17.8.10

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ: Αδιανόητη η προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων

Αδιανόητη είναι η προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης της ονομασίας των Σκοπίων εφόσον θα περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», διότι:
Η Μακεδονία ως ελληνική και οι Μακεδόνες ως Έλληνες υπάρχουν ιστορικά από τον 8ο αιώνα π.Χ.
Ο Μακεδών Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες διάδοχοι του μετέδωσαν τον ελληνικό πολιτισμό και καθιέρωσαν την ελληνική ως μόνη γλώσσα των λαών.
Ο Χριστιανισμός μεταδόθηκε με την ελληνική.
Η διανοητική συνάντηση Ελλήνων και Αράβων, που οφείλεται στην μετάδοση της ελληνικής Παιδείας από τον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπήρξε το σημαντικότερο γεγονός της ιστορίας, όχι μόνο για το Ισλάμ αλλά και για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.



Η πρώτη επιβολή κατά της Μακεδονίας έγινε το 1878 με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, με την οποία η τσαρική Ρωσία υποχρέωσε την Τουρκία να παραχωρήσει τη Μακεδονία στη Βουλγαρία προς έλεγχο του Αιγαίου από την τσαρική Ρωσία. Κανένας Βούλγαρος ή Σλάβος δεν ισχυρίστηκε ότι έχει συγγένεια με τους Μακεδόνες.
Το 1878 ανατράπηκε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου με τη Συνθήκη του Βερολίνου.
Το 1912 κήρυξαν τον πόλεμο οι βαλκανικοί λαοί κατά της Τουρκίας.
Ο ελληνικός στρατός που ελευθέρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας ίδρυσε η Ελλάδα τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και ουδείς διαμαρτυρήθηκε διότι όλοι γνώριζαν ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και η Μακεδονία ελληνική.
Η Σερβία και η Βουλγαρία κατέλαβαν μια λωρίδα της βορείου Μακεδονίας – κατά την Ακαδημία Αθηνών – και τα εδάφη που κατέλαβαν τα προσήρτησαν ως σερβικό και βουλγαρικό έδαφος.

Ο ισχυρισμός ότι διαιρέθηκε η Μακεδονία είναι εσφαλμένος. Καμία Συνθήκη δεν το αναφέρει ότι μοιράστηκε. Σύνορα Σερβίας – Ελλάδας ορίστηκαν τα εδάφη που κατείχαν οι στρατοί των δύο χωρών την ημέρα της ανακωχής και αυτά τα σύνορα είναι τα σύνορα FYROM – Ελλάδας.
Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) αναφέρει ότι ορίστηκαν σύνορα Βουλγαρίας και των άλλων βαλκανικών χωρών που επιτέθηκαν στη Βουλγαρία. Ως σύνορα Ελλάδος-Βουλγαρίας ορίστηκε η κορυφογραμμή του Μπέλες.
Τα Σκόπια μπορεί να προβάλουν ότι το όνομα «Μακεδονία» είναι το Συνταγματικό τους όνομα.

Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Μακεδών Κων/νος Καραμανλής σε επιστολή του ανέφερε ότι: «Ούτε ιστορικά ούτε εθνολογικά δικαιούται να ονομάζεται Μακεδονία».
Το έτερον επιχείρημα ότι η Σερβία και η Βουλγαρία κατέχουν τμήματα της αρχαίας Μακεδονίας, επίσης απορρίπτεται.
Η Τουρκία κατέλαβε την Ιωνία και δεν υποστήριξε ότι είναι Ιωνία. Ούτε και οι Τούρκοι ονομάστηκαν Ίωνες. Κανένας λαός που κατέλαβε άλλη χώρα δεν αυτονομάστηκε με το όνομα της περιοχής που κατέλαβε.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής, ο αρμοδιότερος για το θέμα της Μακεδονίας δήλωσε στη Θεσσαλονίκη συγκινημένος: «Μακεδονία μία υπάρχει και αυτή είναι Ελληνική».

Το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβώνας αποφάσισε να αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρον ότι δεν θα έχει τη λέξη «Μακεδονία».
Ο Ζέλεφ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 20η Ιουνίου 1993 στη Σουηδία, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της Σουηδικής Εφημερίδας Svenska Dugbladed για «Μακεδονικό Έθνος» δήλωσε ότι: «Το Μακεδονικό Έθνος το δημιούργησε μετά τον Πόλεμο η Κομιντέρν και είναι Έγκλημα του ΤΙΤΟΪΣΜΟΥ και του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ».
Ο Γκλιγκόρωφ, πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων δήλωσε πολλές φορές: «Δεν διεκδικούμε τον Μέγα Αλέξανδρο».
Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέως Staffan Stolpe το 1995 σε μελέτη τους για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, και οι Υπουργοί, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό, που μας επηρεάζει και σήμερα, στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».
Στο βιβλίο «Η επτάχρονη συμβίωση» του ε.τ. Πρέσβεως κ. Κωφού και του Καθηγητή κ. Βλασίδη «Η επτάχρονη συμβίωση» αναφέρεται ότι ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων, ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων και ο Αρχισυντάκτης εφημερίδας των Σκοπίων δήλωσαν ότι: «Κάνουμε αγώνα να πείσουμε τα παιδιά μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, αλλά δεν μας πιστεύουν διότι διδάχτηκαν ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Ο Γκρουέφσκι εκμεταλλεύεται τη θέση των νεότερων Σκοπιανών ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνεπώς η συζήτηση με τον Γκρουέφσκι είναι μάταιη.
Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και δεν μπορεί να είναι και μη Έλληνες.
Οι Σκοπιανοί σε πληρωμένο δημοσίευμα στο CNN προς πρόκληση επενδύσεων στη χώρα τους με τίτλο «Invest in Macedonia» προβάλλουν τη χώρα τους να έχει και θάλασσα. Προφανώς οι Σκοπιανοί θεωρούν την Μακεδονία ότι τους ανήκει διότι με τη Μακεδονία θα έχουν θάλασσα.
Για το ανωτέρω γεγονός και διότι δεν μπορεί οι Μακεδόνες να είναι Έλληνες και μη Έλληνες, όπως κάθε λαός, είναι αδιανόητη η συμβιβαστική λύση της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων, εφόσον θα έχει τη λέξη «Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ