20.8.21

ΟΔΟΣ: Τῇ τοῦ ἰητροῦ ἐπιεικείῃ εὐδοκέοντες



Η προσβολή του μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι ο κορωνοϊός ακόμη και όταν επιτρέπει ταξικές αδικίες και διακρίσεις, δεν εξαιρεί κανένα θνητό.


ΓΕΜΙΣΕ απλά, δηκτικά αλλά και πικρόχολα ανώνυμα σχόλια το διαδίκτυο σε ιστοσελίδες αθηναϊκών κυρίως ΜΜΕ, με την πρώτη κιόλας ανακοίνωση της λυπηρής είδησης ότι ο μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, που τελικά προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και για την νοσηλεία του «μεταφέρθηκε» (από την ανακοίνωση της Ι. Μητρόπολης δεν αναφέρεται επίσης ο όρος «διακομίσθηκε») στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και όχι στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, του απλού λαού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ αφορούν ιδίως στην διακριτική αυτή μεταχείριση, ιδίως από την στιγμή που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς η υγεία του επισκόπου είναι εξαιρετική, δεν έχει κανένα σύμπτωμα και απλά όλα γίνονται προληπτικά. 

ΑΦΟΥ είναι έτσι, εγείρεται το ερώτημα γιατί ο μητροπολίτης δεν θεώρησε επαρκές ακόμη και για τα πιο απλά θέματα το Νοσοκομείο της Καστοριάς. Καταλαμβάνοντας έτσι μια κλίνη στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, που ίσως είναι αναγκαία σε κάποιον άλλο ασθενή του covid-19 με συμπτώματα και προβλήματα. Είναι άραγε το παράδειγμά του σωστό; 

ΦΥΣΙΚΑ τα πικρόχολα σχόλια, αφορούν και στην στάση του ίδιου έως πολύ πρόσφατα. Που μαζί με τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, έδειχναν απτόητοι και δεν φορούσαν χειρουργική μάσκα στις περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις τους. 

ΠΟΣΟ μάλλον που ο κ. Σεραφείμ με σειρά παρεμβάσεών του, αρθρογραφίας, «αυθόρμητων» συνεντεύξεων σε αμείλικτα δημοσιογραφικά ερωτήματα της Καστοριάς, αλλά και από άμβωνος στηλίτευε τις πολιτικές αρχές και ευθέως την Νέα Δημοκρατία, τόσο για το προσωρινό κλείσιμο των ναών, όσο και για την Θεία Κοινωνία.

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ Ορθόδοξοι παλαιοημερολογίτες της Σερβίας και άλλοι Ανατολικοί Σλάβοι, όπως και μερικοί Έλληνες ανώτεροι κληρικοί, στάθηκαν αφορμή για την εξάπλωση του ιού. Αυτή είναι η αλήθεια και δυστυχώς επιβεβαιώνεται. 

Η ΟΔΟΣ από την αρχή επισημαίνει την ανάγκη λογικής και πειθαρχίας και την αποφυγή εκτροπών που είχαν χαρακτηριστικά πολιτικού πραξικοπήματος. 

ΟΜΩΣ  η προσβολή του μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, που είναι θεσμικός παράγων και ασκεί μείζονα επιρροή, αποδεικνύει το αυτονόητο, ότι ο κορωνοϊός ακόμη και όταν επιτρέπει ταξικές αδικίες και διακρίσεις, δεν εξαιρεί κανένα θνητό. Ακόμη και αυτούς που λησμονούν ότι είναι απλοί άνθρωποι. Πατρίκιοι και Πληβείοι είμαστε ίσοι. Γραμματείς, Φαρισαίοι και Άγιοι, το ίδιο.

ΤΩΡΑ αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση της υγείας του μητροπολίτη Καστοριάς. Που μετά απ’ αυτή θα έχουμε γίνει όλοι πιο έμπειροι και πιο προσεκτικοί. 

ΓΙ’ ΑΥΤΟ και οι ευχές της ΟΔΟΥ ειλικρινείς και de profundis. Δεν είναι νοητή η επιπολαιότητα με την δημόσια υγεία και ειδικά την υγεία των άλλων από κανένα, ούτε και για τον κριτικό αντίλογο. 

ΣΥΝΕΠΩΣ, η ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς –στην σκοταδιστική εμπαθή πρακτική της και πάλι δεν την έστειλε στην ΟΔΟ– για κοινές προσευχές και ευχές για την αποκατάσταση της υγείας όλων των ασθενών, όπως φυσικά και του επισκόπου Καστοριάς κ. Σεραφείμ, έχει νόημα και σοβαρή αποστολή.



Τῇ τοῦ ἰητροῦ ἐπιεικείῃ εὐδοκέοντες Έχοντας εμπιστοσύνη στην αγάπη του ιατρού για τον άνθρωπο, απόσπασμα από το έργο "Παραγγελίαι" του Ιππποκράτη, που συνοδεύει το έμβλημα του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1058


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/8/21

    Το τίμημα που πλήρωσαν ήταν υψηλότατο αλλά δυστυχώς συνεχίζουν σαν να μην συνέβη τίποτα. Πέρασαν το δεκαπενταύγουστο με λιτανείες, χωρίς μάσκα, χωρίς αποστάσεις και με «τζηκαλάγια» θεία κοινωνία. Στην υγειά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/8/21

    Ντροπή αντίχριστε,άθεε,Συριζέε που κοροϊδεύεις την Θεία Ευχαριστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/21

      Ελένη Λουκά εσύ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26/8/21

      Κάνετε λάθος κυρία Ελένη. Μου είναι αδιάφορες όλες οι θρησκείες. Αυτό που κατακρίνω είναι η συμπεριφορά μερικών πιστών σε εποχή κορονοϊού και συγκεκριμένα ενός πολιτικού που παραβιάζει τον νόμο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/9/21

      Ρε παιδιά έλεος, κριτική σκέψη και αισθητήριο υπό του μηδενός. Δεν καταλάβατε ότι το έγραψα ειρωνικά.....ήμαρτον δεν μπορείτε πλέον να καταλαβαίνετε τι διαβάζετε....!!!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος12/9/21

      Τόσα που διαβάζουμε εδώ, από την κυρία Σονια μέχρι τον καημενεεεεε, είναι να απορείς που κάποιος μπερδεύει τον σαρκασμό με τον ταλιμπανισμο μερικών;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/8/21

    O Ζήσης το βιολί του. Τρέχει ακούραστα από εκκλησία σε εκκλησία και από φαγοπότι σε φαγοπότι, φυσικά χωρίς μάσκα και χωρίς αποστάσεις. Αρχίζω πραγματικά να πιστεύω ότι είναι υπεράνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/21

      Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι είναι......

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/8/21

      Τουλάχιστον πιστεύει ότι είναι. Και άλλοι το πίστευαν αλλά o ιός τους έδειξε τον δρόμο προς την αθανασία.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος24/8/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/8/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ