, κ. Χρυσούλα Φιλίππου σημείωσε ότι “παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, κύριο μέλημά μας είναι να παρέχουμε στους γονείς το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας και στο εκπαιδευτικό προσωπικό ένα ποιοτικό περιβάλλον εργασίας”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/21

      Χρυσούλα θα γράψεις τα παιδιά σου στο Δημοτικό ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ...;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/7/21

      Όχι θα τα γράψω στο εμπορικό σε ιδιωτικό ΚΔΑΠ όπως καθε χρόνο.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/7/21

    Πικρό αλλά αληθινό : Όποιος θέλει να έχει άποψη για κάποιο θέμα (πολύ περισσότερο να πείσει και τους άλλους), το σωστό είναι να μαθαίνει πρώτα τί προβλέπουν σχετικά οι Νόμοι και - στην περίπτωση Κοιμητηρίου - η εκκλησιαστική μας Παράδοση.
    Μη βιάζεστε λοιπόν, φίλτατοι, να ασκήσετε ανυπόστατη κριτική στη Δημοτική Αρχή, ενώ υπάρχουν μνήματα από δεκαετίες και δεν αποκλείεται να έχουμε πανελλήνια πρωτοτυπία να μη γίνονται οι ανακομιδές στην ώρα τους και όπως πρέπει, για αυτούς τουλάχιστον που αυτοπροσδιορίζονται ως πιστοί.
    Ο συντάκτης του κειμένου ας έχει υπόψιν ότι και ανακοινώσεις έχουν βγει και νόμιμες αποφάσεις έχουν κοινοποιηθεί και δεν έγινε κάτι αιφνιδιαστικά.
    Αλλά, όποιος θέλει να γκρινιάζει συνέχεια για τον άλλον, βρίσκει. Δεν πα' να λένε οι άλλοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/21

      Ειδικέ Συναργατη Ώρα για Δουλειά... Άσε τα ανώνυμα σχόλια και τους νόμους... Τα δικαστήρια ήδη μίλησαν για τις απολύσεις στους Βρεφικούς και σύντομα θα μιλήσουν και για το Νταμάρι...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/7/21

    Οι Παλαιοί Ημερολογιτες έχουν δικά τους κοιμητήρια;; Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/7/21

    Αυτοί είναι ικανοί από την ατζαμοσύνη τους να αναστήσουν και τους νεκρούς από αγανάκτηση μπρρρρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/7/21

    Ανώνυμε, η απάντησή σου στο σχόλιό μου είναι εκτός θέματος. Δεν πιάνεις ούτε τη βάση.
    Ανεξεταστέος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/21

      Εγώ φίλε έβγαλα το λύκειο. Ζητήστε απολυτήριο λυκείου από τους Εκλεκτούς Άρχοντες και θα έχουμε εκπλήξεις.... 2-3....Σώπασε Ποδοσφαιριστη Μπρατσαρα...

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ