15.7.21

Το Σκάκι

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς

Δήμος Καστοριάς: «Στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης» 

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καστοριά, για την αξιολόγηση της κατάστασης αναφορικά με τα κρούσματα covid, παρέστη ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Καστοριάς ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για την κινητοποίηση και την ετοιμότητα του Δήμου Καστοριάς κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, αλλά και για τη σημερινή συγκυρία, καταθέτοντας τους προβληματισμούς του και ζητώντας επιτακτικά να δοθεί χρόνος λίγων ημερών, προτού παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, θεωρώντας ότι δείκτες και αριθμοί που αυτή τη στιγμή δείχνουν ανησυχητικοί, θα εξομαλυνθούν με την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. «Η περιοχή μας, που είναι ήδη επιβαρυμένη οικονομικά, δεν αντέχει ένα νέο οριζόντιο μέτρο από μία πιθανή απόφαση για μετάβαση στο Επίπεδο 4, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη σημερινή κατάσταση, επιφέροντας ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία», τόνισε ο Γιάννης Κορεντσίδης στον κ. Χαρδαλιά.


Η φωτογραφία (με μάσκα αυτή τη φορά)
και το κείμενο είναι του Δήμου Καστοριάς

* * *


“Κόκκινες διαδρομές μιας λιμναίας βδέλλας”

[Το κείμενο συντάχθηκε πριν τις ανακοινώσεις για καθολικό lockdown]


■ Τα καταφέραμε, ναι τα καταφέραμε, είμαστε πρώτοι. Αφού δεν έχουν καταφέρει να είναι πρώτοι στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και έργων, μας χάρισαν την πρωτιά στην πανδημία του κορωνοϊού. 

■ Την κρατούν «να», σαν γροθιά... την «πρωτιά». Μην και τους την πάρουν άλλοι. Τόσον αγώνα έδωσαν... με τα διαφημιστικά μηνύματα-βιντεάκια περί «covid-free πόλης». Τόσον αγώνα έδωσαν να φωτογραφίζονται χωρίς μάσκες. 

■ Ανταμείφθηκαν-ανταμειφθήκαμε με την πανελλαδική πρωτιά μας. Πάλι. Γίναμε κόκκινοι. Κοκκίνησε η γαλάζια Καστοριά. Τι χαρά για κάποιους «νικημένους». Αν την κάνουμε και παγκόσμια (την πρωτιά), όπως «τον απόλυτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό», εξαρτάται πλέον από τους ίδιους τους άρχοντες και την (μη) τήρηση των μέτρων προστασίας. Διότι εμείς, οι Καστοριανοί, φορούσαμε και φοράμε μάσκα, οι ανίδεοι. 

■ Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από την επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά, κρατήσαμε μία. Μία εικόνα-χίλιες λέξεις. Αυτήν με τον δήμαρχο Καστοριάς, τον κ. Κορεντσίδη -μην αναρωτιέστε πάλι και πρέπει να γράφουμε συνεχώς το όνομά του, ότι αυτός είναι ο δήμαρχος διότι, οι φήμες όχι μόνο στην Καστοριά, φωνάζουν ότι «άλλοι» κάνουν κουμάντο στον δήμο. Το λύσαμε αυτό!

■ Πάμε τώρα στην φωτογραφία που ο δήμαρχος «κουνάει» ευγενικά το δάχτυλο στον υφυπουργό και τον «διατάζει» να μη βάλει την Καστοριά στο επίπεδο 4. 

■ Ο υφυπουργός που βεβαίως «φοβήθηκε» από το «δάχτυλο», και αφού το σκέφτηκε πολύ και καλά, μόλις λίγες ώρες αργότερα, ανακοίνωσε ότι η Καστοριά αναβαθμίζεται σε επίπεδο τέσσερα. 

■ Κανείς από τους άλλους δύο δημάρχους του νομού δεν φωτογραφήθηκε με τον υφυπουργό ούτε του «κούνησαν» το δάχτυλο. Επειδή οι άλλοι δύο δήμαρχοι δεν έχουν ανάγκη από likes και καρδούλες και στημένες «πόζες». Κάποιοι δήμαρχοι ξέρουν απορροφούν κονδύλια και έχουν τις λύσεις των τοπικών τους προβλημάτων, χωρίς αυξήσεις των δημοτικών φόρων και προσλήψεις συμβούλων. 

■ Δήλωση με πολλά νοήματα έκανε πριν το συμβούλιο με τον υφυπουργό, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού. Είπε («τους την είπε» δηλαδή) ο κ. Κεπαπτσόγλου: «Κάποιοι έχουν πάρει τα πράγματα αψήφιστα και την πληρώνουμε όλοι. Πρέπει να φτάσουμε στο κόκκινο για να το καταλάβουμε». 

■ Και το κατάλαβαν δήμαρχε και φόρεσαν μάσκα. Όμως την πληρώσαμε όλοι. 

■ Στις 20/10 η οικονομική επιτροπή του δήμου Καστοριάς ενέκρινε το ποσόν των 500 € ως αμοιβή του ξεναγού για την «πραγματοποίηση τουριστικών διαδρομών στις 24 και 25 Οκτωβρίου και στις 7 και 8 Νοεμβρίου ή οποιαδἠποτε άλλη ημερομηνία σε περίπτωση κακοκαιρίας». Εν μέσω μιας δύσκολης εποχής και με συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, να ανησυχεί η κυβέρνηση για το νομό μας ότι θα μπει σε επίπεδο 4, ο δήμος αποφασίζει «εκδρομές» οι οποίες θα αναβληθούν σε περίπτωση «κακοκαιρίας».

■ Από τους οκτώ δήμους των νομών Κοζάνης και Καστοριάς, μόνο ο δήμος της Καστοριάς «πανηγύρισε» την απόφαση της κυβέρνησης να παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα των περιοχών που βρίσκονται σε επίπεδο 4. Διότι πολύ απλά, οι άλλοι δήμοι και δη της Κοζάνης το είχαν ήδη ζητήσει. 

■ Ως «νίκη» την χαρακτήρισε η δημοτική αρχή αφού «έδωσε μάχη» κατά τους ισχυρισμούς της. Μάλλον δεν πληροφορήθηκε σωστά -λέμε τώρα- η δημοτική αρχή ότι δεν ισχύει μόνο για την Καστοριά και ούτε λήφθηκε για την Καστοριά. Ισχύει και λήφθηκε για όλη την Ελλάδα.

■ Διάβασε αυτή την ανακοίνωση και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κι έτρεξε πρωί-πρωί στην Καστοριά για να επισκεφθεί μετά του αντιπεριφερειάρχη την λαϊκή της πόλης. Με δηλώσεις του, ο κ. Κασαπίδης ενημέρωσε ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης ελήφθη μετά από τηλεδιασκέψεις με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας. Κι έτσι, πήρε την «μπουκιά» από τον δήμαρχο και έβαλε τέλος σε χαρούμενες και νικηφόρες ανακοινώσεις. “Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” που λέει και ο σοφός λαός. 

■ Αν διαβάζοντας αυτήν την χαρμόσυνη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που «κερδήθηκε μία μάχη» για το άνοιγμα των καταστημάτων, κάτι σας θύμισε και δεν μπορείτε να το θυμηθείτε, σας ενημερώνουμε απλά ότι, έχει προσληφθεί στον δήμο γνωστή δημοσιογράφος. 

■ Έτσι μπράβο, τώρα αρχίσατε να θυμάστε και να φτιάχνετε το «παζλ». «Πρώτη φορά» προσελήφθηκε από τον πρόεδρο του συνδέσμου γουνοποιών ‘‘Ο προφήτης Ηλίας’’ δηλ. από τον κ. Κορεντσίδη, για θέματα επικοινωνίας και έβγαζε τις ανακοινώσεις του σωματείου. Ίδιο στυλ «αισιόδοξο» ως πολεμικά ανακοινωθέντα μετά από δύσκολες μάχες που ήταν πάντα νικηφόρες. Την αισιοδοξία όμως και τις νίκες τις περιείχαν μόνο οι ανακοινώσεις, διότι στην πραγματικότητα η γούνα «έπλεε τα λοίσθια». 

■ Μετά την εκλογή του ως δήμαρχος την διόρισε στην ΔΕΥΑΚ. Δεν ήθελε φαίνεται να είναι άμεση η πρόσληψη στον δήμο. Είχε άλλους δημοσιογράφους να προσλάβει πρώτα, με ιεραρχική ίσως σειρά. 

■ Εκεί στην ΔΕΥΑΚ λοιπόν ήταν (είναι ακόμα;) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, εκτός από την πρόσληψή της ως τηλεφωνήτριας όπως έγραφε η σύμβασή της. 

■ Μετά από ένα χρόνο μετακόμισε στην «πρώτη γραμμή» και επισήμως πλέον δίπλα στον δήμαρχο ως «ειδική δημοσιογράφος» που θα παρέχει συμβουλές λόγω εμπειρίας και γνώσης για πολιτιστικά, τεχνικά, οικονομικά, κοινωνικά και λοιπά θέματα. Ο μισθός της δεν αναγράφεται στην σύμβαση όπως αναγραφόταν στην προηγούμενη, απλά αναφέρει ότι θα έχει μη συγκεκριμένο χρόνο εργασίας, δηλ. θα κάνει και θα αμείβεται και για υπερωρίες; Άρα λεφτά υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν, μήπως θα ακούσουμε και άλλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη; Λέμε τώρα! 

■ Ο άλλος δημοσιογράφος, που προσλήφθηκε πριν, παραμένει δημοτικός υπάλληλος στην Καθαριότητα;

■ Στις αναμενόμενες πλέον απευθείας αναμεταδόσεις από την Καστοριά, μετά την είσοδο στο επίπεδο 4, από σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια με εθνική εμβέλεια, εκτός από την ερημιά της πόλης (επειδή δεν γνωρίζουν ότι έρημη είναι πάντα και πριν κορωνοϊού), είχαν και σύνδεση με τοπικό δημοσιογράφο για να μάθουν από «πρώτο χέρι» τα της Καστοριάς. 

■ Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι Καστοριανοί και πριν την εφαρμογή των μέτρων της Παρασκευής (23/10) που ήταν το επίσημο lockdown, φορούσαν μάσκες. Διότι η Καστοριά από τον Μάϊο και μέχρι τον Σεπτέμβριο ΔΕΝ είχε κρούσματα! Και όλα έγιναν ξαφνικά από τις 11 Οκτωβρίου [...]». Μάλιστα!

■ Μία αντίφαση: αφού δεν είχε κρούσματα η Καστοριά για πέντε μήνες, οι πολίτες γιατί φορούσαν μάσκα; Μία αλήθεια: οι πολίτες φορούσαν μάσκα. Και άλλη μία αλήθεια: Οι άρχοντες όχι, κάποιες εξαιρέσεις μόνο. Και μία τρίτη αλήθεια: υπήρχαν κρούσματα στην Καστοριά όλους αυτούς τους μήνες, όσο κι αν επιμένει στην «Καστοριά-covid-free» ο δημοσιογράφος.

■ Την ίδια στιγμή που τα έλεγε αυτά, η ΕΡΤ έλεγε τα εξής: «Η Καστοριά από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο είχε 101 κρούσματα. Τον Ιούλιο 16, τον Αύγουστο 26, τον Σεπτέμβριο 58 και μέχρι τις 18 Οκτωβρίου άλλα 106. Δηλαδή 307 έως τις 19 Οκτωβρίου». 

■ Όμως, ο κατά τα φαινόμενα αγαπητός στο δήμαρχο, δημοσιογράφος, είπε ότι: «Η Καστοριά, τον Μάϊο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη ΔΕΝ είχε κρούσματα, και όλα έγιναν ξαφνικά τις 10-11 Οκτώβρη και μετά». 

■ Η αλήθεια να λέγεται!

Καληνύχτα «covid-free» Ελλάδα - Όπου και να ‘σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Νοεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1053.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.


39 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/7/21

    Γιατί του μπήγει το δάχτυλο του Υφυπουργού...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/21

    Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας κι πόλη είναι άδεια.... Περιμένατε και 3000 κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/21

      Ναι ρε φίλε θα δώσουν όμως 7000€ για το Survivor Μεσοποταμίας - Οινόης - Φτεριάς.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/21

    Η Καστοριά εκπέμπει SOS, ζητώ άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/21

      Χώρισε κι ο Ντέμης με τη Βανδη...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος15/7/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/7/21

    Και εδώ... γεννάται η μεγάλη απορία όλων μας... είναι [....] όλο το χρόνο ή παίρνει και κανένα ρεπό... Πέραν από το αστείο με την όλη τραγική παρουσία του στο αξίωμα του Δημάρχου που όλοι γνωρίζουμε...η οικονομική ζημία που έχει υποστεί ο τόπος είναι τεράστια και θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες [....] με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/21

      Η Καστοριά έπαθε μεγάλη οικονομική ζημιά εξαιτίας λάθος χειρισμών των τοπικών αρχόντων.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/7/21

    Γιάννης Κορεντσίδης: Η Καστοριά έχει πλημμυρίσει από κόσμο και εικόνες που είχαμε χρόνια να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/7/21

      Ο Γιάννης και οι πάπιες χαχαχα [....].

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/7/21

      700 αθλητές ή 500, τελικα; 3000 με τους συνοδους; 2000; 1500; Οι καφετέριες το πρωί και τα γυράδικα το μεσημέρι γέμισαν, όντως. Σωθήκαμε.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/7/21

      Ο κόσμος ήταν περισσότερος από το πανηγύρι του Άργους και λίγο λιγότερο από το River Party.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/7/21

      Σημαντική η συνεισφορά των τομέων Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καστοριάς κατά τη διάρκεια των αγώνων Κωπηλασίας.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/7/21

    Ξέρει η πάπια που είναι η λίμνη [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/7/21

    Tώρα κατάλαβα γιατί ήταν όλοι μαζί o ένας πάνω στον άλλο χωρίς αποστάσεις και χωρίς μάσκες. Παλικάρι μου εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/7/21

    Η Μαριγω στο Άργος, η Γιάννα στην Καστοριά... Οποια λέει ειδήσεις δεν χάνεται... Χρύσα να ετοιμάζεσαι για Άργος σιγα~σιγά... Στην Καστοριά αν επανεκλεγει ο ίδιος, να ετοιμάζεται η ξανθιά κόρη του Διαφημίσεις FM...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/7/21

      Και η Ειδική Σύμβουλος με απολυτήριο ΔΕ και εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών που θα πάει; Αντιδήμαρχος ή ΔΙΑΔΥΜΑ με άλλους κολλητούς;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/7/21

      ΔΙΑΔΥΜΑ με άλλους κολλητούς... Αντιδημαρχια περιμένουν ο Μιχάλης κι ο κυρ-Κώστας...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/7/21

      Ο τίτλος απαντά... Κόκκινες διαδρομές μιας λιμναιας βδελλας... Τι δεν έχεις καταλάβει

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/7/21

      Υποθέτω όλοι δημοσιογράφοι με πτυχίο ή είναι και αυτοί τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου της Ζωής όπως o νομπελίστας της ΔΕΥΑΚ;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος16/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος16/7/21

    Τι Βουλευτής ρε φίλε; Ποιος θα τον βάλει στη λίστα, η γραμματέας μητρώου στελεχών ή ο Νομάρχης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/7/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος16/7/21

    Η πρώην αφεντικινα του αδελφού του,τι κάνει νιάου νιάου στο σκαπαρδεικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/7/21

      Η πρώην αφεντικινα ακόμη δεν χωνεψε την προδοσία του αδερφού και την υπόγεια στήριξη στον Αθηναίζο συμμαθητή... Επίσης η πρώην αφεντικινα βγάζει εκτός λίστας όποιον φοβάται...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/7/21

      Δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Κι ας πήρε τον εξάδελφο της Γενικό Ειδικό Συνεργάτη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/7/21

      Εξαιτίας του έχασε. Ξεχνιούνται αυτά;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/7/21

      Δεν ξεχνιούνται δεν ξεχνιούνται. Της την έφερε ο αδερφούλης. Όπως την είχε φέρει στις προηγούμενες η αδερφούλα του Προέδρου με την τηλεφωνική ατζέντα στον Τωρινό.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος17/7/21

    Παρελθόν. Το μέλλον τους χτίζεται σε νέες βάσεις, μοιράζουν τα πόστα, όλοι το δάχτυλο στο μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/7/21

      Μπα τα δάχτυλα αλλού τα έχουν απασχολημένα... Στο μέλι με την κουτάλα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/7/21

      Η χειρότερη δημοτική αρχή που είδαμε στη πόλη μας, με την ουρά των ακριβοπληρωμένων παρατρεχάμενων-συμβούλων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/7/21

      Προκλητικοί και με κουστοδια... Πολλοί παρατρεχαμενοι-υποψηφιοι βολεύτηκαν με μισθό....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/7/21

      Οι πολίτες δεν τους ψήφισαν για συμβούλους αλλά αυτοί είχαν φτιάξει τον "αχυρανθρωπο" τους... Ποιος τους σταματάει;

      Διαγραφή
  13. Αυτονόητη επισήμανση:
    Η ΟΔΟΣ διευκρινίζει ότι σε καμμιά απολύτως περίπτωση δεν συμφωνεί απαραίτητα ούτε με την φρασεολογία, ούτε με την βασιμότητα πραγματικών ισχυρισμών που περιλαμβάνουν τα σχόλια που δημοσιεύονται. Καλεί τους αναγνώστες σε επιφυλακτική ανάγνωσή τους και για έλεγχο των σχολίων που δεν πρέπει να εκλαμβάνονται όλα ως αληθή. Η ΟΔΟΣ προσπαθεί να περιορίσει μόνο τυχόν εξώφθαλμα εξυβριστικές ή συκοφαντικές αναφορές στα σχόλια που αναρτά.

    * * *

    Επίσης η ΟΔΟΣ παρακαλεί τους σχολιαστές να συγκρατούν τα σχόλιά τους, να τοποθετούνται επί της ουσίας των αναρτήσεων, να αποφεύγονται προσωπικά σχόλια και προσβολές ακόμη και σε ανώνυμους σχολιαστές και να είναι πιο κόσμιοι στις εκφράσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ